Presiunea creste in instalatie cand arde focul
Moderator: fuji
- drerd
Presiunea creste in instalatie cand arde focul
Salut , am o problema cu o instalatie cu centrala pe lemne . De la 1.2 bari presiune cand e rece , ajunge si la 3 bari atunci cand caloriferele sunt la 50 grade . Am incercat sa aerisesc dar nu am gasit aer pe instalatie .
Instalatia este cu cu vas de expansiune inchis .
Ce poate fi ?
Exista sisteme de protectie pentru acest tip de instalatii , gen sa dea alarma daca presiunea este prea mare sau scade prea mult (pierderi de apa ) ?
Instalatia este cu cu vas de expansiune inchis .
Ce poate fi ?
Exista sisteme de protectie pentru acest tip de instalatii , gen sa dea alarma daca presiunea este prea mare sau scade prea mult (pierderi de apa ) ?
- fuji
- Senior
Re: Presiunea creste in instalatie cand arde focul
..iar vasul este ori spart, ori prea mic.
Ce putere termica are cazanul si ce capacitate are vasul de expansiune ?
exista. Bani sa fie, ca echipamente exista.Exista sisteme de protectie pentru acest tip de instalatii , gen sa dea alarma daca presiunea este prea mare sau scade prea mult (pierderi de apa ) ?

- drerd
Cazanul este de 17.7 Kw , Viadrus U22 cu 3 elementi . Vasul de expansiune are 18 litri .
- fuji
- Senior
- drerd
Instalatia a fost facuta fara sa aiba filtru de apa . E posibil ca de la calcar si alte depozite sa se strice membrana ? Din ce am vazut pe unele site-uri ,multe nu sunt recomandate a se utiliza cu apa potabila.. Ce se pune ca agent termic in loc de apa potabila ?
- fuji
- Senior
agent termic instalatie
nu, vasul nu s-a stricat de la apa.
Instalatiile de incalzire functioneaza cu apa. Ca mai adaugi vreun aditiv, vreun antigel.. tot aia e, adica tot apa. Daca apa e dura, calcaroasa, poti pune apa demineralizata. Dar.. cata cumperi ? Cum o incarci ? Vorbeste cu instalatorul.
Si oricum asta nu are legatura cu dilatarea apei si preluarea dilatarii de catre vasul de expansiune.