Deci, Condens 3000 are automatizare Bosch Heatronic, care pana de curand era cvasi-generala pe centralele cu condensare de la Bosch. O regasesti si pe gama Condens 7000 de exemplu.iva scrie:Eu vreau o centrala fara batai de cap, chiar daca dau 2-300 lei in plus.
Daca 3000 e mai bun tehnic si dovedit mai fiabil, l-as lua pe acesta. Daca 2500 e mai nou, cu tehnologie mai noua, etc, l-as lua pe acesta.
Condens 2500 e cu o automatizare mai simplificata, dar la fel de eficienta. La Heatronic de exemplu trebuie sa cumperi un regulator electronic destul de scump (FW120), ca sa poti monta senzor exterior, sa faci programari temporale, etc. La Condens 2500 nu trebuie sa mai iei nici alt regulator -poti lega direct senzorul exterior. Pot deasemeni lega termostat opentherm..
Cam acelasi drum l-a parcurs si Viessmann, care a renuntat la automatizarea Vitotronic pentru aparate mai ieftine tip Vitodens 100, si pe urma a mai simplificat odata automatizarea pentru Vitodens 050.
Condens 2500 si Condens 3000 sunt pur si simplu proiecte de centrala diferite. Eu cred ca poti lua Condens 2500 fara nici-un fel de retinere, mai ales ca are date tehnice mai bune. Nu stiu care e mai fiabil in timp. probleme apar la oricare..
Important e sa fie bine instalata centrala, PIF-ul sa fie profesionist, la fel si Service-ul ulterior. Restul se rezolva, mai ales ca la ora actuala e garantie de 5 ani..