Categorii
Calorifere Calorifere de otel Instalatii incalzire Instalatii termice Panouri de otel

Radiatoare din otel Kermi Therm X2

Despre Kermi si gama de radiatoare produse:

Compania germana Kermi, infiintata in anul 1960, are o experienta de peste 40 de ani in domeniul panourilor de otel, oferind o gama variata de radiatoare de calitate.

Primele radiatoare tip panou din otel au fost produse in 1967. Kermi a fost primul producator de radiatoare de joasa temperatura; deasemeni, tot Kermi a introdus pentru prima data vopsirea in 2 straturi la toata gama de radiatoare produse.

Calorifer Kermi Therm X2
Radiator Kermi Therm X2

Therm X2 este primul radiator care imbina economisirea energiei cu confortul.

Cunoscandu-se ca pana la 90% din consumul energetic al locuintelor e folosit pentru incalzire, acest domeniu are cel mai mare potential de economisire. Trebuie insa satisfacut confortul. Confortul general maxim impreuna cu un consum scazut energetic pot fi imbinate: in cazul caloriferelor de pana acum panourile de otel se incalzeau simultan (in paralel); in cazul Therm X2 se va incalzi prima data panoul din fata. Pe durata unei functionari normale, panourile din fata se incalzesc integral, iar cele din spate abia se incalzesc.

Panouri din otel Kermi
Radiatoare tip Panou din otel
Circulatie agent termic in radiator
Circulatie agent termic in calorifer

Principiul inovativ X2 al circuitului in serie: astfel datorita puterii in continua crestere si capacitatii de transfer termic, incaperea se va incalzi foarte repede. In comparatie cu radiatoarele clasice Therm X2 ajunge cu 25% mai repede la capacitatea de incalzire maxima; radiaza cu 100% mai multa caldura in timpul functionarii normale, iar cheltuielile de incalzire se reduc cu pana la 11% datorita ventilului special.

Principiul X2 si circulatia agentului termic in serie in cazul radiatorului Therm X2 are mai multe avantaje, dovedite prin dinamica+ timpul de reactie mult mai scurt al panourilor de otel.

Precum arata imaginile termografice de mai jos Therm X2 are o arie de actionare mult mai mare fata de corpurile de incalzire standard. Panourile se incalzesc intr-un timp minim, iar capacitatea de incalzire este crescuta.

Timp necesar de incalzire calorifer
Timp necesar de incalzire radiator Kermi

Comparatia termografica evidentiaza temperatura medie mult mai mare a suprafetei panourilor frontale, si implicit o capacitate de incalzire mai ridicata cu pana la 100%.

Confortul depinde foarte mult de puterea de radiatie a caldurii a caloriferelor. Probabil cunoasteti sentimentul cand termometrul arata o temperatura corespunzatoare, dar senzatia de confort lipseste… Asta inseamna ca radiatorul nu emana caldura cum ar trebui. Motivul: Sistemul de circuit paralel utilizat pana acum incalzeste toate panourile radiatorului in egala masura. De-a lungul a 95% din perioada de incalzire se ajunge la o temperatura a suprafetei sub 40°C pentru a atinge temperatura dorita a incaperii – dar confortul ambiential real nu se atinge.

Aceste Radiatoare Therm X2 functioneaza total diferit: datorita tehnologiei unice X2, temperatura medie a suprafetei placilor frontale creste simtitor – astfel creste si capacitatea de radiatie a caldurii cu pana la 100%.

Modul de cedare a caldurii
Modul de cedare a caldurii

Timpul de incalzire redus, capacitatea de emanare a caldurii crescuta si pierderile minime de caldura permit sistemului Therm X2 atingerea unei eficiente energetice inalte, care in cazul sistemelor traditionale de incalzire nu ar fi posibil.

Rezultatul obtinut datorita ventilului special, este reducerea costurilor de incalzire cu pana la 11%. Panourile din spate in timpul functionarii normale abia se incalzesc. Datorita pierderii reduse a caldurii in directia peretelui se realizeaza un efect de scut.

Mai ales in cazul caselor vechi, Therm X2 ajuta la scaderea costurilor energetice. Chiar si in cazul caselor cu consum de energie scazut, tehnologia X2 ajuta la economisire.

Tehnologia inovativa a viitorului. Design atragator.

Pe langa tehnica inovativa X2 pentru mai mult confort si consum mai mic dee nergie, aceste radiatoare Therm X2 poseda, in ceea ce priveste calitatea si constructia, toate atributele unei repartitii de caldura ale viitorului; de la vopsirea in 2 straturi de calitate ce-l inconjoara pana la garnitura complet integrata de ventile cu valorile k prereglate din fabrica.

Preturi pentru calorifere Kermi Therm X2 gasiti in magazinul online

Summary
Radiatoare din otel Kermi Them X2
Article Name
Radiatoare din otel Kermi Them X2
Description
Primele radiatoare tip panou din otel au fost produse in 1967. Kermi a fost primul producator de radiatoare de joasa temperatura; deasemeni, tot Kermi a introdus pentru prima data vopsirea in 2 straturi la toata gama de radiatoare produse.
Author
Publisher Name
IVP Instalatii SRL
Publisher Logo

3 răspunsuri la “Radiatoare din otel Kermi Therm X2”

se pot conecta numai in partea de jos tur/dreapta si retur stanga sau invers, chiar si fara ventil ?…avand in vedere ca circulatia se face in spirala si nu paralel ?

Radiatoarele normale Kermi Therm X2 Kompakt se racordeaza lateral ca orice alt radiator: tur-retur pe aceeasi parte sau in diagonala.

Exista si variante de calorifere Kermi Therm X2 Ventil -acestea se racordeaza pe jos printr-o piesa H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.