Categorii
Heat Pumps Heatpump Pompe caldura

Pompe caldura aer/apa Bosch Compress

Pompe de caldura aer/apa Bosch Compress

Pompele de caldură Bosch Compress transformă energia gratuită din sol, apă freatică sau aer în căldură. Acestea sunt extrem de eficiente: numai cu 1 kW de electricitate se pot produce până la 5 kW căldură -în funcție de putere. Pompele de căldură reprezintă soluția ideală atât pentru construcțiile noi cât și pentru modernizare. Pentru construcțiile noi cu încălzire în pardoseală sunt suficiente temperaturi de admisie scăzute. Dacă pompele de caldură înlocuiesc o încălzire centrală cu radiatoare, atunci trebuie asigurate temperaturi de admisie mai ridicate.

Pompe de caldura aer/apa

Prin instalarea unei pompe de căldură aer-apă cu tehnologie avansată, pe lângă reducerea costurilor la energie, sunt protejate și rezervele de  ombustibili fosili. În plus, economiile pot fi extinse pentru întregul an prin integrarea funcției de răcire alături de cea de încălzire. Noua
generație de sisteme cu pompe de căldură aer/apă este o alegere ideală pentru clădirile noi cu pierderi mici de căldură, datorită flexibilității asigurate și a eficientizării sistemelor de încălzire existente.

Mod functionare pompa de caldura
Schema functionare
 1. Căldura preluată din aer este transferată în pompa de căldură prin intermediul unui schimbător de căldură, numit vaporizator, cu agent frigorific lichid. Acest agent frigorific are un punct de fierbere foarte scăzut, astfel încât se încălzește rapid și se transformă în vapori la
  temperaturi scăzute.
 2. În acest punct, un compresor acționat electric comprimă agentul frigorific aflat în stare gazoasă, acesta încălzindu-se puternic.
 3. Căldura astfel generată este transmisă prin intermediul celui de-al doilea schimbător de căldură, condensatorul, către sistemul de încălzire și rezervorul de apă caldă. Ca urmare, agentul frigorific se răcește și devine din nou lichid.
 4. Apoi agentul frigorific trece prin ventilul de expansiune, revenind în vaporizator la presiunea inițială. Procesul descris este reluat din nou, circuitul fiind închis.

O pompă de căldură care extrage căldura din aer are o funcționare inversă față de cea a unui frigider. În cazul răcirii cu un frigider, este produsă căldură ca „reziduu”.
Această căldură este transferată de la partea din spate a frigiderului în aerul înconjurător. Același proces are loc și în cazul unei pompe de căldură care folosește aerul ca sursă de energie, dar exact în sens invers:
aceasta preia energie din aerul din jurul unității, din exteriorul casei, și o transferă în sistemul de încălzire sub formă de energie termică. În timp ce temperatura din sistemul de încălzire crește, temperatura aerului care trece prin unitate scade.
Pentru ca acest proces să aibă loc, este nevoie doar de
electricitate.

COP, SCOP, EER, SEER

În cazul unei pompe de căldură, valoarea COP descrie raportul dintre performanța produsului și cantitatea de energie consumată într-un anumit moment. În cazul pompelot de căldură Bosch Compress, coeficientul COP maxim ce poate fi atins este de 4,93, ceea ce înseamnă
că la un anumit moment cantitatea de energie termică furnizată este de 4,93 ori mai mare decât cantitatea de energie electrică consumată. În mod similar, valoarea EER de 3,65 pentru răcire înseamnă că pompa de
căldură Bosch furnizează o energie de răcire mai mare de 3,65 ori decât energia electrică utilizată pentru acest proces într-un anumit moment. Aceste 2 valori oferă o privire de ansamblu asupra funcționării curente
a pompei de căldură, care nu este valabilă pentru întregul sezon. În acest scop, au fost introduse valorile SCOP și SEER pentru pompele de căldură. SCOP înseamnă valoarea COP sezonieră, iar SEER este valoarea EER sezonieră și, spre deosebire de COP și EER, acestea se referă la o perioadă de timp, un sezon întreg, în materie de eficiență.

Gama de pompe de caldura Compress

Noile pompe de căldură Bosch Compress au un design atrăgător, sunt extrem de compacte și silențioase. Nivelul de zgomot al unității exterioare a pompei Compress 6000 AW este de 40 dB (A), mai scăzut decât cel al unei mașini de spălat vase. Pe lângă faptul că este extrem de silențioasă, aceasta vine echipată standard cu modul de conectare la internet (dotare opțională pentru modelul Compress 3000 AWS), ceea ce înseamnă că o puteți controla prin intermediul unui browser de internet, fără a instala vreun accesoriu suplimentar.

