Ok, am inteles. Ramine, insa rugamintea de recomandare centrala: 1)combi si 2) care sa poata avea boiler extern atasat. Acum cred ca am pus intrebarea corect. Danke.

Moderator: fuji
Ok, am inteles. Ramine, insa rugamintea de recomandare centrala: 1)combi si 2) care sa poata avea boiler extern atasat. Acum cred ca am pus intrebarea corect. Danke.
Temperatura am vazut ca este setata la 50 grd C. O sa incerc sa o setez la 60, dar nu este prea mult pentru un boiler?doinastela scrie: ↑09 Mai 2017 16:51eu cred ca temperatura in Boiler e setata la 40 grd C, sau 45, ca sa fie folosita direct la consum. Daca temperatura ar fi setata la max. (adica 60 grd C), cred ca sunt sanse sa dispara variatiile de temperatura si debit (in acest caz, apa de consum fiind mixata in bateria sanitara).
alegerea e simpla: cu siguranta nu mai gasesti modeul vechi AR cu pompa clasica de circulatie !
nu, 60 grade nu e prea mult pentru boiler, e chiar temperatura ideala (e adevarat, pierderile de energie in standby sunt mai mari).
Vitodens 100-W, combi sau Heating only, respectiv modelul B1KC (ACM instant) sau B1HC (centrala la care se poate racorda un boiler). K=kombi, H=Heizung = Heating.
probabil ca e produs acum 2 ani..
pai nu, ca Pocket nu costa mult mai putin ca Bosch Condens 2000 W. Doar Motan Sigma e sensibil mai ieftina.
Caloma se mandreste ca are doar componente de calitate, etc., plus 4 ani Garantie.De Caloma sincer acum e prima data cand aud !
centralele vechi nu au absolut nici-o legatura cu cele actuale, poate doar vasul de expansiune.Ariston am vazut ca-s cam cele mai vandute (ca volum ) am si eu una din 2004 intr-o alta locuinta si chiar inca traieste !
e singura centrala de la Ariston cu schimbator din Aluminiu (celelalte, Clas, Genus au schimbator din Inox). Nu prea am incredere in acest tip de schimbator italian de caldura.Ce voiati sa spuneti cu schimbatorul de la Ariston Cares ?
Ok, multumesc, s-a notat.fuji scrie: ↑09 Mai 2017 17:55Vitodens 100-W, combi sau Heating only, respectiv modelul B1KC (ACM instant) sau B1HC (centrala la care se poate racorda un boiler). K=kombi, H=Heizung = Heating.
B1HC se livreaza cu senzor de boiler, deci nu mai trebuie sa-l cumperi separat.
Ca putere termica: eu zic ca 26 kW e suficient.
cele 2 centrale nu suporta comparatie (totul e in favoarea Vitodens 111-W).
tehnic, centrala poate fi montata aproape oriunde. Insa pentru instalatia de Gaze sunt multe restrictii.
centrala cu Boiler e capabila sa furnizeze un debit mai mare de apa calda inca din primul moment.2) intre o centrala cu preparare instant si una cu boiler, livrarea ACM este mai rapida in cazul celei instant?
nu.3) aveti sediu/reprezentanta si in Craiova?
Am incercat si cu temp. la boiler la 60 de grade C si din pacate am obtinut aceleasi rezultate... cand inchid al-2-lea consumator, apa vine mai fierbinte care dupa 1-2 secunde revine la setarea initiala. Cand deschid al-2-lea consum. debitul de apa scade la fel si temp. (intradevar nu la fel de puternic ca si la o centrala instant....)doinastela scrie: ↑09 Mai 2017 17:50nu, 60 grade nu e prea mult pentru boiler, e chiar temperatura ideala (e adevarat, pierderile de energie in standby sunt mai mari).
Apa fiind fierbinte, vei folosi un debit mai mic, pe care o sa-l mixezi in bateria sanitara cu un debit de apa rece. Logic ar fi ca fluctuatiile de debit si de temperatura deschizand al 2-lea punct de consum sa fie mai mici. De incercat.![]()
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot], Google [Bot] și 3 vizitatori