Producatori

BUDERUS

BUDERUS a fost infiintata in 1731, anul acesta sarbatorind 281 de ani de existenta.

Odata cu inventarea cazanului din fonta in 1893, Buderus se desparte in 2 societati pe actiuni, care incep producerea in serie a elementelor de cazan si a radiatoarelor ce vor acoperi in scurt timp intreaga Germanie si tarile invecinate.

De sute de ani centralele termice Buderus cu inconfundabilul lor design in culoare albastra (Buderus-blau)  reprezinta categoria premium in domeniu.

Gama de produse Buderus cuprinde:

  • cazane din fonta pentru combustibil gazos cu puteri intre 9-732 kW;
  • cazane din fonta pentru combustibil lichid/gazos cu puteri intre 17-1200 kW;
  • cazane din otel pentru combustibil lichid/gazos cu puteri intre 17-19000 kW;
  • boilere pentru apa calda de consum cu acumulare 135-6000 l; radiatoare din otel;
  • automatizari; instalatii cu panouri solare;
  • cazane cu combustibil solid (lemne, peleti, carbuni)

VIESSMANN

VIESSMANN a fost fondata in anul 1917 si este condusa de Dr. Martin Viessmann.
Viessmann are o cifra de afaceri de peste 1,2 Miliarde Euro si peste 7.000 de angajati in intreaga lume.
La Viessmann sunt produse centrale termice cu puteri de pana la 20.000 kW, lista de referinte cu centrale Viessmann cuprinde locatii pe intreg mapamondul.

Gama cu condensare de centrale Viessmann se numeste Vitodens, iar gama clasica de centrale Viessmann se numeste Vitopend

Viessmann produce si gama Vitosol de instalatii solare.

BOSCH/Junkers

Firma JUNKERS a luat nastere in anul 1895 la Dessau. In 1932 firma Junkers & Co. a fost integrata de catre Robert Bosch GmbH.
In 1995 departamentul Junkers a fost redenumit Bosch Termotehnica.

Astazi Bosch Thermotechnik include 7 marci de centrale termice prezente in toata lumea si se afla intre liderii in domeniul instalatiilor de incalzire si pregatirea apei calde.
Bosch produce si panouri solare plane si panouri solare cu tuburi vidate.

Centrale termice BOSCH
Centrale termice BOSCH Junkers

Chaffoteaux

Cu peste 100 de ani de experiență și inovație în sectorul de încălzire, firma franceza Chaffoteaux este implicata în dezvoltarea unei game largi de produse și servicii.

Chaffoteaux face parte la ora actuala din Ariston Thermo Group, lider internațional în echipamente de încălzire și preparare a apei calde menajere.

Chaffoteaux oferă solutii multi-energie pentru încălzire și producerea de apă caldă care integrează cele mai recente inovații tehnologice în domeniul protecției mediului și economiei de energie.

ARCA Caldaie

Arca este un producator italian de centrale termice de perete functionand cu gaz, precum si de cazane functionand cu combustibili solizi (lemne, carbuni, peleti).

Numele AR.CA derivează de la inițialele numelui Armando Cavallini, născut în 1932, cel care a fondat AR.CA. care este înca prezent in firmă si care a dat o importantă contribuție la istoria încălzirii în Italia începând din 1951, la început ca și angajat al unei firme de centrale termice industriale cu sediul la Mantova și continuând în 1971 prin fondarea, împreuna cu alți asociați, a unei firme producatoare de centrale termice pentru uz civil.
In 1989 se face alegerea de a lucra in deplina autonomie , asa ca in 1990 ia nastere AR.CA. o societate cu caracter familiar proprietate a familiei Cavallini.
AR.CA. o societate cu caracter familiar proprietate a familiei Cavallini. AR.CA. in putin mai mult de 10 ani a devenit firma leader in Italia in productia de cazane pe combustibili solizi cu gazeificare, cu o cota de piata, estimata, superioara la 40%.
Pe segmentul centralelor in otel pe motorina-gaz, amploarea gamei si certificarea in tari extrem de severe in materie de randamente si siguranta ( vezi EMPA in Elvetia) ne permite sa satisfacem orice cerinta.
Productia centralelor murale din 1998 este certificata cu minim 3 stele de randament energetic cu 7 ani mai repede decit normativa europeana introdusa in Italia cu Dl 192 din 19/08/2005.
Produsele firmei sunt vindute in Europa, Asia, America Latina cu nenumarate marci si denumiri, adesea rezervate clientilor OEM.
AR.CA. este unul dintre unici doi constructori europeni a poseda omologarile pentru Statele Unite ale Americii, in mod absolut, cei mai severi din lume in materie de siguranta pentru utilizator.

Care este cea mai buna centrala termica ? Ce producator de centrale termice prefera utilizatorii romani ?

Comenteaza mai jos..

Summary
Article Name
Producatori de centrale termice
Description
Cei mai importanti Producatori de centrale termice, liderii pietei de termotehnica.
Author
Publisher Name
IVP Instalatii SRL
Publisher Logo

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Currently you have JavaScript disabled. In order to post comments, please make sure JavaScript and Cookies are enabled, and reload the page. Click here for instructions on how to enable JavaScript in your browser.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version