Compress 6000 AW și Compress 3000 AWS sunt alcătuite dintr-o singură unitate exterioară și o unitate interioară, în 4 variante diferite pentru scopuri diferite, perfect adaptate pentru aproape orice cerință.

Bosch Compress 6000 Heatpump
Bosch Compress 6000

Unitatea interioară pentru Compress 6000 AW este disponibilă în 4 versiuni: 2 soluții compacte tip turn (tower)pentru încălzire și răcire, care ocupă un spațiu redus, și 2 versiuni murale, una cu mod de funcționare
monoenergetic, cu pregătire pentru răcire, iar cealaltă cu mod de funcționare bivalent.

 • Șase unități externe diferite cu o putere de încălzire de 5 până la 17 kW (A7W35 EN14511), proiectate și produse complet în Suedia.
 • Datorită tehnicii cu recirculare sunt adecvate și pentru răcire.
 • Se pot combina cu patru unități interne diferite.
 • Tehnică compactă: între unitatea internă și cea externă circulă apă. Agentul de răcire se află în unitatea externă de aceea este posibilă instalarea rapidă.
 • Condiția se poate realiza prin cel mai nou sistem de reglare, compatibil EMS 2, Bosch HPC400.
 • Izolatie externă nouă revoluționară din polipropilen expandat (EPP) obține  o emisie de zgomot extrem de redusă, o greutate mică și robustețe.
 • Comandă de la distanță a instalației de încălzire prin smartphone sau tabletă.
 • Se evită formarea ghieții în perioada de iarnă datorită tăvii pentru captarea picăturilor.

Bosch Compress 3000 Heatpump
Bosch Compress 3000

Unitatea interioară pentru Compress 3000 AWS este disponibilă în 2 versiuni murale: una cu mod de funcționare monoenergetic, cu pregătire pentru răcire, iar cealaltă cu mod de funcționare bivalent. Boilerul pentru apă caldă menajeră este deja integrat în varianta tip turn, cu mod de funcționare monoenergetic și serpentină solară indirectă. Versiunile
murale flexibile standard sunt disponibile cu un încălzitor electric în modul de funcționare monoenergetic și, în modul de funcționare bivalent, cu o vană de amestec pentru omogenizare într-un boiler, având capacitatea de a comuta între generatoarele de căldură, în funcție de
costul sursei de energie și eficiența pompei de căldură.

 • Grad înalt de eficiență, COP până la 4,8 (conform normativului A7/W35 EN14511).
 • Apt de funcționare chiar și la -20°C temperatură exterioară.
 • Modulare de putere cu ajutorul unui invertor.
 • Temperatură de ieșire maximă a apei de încălzire 55 °C.
 • Unitatea internă este disponibilă atât cu funcționare hibridă/bivalentă, cât și monovalentă.
 • Prepararea apei calde cu ajutorul unui acumulator indirect (accesoriu separat).
 • Emisii de zgomot reduse și funcție de imersiune pentru un confort de utilizare sporit.

Noua automatizare Bosch HPC 400 a pompei de căldură asigură încălzire, apă caldă și răcire în mod confortabil și în funcție de situațiile zilnice. Operațiile de rotire și apăsare sunt intuitive, iar ecranul LCD și iluminare de fundal vă ghidează cu texte în clar prin meniul structurat în mod logic. Explicații scurte, ușor de urmat, fără textele interminabile.
În plus, automatizarea HPC 400 asigură controlul a 2 sau a mai multor
dispozitive montate în cascadă.

Preturi, precum si mai multe detalii gasiti aici

Summary
Pompa de caldura aer/apa Bosch Compress
Article Name
Pompa de caldura aer/apa Bosch Compress
Description
Pompele de caldură Bosch Compress transformă energia gratuită din sol, apă freatică sau aer în căldură. Acestea sunt extrem de eficiente: numai cu 1 kW de electricitate se pot produce până la 5 kW căldură -în funcție de putere. Pompele de căldură reprezintă soluția ideală atât pentru construcțiile noi cât și pentru modernizare. Pentru construcțiile noi cu încălzire în pardoseală sunt suficiente temperaturi de admisie scăzute. Dacă pompele de caldură înlocuiesc o încălzire centrală cu radiatoare, atunci trebuie asigurate temperaturi de admisie mai ridicate.
Author
Publisher Name
IVP Instalatii SRL
Publisher Logo

2 răspunsuri la “Pompe caldura aer/apa Bosch Compress”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.