As dori sa I-mi achizitionez o noua centrala ,cea veche (12 ani) "m-a parasit" de curand picandu-i exact piesa pe care nu ma lasa inima si banii sa o inlocuiesc (vana cu 3 cai-500 de lei cost)
Ce-mi recomandati sa-mi cumpar pentru un apartament cu 3 camere ??
Sa aleg ceva cu condensatie sau sa ma limitez la ceva fara , difera am avantaje ???
CENTRALA TERMICA WIESSMAN SAU ARISTON
Moderator: fuji
- fuji
- Senior
Re: CENTRALA TERMICA VIESSMANN SAU ARISTON
sigur ca la apartament o centrala clasica e suficienta.. Nu stiu in ce masura iti scoti banii cu o centrala cu condensare (in conditiile in care aceasta din urma consuma cu 10-15% mai putin).methodmen scrie:Sa aleg ceva cu condensatie sau sa ma limitez la ceva fara , difera am avantaje ???
Problema e ca nu prea mai sunt centrale clasice.. Deci trebuie sa vezi ce se mai gaseste la concret in stoc !
- methodmen
Re: CENTRALA TERMICA WIESSMAN SAU ARISTON
Intre CENTRALA TERMICA VIESSMANN VITOPEND WH1D - 24KW
si BUDERUS Logamax U052-24KW pe care sa o cumpar , care e mai fiabila si cu o garantie mai buna si un service adecvat( doamne ajuta sa nu am nevoie)
si BUDERUS Logamax U052-24KW pe care sa o cumpar , care e mai fiabila si cu o garantie mai buna si un service adecvat( doamne ajuta sa nu am nevoie)
- methodmen
Re: CENTRALA TERMICA WIESSMAN SAU ARISTON
de modelul asta ce zici Bosch Gaz 4000 W ZWA 24-2 K pare ok ca pret dar ma intereseaza mai mult fiabilitatea ei ,ca degeaba dau putin pe ea (sa nu fiu dezamagit)
- fuji
- Senior
centrala de apartament
U052 cred ca este in varianta de 28 kW (nu stiu sa se fi adus in varianta de 24 kW), deci e mai mare, face mai multa apa calda. E o centrala cu schimbator bitermic, care functioneaza la debite mai mici de apa rece (in comparatie cu Vitopend), insa n-as recomanda-o la apa dura (daca e apa de retea, nu sunt probleme).methodmen scrie:Intre CENTRALA TERMICA VIESSMANN VITOPEND WH1D - 24KW
Vitopend 100 e o solutie consacrata, cu bune si cu rele, insa nu cred ca mai exista prin stocuri..
Garantie: 3 ani la Vitopend, parca 3 ani si la Buderus.
Cam aceeasi solutie cu U052 este si Bosch Gaz 5000 W ZWE28MFA.