desipien scrie: ↑07 Mai 2017 21:53Debitul si temp. apei scad (poate nu la fel ca si cea instant), dar destul de enervant in timpul unui dus, cand a-II-a persoana deschide robinetul la bucatarie/chiuveta baie... Credeam ca cei 48l ar tb. sa mentina temp. si debitul macar 5 min... nu ma astept sa tina ca si un boiler extern de 200l, dar totusi debitul si temp scad imediat cand exista un alt consumator...
mda, o chestiune interesanta.. Nu am in exploatare o astfel de centrala, n-as putea spune o concluzie mai personala.
Insa important e ca centrala sa-si atinga parametrii tehnici declarati:
https://www.centrala-termica.ro/Instruc ... talare.pdf (pag. 51)
Ciudat e in Instructiunile alea ca daca transformi Debitul continuu in putere, obtii 20.700 kcal/h, adica 24 kW (cred ca acel debit continuu de 690 l/h a fost calculat la dT=30 K). Ori in datele de la inceput de tabel scrie Putere termica pe Apa calda =29,7 kW

).
Deasemeni, Debitul pe primele 10 minute este declarat la 115 litri/min., adica tot 690 l/h. Ceea ce ar insemna ca nu conteaza deloc acumularea, ca d-aia se da acest debit pe primele 10 min. (ca e mai mare la centralele cu boiler).
Cred ca sunt inexacte Instructiunile sau nu sunt suficient de clare (oricum, de mai multe ori numesc Putere si dau la date.. debit

)
Problema insa ar fi daca datele ar fi exacte si ar coincide cu cele spuse de tine.
Este posibil sa fie setata gresit centrala? (instalatiile sunt noi, iar centrala a fost montata de personal calificat...)
da, poate ar mai trebui verificate setarile centralei... nu conteaza cine a instalat-o, important e cine o serviseza.. asta trebuie sa fie competent.
De ex. ai acolo o setare de Dezinfectie termica (in fapt, o setare anti-legionella).. insa la multe centrale din trecut, aceasta setare crea probleme. Ca se programa o incalzire a apei la 70 grade pentru un anumit interval de timp.. si atunci centrala aproape ajungea la fierbere.. uruia si aveai impresia a "pleaca" de pe perete. Drept urmare, se anula functia asta anti-legionella.
-sa verifice tehnicianul toate setarile inca odata, cu accent pe partea de preparare apa calda. La fel, si valorile presiunii gazului.