Centrale cu schimbator caldura din Aluminiu

Centrale termice cu schimbator de caldura din Aluminiu

Immergas si Ariston au lansat in 2015 centrale termice cu schimbator principal de caldura din Aluminu, alaturandu-se astfel producatorilor mari, consacrati de astfel de centrale termice.

Centrala termica de la Immergas echipata cu un schimbator de caldura din Aluminiu se numeste Victrix TT, are 24 kW, iar schimbatorul arata astfel:

schimbator caldura aluminiu immergas victrix-TT
Schimbator caldura Victrix TT

Victrix TT are de  fapt un schimbator dintr-un aliaj AlSiMg (aluminiu siliciu magneziu), ce-i confera eficienta termica ridicata (Al), rezistenta mecanica (Mg) si rezistenta la coroziune (Si). Circuitul ascendent al apei si cel descendent al flacarii se afla in contra-curent, contribuind la optimizarea schimbului de caldura.

Conditiile de utilizare a centralei Immergas Victrix TT impun folosirea unei ape cu un pH intre 6,5-8 si o duritate de 15oF.

Modelul Ariston de centrala cu schimbator din aluminiu se numeste Cares Premium:

centrala cu schimbator din aluminiu
Cares Premium

Gama Cares Premium cuprinde 2 modele de centrale termice: de 24 kW, respectiv de 30 kW.

Daca Immergas si Ariston au lansat primele centrale cu schimbator din aluminiu de putina vreme, altfel este situatia la Grupul Bosch / Buderus, care produce centrale termice cu condensare exclusiv cu schimbatoare AlSi.

Deasemeni, si alti mari producatori fabrica exclusiv centrale cu schimbator din aluminiu: Remeha, Weishaupt, Wolf, Beretta / Riello si Ferroli (doar gama Bluehelix de la Ferroli are schimbator din inox).

centrala cu schimbator din aluminiu Buderus GB
Schimbator de caldura Alu Plus Buderus GB

Schimbatorul Buderus are un strat protector ALU Plus, ce asigură atât o durabilitate sporită, cât și o excelentă conductivitate termică. Un concept care a convins și Netherlands Aluminium Centre, care a recompensat acest schimbător de căldură cu premiul European Aluminium Award. Schimbatorul de caldura al centralei Buderus GB162 reprezinta o sinteza intre optimizarea tehnologiei fluidelor si tehnologia de finisare a suprafetelor.

Suprafata conductelor nervurate din aluminiu este acoperita cu strat anti-coroziv printr-un procedeu numit polimerizare in plasma.

Tot aici putem mentiona si recent (Oct 2015..) lansatele centrale termice Buderus GB062 si Bosch Condens 2500 W, precum si Motan SigmaKDens.

Summary
Schimbator de caldura din aluminiu
Article Name
Schimbator de caldura din aluminiu
Description
Daca Immergas si Ariston au lansat primele centrale cu schimbator din aluminiu de putina vreme, altfel este situatia la Grupul Bosch / Buderus, care produce centrale termice cu condensare exclusiv cu schimbatoare AlSi. Deasemeni, si alti mari producatori fabrica exclusiv centrale cu schimbator din aluminiu: Remeha, Weishaupt, Wolf, Beretta / Riello si Ferroli (doar gama Bluehelix de la Ferroli are schimbator din inox).
Author
Publisher Name
IVP Instalatii SRL
Publisher Logo

Publicat

în

de către

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.