schimbator caldura din Al-Si

Centrale termice si cazane Weishaupt, acum si in Romania

In cele ce urmeaza puteti citi o prezentare succinta despre gama de centrale termice cu condensare Thermo Condens WTC-A 45 si 60 kW de la WEISHAUPT:

Condensare dusă la perfecţiune: reglare O2 rezidual (sistem SCOT) de serie

Sistemul Weishaupt Thermo Condens reprezintă un concept exemplar de producere economică, sigură şi nepoluantă a căldurii pe baza combustibilului gazos.
Pentru a se adapta unui spectru larg de aplicaţii din domeniul public, casnic şi comercial, cazanele Weishaupt Thermo Condens au fost concepute să funcţioneze cu un raport mare de modulare.
Reglare O2 rezidual de serie (sistem SCOT)
La nivel mondial Weishaupt a introdus ca prim producător sistemul automat de reglare a O2 rezidual ca dotare de serie pentru centrale termice în condensaţie. Acest sistem oferă o multitudine de avantaje:

  • supravegherea dinamică a calităţii arderii asigură un randament constant şi înalt, un consum de gaz scăzut şi o funcţionare  sigură
  • păstrarea constantă a O2 rezidual garantează un nivel minim al emisiilor de noxe. Împreună cu arderea aproape fără flacără se obţine un nivel al emisiilor mult sub limitele impuse.
  • independent de calitatea sau tipul de gaz, sistemul reglează o ardere corectă. Astfel se obţine o operare permanent optimă a cazanelor Thermo Condens. În plus, punerea în funcţiune este automată, se economiseşte timpul necesar analizelor gazelor de ardere.
  • datorită unui ventilator special, cu turaţie variabilă, atât la pornire cât şi în funcţionare Thermo Condens este deosebit de silenţios.
  • pentru a asigura o siguranţă ridicată, sistemul de reglare a O2 rezidual se calibrează automat la intervale regulate, adaptandu-se la condiţii de operare în schimbare.

Centrale termice cu Schimbător de căldură ultraeficient
Pentru a obţine o exploatare maximă a efectului de condensare la centrale termice a fost dezvoltat un schimbător de căldură nou, ultraeficient, dintr-un aliaj special Al/Si cu suprafata mare de schimb termic, extrem de eficienta.

O atenţie deosebită a fost acordată de Weishaupt transferului de căldură către apa încălzită. În acest sens, traseul gazelor de ardere este perfect corelat cu canalele în formă de serpentină prin care curge apa încălzită.
Împreună cu un arzător radiant inovativ şi cu producerea modulantă a căldurii se obţine un randament normat exemplar, de 108,4%.


Publicat

în

, ,

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.