Gaz 4000 W -noua centrala termica Bosch

Centrala termica Bosch Gaz 4000 W

Prezentare centrale termice Bosch Gaz 4000 W

Grupul Bosch si-a imbogatit portofoliul de centrale termice de perete oferite in Romania cu un nou aparat: centrala termica Bosch Gaz 4000 W ZWA24-2.

Centrala termica Bosch Gaz 4000 W
Centrale termice Bosch Gaz 4000 W

Descrierea centralei termice de 24 kW, varianta cu tiraj fortat:

 • Centrala termica pentru montare pe perete, cu tiraj fortat si camera de ardere etansa
 • Aparat destinat funcționării cu gaz metan sau gaz lichefiat
 • Model cu cameră de ardere închisă și ventilator
 • Indicator de temperatură pentru turul de încălzire (LED)
 • siguranță deplină în ceea ce privește Cotronic cu supraveghere a ionizării și vană electromagnetică conform EN298
 • Aprindere electronica
 • Putere termica modulata continuu
 • Posibilitate de conectare la tubulatura concentrică pentru gaze arse/aer necesar arderii 60/100 mm
 • Senzor de temperatura si termostat pentru sistemulde încalzire
 • Senzor de temperatură pentru apa caldă
 • Pompă cu 3 trepte de nivel pentru circuitul de încălzire
 • Supapă de siguranță, manometru, vas expansiune cu aerisitor automat
 • Prioritate ACM
 • Cablu de rețea cu ștecher de rețea
 • Robinet de încărcare instalație integrat
 • Termostat de siguranta
 • Ventilator

Aceste centrale termice Bosch vor putea fi gasite exclusiv in lanturile de magazine de bricolaj.

Instructiunile de montaj ale aparatului le gasiti aici

Intrebare pentru cei ce cunosc mai indeaproape produsele termotehnice Bosch: cu ce se aseamana izbitor acest model de centrala termica ?

Daca sunteti interesati de achizitia unei astfel de centrale termice Bosch Gaz 4000 W, precum si pentru pret +oferta speciala personalizata, va rog sa ne contactati

comments

Comentarii


 1. seamana leit cu buderus u042-24k care de altfel e cam cea mai silentioasa murala de pe piata


  1. Pai da, de fapt chiar e identica cu U042-24K..
   Felicitari ! Pacat insa ca mi-ai stricat ghicitoarea din primul raspuns..

   Sa intrebam insa altceva:
   -La ce preturi se gaseste Bosch Gaz 4000 W pe piata romaneasca ..?

   Tinand cont ca se va vinde doar in magazinele de bricolaj, eu chiar nu stiu pretul. Sunt curios daca va fi mai scump sau mai ieftin ca U042-24K. E interesant si cum se va raporta fata de Gaz 3000 W de la Bosch


 2. Astazi adica 30 05 2011 am achizitionat si eu o centrala Bosch gaz 4000 w si a costa 2299 ron , de la baumax cu toate ca in revista scria 2199 ron , o mica teapa din partea lor.


  1. la nici o centrala bosch nu e inclus kitul de evacuare,pretul pe centrala este de 2190 ron iar kytul ajunge 329 ron


   1. ivp.ropreturile afisate pe diferitele site-uri includ in general Kit-ul de evacuare gaze arse.. (oricum, se precizeaza daca Kit-ul e inclus in pret sau costa separat).
    Insa Gaz 4000 W e oferit de Bosch doar prin intermediul retelelor de bricolaj -partenerii ceilalti, firmele de instalatii, ofera un model identic sub brandul Buderus (centrala termica U042-24K) -in general la preturi mai mici..


 3. va rog sa ma ajutati in privinta achizitionarii unei c.t. pentru un apartament de 90 mp – 100 mp cu boiler incorporat de 60-70 l .

  m-am orientat la marca bosch , dar astept parerea specialistilor

  multumesc


  1. ivp.roO selectie de centrale termice cu boiler incorporat gasesti la ivp.ro
   -nu prea se fabrica boilere incorporate asa mari, ci de max. 50 litri..

   Iti recomand centrala termica Viessmann vitopend 111-W


 4. Am cumparat Bosch gaz 3000 ZW24-2DH AE la promotie, garantie 4 ani. Poate sa-mi spuna cineva,din ce cauza radiatoarele si tevile fac zgomote (pocnituri)?


  1. fac zgomot si pocnesc de la ..caldura (dilatare termica).
   -presupun ca tevile sunt din cupru -e normal sa faca asa..
   -recomand niste bratari de teava de calitate.


