Categorii
Cazane Centrale termice

Centrala Bosch Condens 5000 W de 65 si 98 kW

Centrale termice cu condensare de la Bosch Condens 5000 W pentru cladiri cu suprafete mari

Prezentare centrala Bosch Condens 5000 W

Bosch Condens 5000 W sunt centrale termice cu condensare cu o eficiență energetică de până la 110 %, care oferă combinația perfectă între o tehnologie de încălzire inovatoare și dimensiuni compacte pentru puterile ridicate pe care le realizează.

Centrala asigură încălzirea; pentru prepararea apei calde se poate utiliza un boiler încălzit indirect.
Montate individual sau în cascadă, aceste centrale termice sunt potrivite pentru case uni- si multifamiliale, dar si complexe rezidențiale si cladiri de birouri.

Randament energetic superior, consumuri minime de combustibil gazos

Centrala Bosch Condens 5000 W îi va impresiona pe toți cei care acordă atenție costurilor de încălzire, dar și protecției mediului ambiant.

Spre deosebire de centralele convenționale, centralele termice cu condensare utilizează și cea mai mare parte a căldurii conținute în gazele de ardere, atingandu-se un grad ridicat de utilizare a energiei de până la 110 % !
Principiul de funcționare la aceste centrale termice e simplu: la fiecare ardere care are loc, se formează vapori de apă, care, în mod normal, sunt eliberați odată cu gazele arse.

La centrala cu condensare Bosch Condens 5000 W, schimbătorul de căldură -având o alcătuire specială a suprafețelor prin intermediul cărora are loc schimbul de căldură- intensifică și maximizează transferul termic către apa din centrală, permițând vaporilor de apă să condenseze încă în interiorul centralei. Căldura de condensare eliberata în timpul acestui proces este dirijată către circuitul de încălzire, contribuind astfel cu o cantitate suplimentara de energie. În plus, temperatura scăzută a flăcării conduce la micșorarea emisiilor poluante.

Putere maximă, spațiu necesar minim

Bosch Condens 5000 W este o centrală termică cu tiraj forțat disponibilă în 2 variante de puteri nominale, 65 kW și 98 kW.
Domeniul de reglare (modulare) a puterii este larg: 15,5-65 kW și, respectiv, 20,8-98 kW.
Cu toate că puterile oferite sunt mari, centrala este murală și are dimensiuni compacte pentru un aparat atât de puternic: 520 mm lățime, 980 mm înălțime și 465 mm adâncime, si necesită un spațiu redus la montaj. De asemenea, centrala are un design modern, simplu și atrăgător.
Centrala Bosch Condens 5000 W: o alternativă avantajoasă la cazanele de sol

Deși este montată pe perete, centrala dezvoltă puteri mari, comparabile cu ale cazanelor de sol. Ocupând mult mai puțin spațiu, comparativ cu acestea, centrala Bosch Condens 5000 W reprezintă astfel o excelentă alternativă la voluminoasele cazane de sol.

Centrale termice functionand în cascadă: puteri mari pentru aplicații multiple

Centrala Bosch Condens 5000 W -montată în sistem “cascadă”, având în alcătuire până la 4 centrale, de aceeași putere sau de puteri mixte – poate dezvolta până la 392 kW.

Ceea ce o face ideală pentru furnizarea căldurii pentru suprafețe de până la 3.000 m2 în cadrul unei palete largi de aplicații: pentru case multifamiliale, blocuri de apartamente, complexe rezidențiale sau industriale.

Automatizare performantă: panoul de comandă Bosch Heatronic III
Bosch Condens 5000 W este dotată cu panoul Bosch Heatronic III, prin intermediul căruia se pot realiza toate reglajele necesare unei funcționări optime a centralei, precum și diagnosticarea și identificarea rapidă a eventualelor erori sau defecte.

La funcționarea în cascadă, gestionarea și automatizarea sistemului de maxim 4 centrale termice Bosch Condens 5000 W, legate în paralel, sunt asigurate de modulul de comandă ICM (Intelligent Cascade Module). Structura modulară a sistemului în cascadă și prezența modulului ICM realizează configurarea automată a componentelor sistemului, o funcționare flexibilă, ușurință în instalare, distribuție uniformă a uzurii.

Conectarea unui boiler de apă caldă, încălzit indirect, la prima centrală termică a sistemului în cascadă, face posibilă funcționarea simultană pe încălzire și apă caldă. Sistemul detectează solicitarea de apă caldă, iar celelalte centrale din cascadă preiau automat sarcina de încălzire.

O centrală termica robustă
Componentele centralei, cum ar fi schimbătorul de căldură din aluminiu polimerizat, rezistent la coroziune, cu un coeficient de transfer termic ridicat, arzătorul performant, pompa modulantă, tehnologia inovatoare Flow Plus, care face să nu mai fie necesară prezența unei cantități minime de apă în instalație, construcția robustă, toate acestea contribuie ca centrala Bosch Condens 5000 W să fie fiabilă si extrem de durabilă.

Centrala poate fi instalată simplu și rapid, iar reglajele pot fi efectuate fără efort datorită afișajului simplu de înțeles. Toate componentele sunt ușor accesibile prin partea frontală a centralei. Astfel, efortul necesar la service, întreținere, reparare sau curățire este minim.

Preturi pentru centrala Bosch Condens 5000 W gasiti la www.ivp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.