Buna seara si La Multi Ani !
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi pentru rezolvarea urmatoarei problems.
Instalatie incalzire cu distribuitor +calorifere, butelie egalizare presiune +pompa recirculare.
De curand am montatat sistemul cu actuatoare pe distribuitor si termostat wireless pentru fiecare zona in casa.
Cand in distribuitor erau inchise toate zonele, si mergea numai o zona se auzea in zgomot in instalatie.
Credeti ca pompa de reccirculare din afara centralei ar trebui sa si moduleze puterea in functie de cat este nevoie si cate zone sunt deschise?
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in rezolvarea problemei cu zgomotul (lovitura de berbec)
Am facut schema cu instalatia si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi sa pot rezolva problema.
Zgomot puternic instalatie incalzire
Moderator: fuji
- Dan_23_ro
- Membru Activ
- fuji
- Senior
Re: Zgomot puternic instalatie incalzire
pai e pompa ce moduleaza automat ? Grundfos cu auto-adapt ?
lovitura de berbec apare la presiuni foarte mari in instalatii deschise, de apa rece / apa calda menajera.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in rezolvarea problemei cu zgomotul (lovitura de berbec)
La tine in instalatia inchisa de incalzire poate fi un mini-soc hidraulic.. Sau pur si simplu altceva.. Aerul face zgomot in instalatie... Sau impuritatile, mai ales metalice.
Ca sa rezolvi o problema, ai nevoie de un diagnostic exact.
- Dan_23_ro
- Membru Activ
Ce este drept aveam aer in instalatie la radiatorul din baie de la etaj. Despre impuritati stiu ca sunt ceva in distribuitor (este un fel de rugina).fuji scrie: ↑05 Ian 2020 04:00 pai e pompa ce moduleaza automat ? Grundfos cu auto-adapt ?
Pompa nu este cu modulare automata.(este cu reglaj manual, si am lasat o la treapta 1).Acum am aerisit si am lasat presiunea in instalatie la 1 bar. Zgomotul a disparut total. Cred ca pompa cu modulare ar fi mai utila si de aia as vrea sa o schimb. Imi puteti recomanda un model dimensionata pt sistemul meu?
lovitaura de berbec apare la presiuni foarte mari in instalatii deschise, de apa rece / apa calda menajera.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in rezolvarea problemei cu zgomotul (lovitura de berbec)
La tine in instalatia inchisa de incalzire poate fi un mini-soc hidraulic.. Sau pur si simplu altceva.. Aerul face zgomot in instalatie... Sau impuritatile, mai ales metalice.
Ca sa rezolvi o problema, ai nevoie de un diagnostic exact.
Daca aveti alte sfaturi, va rog sa ma ajutati
- fuji
- Senior
aerisire mai buna -montaj aerisitoare automate la cele mai inalte puncte ale instalatiei.
Montaj filtru magnetic. Plus, orice altceva hotaraste o firma de specialitate ce analizeaza situatia la fata locului.