 5. Am un apartament cu 3 camere si am pus o centrala cu tevi de cupru si calorifere de aluminiu in prima camera de langa centrala pe peretele unde este caloriferu pocnesc tevile ingrozitor cand inepe sa mearga centrala numai in prima camera.Multi zis sa schimb teava de pe peretele care pocneste, sa fie tiava de proasta calitate .as vrea si eu un raspuns.multumesc


  1. tevile din cupru mai pocnesc cand se incalzesc -dar in nici-un caz nu se impune schimbarea lor.
   Mai degraba ai putea sa schimbi bratarile de sustinere a tevii.


 6. Buna ziua,vreau si eu sa stiu care centrala este mai buna de la bosch,3000 w sau 4000 w????
  ast un raspuns


 7. Pt ca vreau sa-mi cumpar urgent o centrala dar nu stiu ce diferenta este intre ele.Diferentele la pret nu ma intereseaza,vreau sa o iau pe cea mai buna!


 8. Buna ziua, v-as ruga o lamurire, tocmai am schimbat centrala veche de 10 ani (ariston), cu bosch gaz 4000w, toate bune si frumoase, silentioasa, sunt f multumit de ea, dar am o nelamurire: cand dau drumul apei calde (o tin pe min sau poz 1), nu se aprinde nici un led de semnalizare a temperaturii apei, respectiv 40, 50 etc, dupa ce opresc apa calda, la scurt timp se aprind si ledurile de semnalizare 40, 50 chiar su 60 si raman aprinse destul de mult, este normal asa, nu ar trebui sa se aprinda in timp ce functioneaza si incalzeste apa?
  Multumesc


 9. Gaz 4000 cand functioneaza pe apa calda indica prin intermediul ledurilor temperatura apei calde (agent termic secundar).Folosind-o la minim face aprox. 40C, iar primul led se aprinde la cca 45 C, in acest fel aparatul nu are leduri aprinse.

  Dupa oprirea consumului de apa calda centrala trece in stand-by daca este pe regim de vara sau pe incalzire daca este pe regim de incalzire. In stand-by sau in regim de incalzire ledurile indica temperatura agentului termic primar.

  In situatia descrisa de dvs. va aflati in regim de vara , deci dupa utilizarea apei calde centrala intra in stand-by si ledurile indica temperatura agentului primar care s-a incalzit si el de la flacara odata cu cel secundar, fiind vorba de o centrala termica cu schimbator bitermic.
  Functionarea descrisa este cea normala.


 10. Multumesc pentru raspuns, daca comut butonul de apa pe poz 3, rezultatul este acelasi (ledurile se aprind dupa ce opresc apa calda?), dar daca as porni si caldura din buton (ca din cronotermostat nu ar porni avand in vedere ca e reglat pe la 19 grade), s-ar aprinde ledurile indicatoare?


 11. In cartea tehnica a aparatului la pornirea centralei pag 24 scrie ca ledurile indica temperatura pe tur incalzire, adica pe agentul primar.
  La pag 25 functionare pe apa calda scrie ca in regim de vara indicatorul de temperatura e oprit (adica la preparare apa calda). In stand-by va arata tot temperatura pe ag. primar.
  Cititi cu atentie instructiunile mai ales pag. 24-25 unde sunt tratate problemele semnalate .


 12. Multumesc domnul apopescu, voi studia instructiunile cu atentie, ma nelinistisem inainte am avut un ariston, timp de vreo 10 ani, iar la asta cand dadeai drumul la apa calda, incepeau si ledurile sa se aprinda, in timp ce functiona, nu dupa ce o opream si din acest motiv eram nelamurit, dar voi citi intructiunile cap-coada.
  Multumesc inca o data pt raspunsuri, m-ati mai linistit 🙂
  O seara linistita!


 13. Bosch gaz 4000
  Buna dimineata
  Revin cu alte nelamuriri (nu le-am gasit in manual), daca este setata pe poz min pt apa calda (functionand cca 1 ora), dupa ce o opresc, de ce se aprind ledurile 40, 50, 60 chir si 70? ajunge la asa mare temperatura, ea fiind pe min (o folosesc in regim de vara, caldura este tot pe minim), mentionez ca centrala are cam o saptamana, si a doaua intrebare: cat ar fi normla sa dureze din momentul deschideri apei calde pana se aprinde flacara? (la mine dureaza cca 5 sec)
  Multumesc!