Eu cred ca Unical e o firma buna, dar.. oare va mai exista peste 2-3 ani ? Sau importatorul le va mai aduce peste cativa ani ? In plus, depinzi in orice caz de o singura sursa de piese de schimb, de rezolvare a tuturor problemelor..Unical C 24 sau 28S -
Tinand cont de locatie, recomand Viessmann.

Vitodens 100-W exista si de 19 kW (si ar fi suficienta, la limita), de 26 kW (face sigur fata) si de 35 kW.Viessmann 100 W - recomandata de instalatorii instalatiei
Tinand cont ca vrei sa pui boiler solar, eu ti-as recomanda varianta de 35 kW, mai ales ca e mica diferenta de pret (e posibil chiar ca varianta de 35 kW s-o iei mai ieftin ca celelalte 2, pentru ca e mai raspandita).
asta e varful de gama de la Ariston, si tot nu se compara cu Vitodens 100 (care e inceput de gama la Viessmann).. N-am nimic impotriva acestei variante, dar per total un sistem complet Ariston e sub cel de la Viessmann.Ariston Genus Premium Evo -
Buderus fiind o marca Bosch nu se pune problema de retea de service, de disponibilitate piese de schimb, etc. La urma urmei au Call Center national.Buderus Logamax Plus GB072-24 V2 - recomandata de instalatorii instalatiei (la care cei care au recomandat Ariston au cam strambat din nas - ca piese scumpe, ca vin greu etc...desi am inteles ca Buderus are depozit central in Bucuresti cu tot ce le trebuie si piesa vine in 2 zile daca nu o are cumva service-ul local)
GB072 e o centrala buna, insa tu vrei varianta cu Boiler -p-asta o s-o iei mult mai scump ca pe cea cu preparare apa calda instant, si implicit mult mai scumpa ca Vitodens 100, fara ca GB072 sa fie mai performanta..
la un boiler trebuie sa te uiti la urmatoarele:un boiler de 200 l pt ACM - care in viitor va fi legat si la panouri solare (si in caz de necesitate viitoare poate si la o rezistenta electrica monofazata)...Care e cea mai potrivita combinatie dpdv al consumului de energie dar si al disponibilului de ACM suficienta?
- putere termica serpentina (sau serpentine)
grosime izolatie termica , si implicit, pierderi termice in standby
posibilitate montare rezistenta electrica (..nu toate accepta acest accesoriu
Daca pui panouri solare, iti recomand un Boiler de min. 300 litri cu 2 serpentine, mai ales ca e vorba de Sibiu, nu de Buc. sau Oltenita.
Din aceleasi motive iti recomand 2 panouri plane de 2,4 m2, care sa le racordezi la boiler de 300 litri.
Motivul principal: doar asa vei avea apa calda incalzita de la soare 100% vara, si cam 10% in Ianuarie..
Altfel, daca pui doar 1 panou solar, eventual unul mic de 2 mp, aportul solar la prepararea apei calde menajere va scade drastic !
Iar 2x panouri performante, de 2,4 mp, au nevoie de min. boiler de 300 litri -daca tot captezi energia solara, trebuie sa ai si unde s-o stochezi / acumulezi.
Ideal: centrala Vitodens 100-W 35, Boiler Vitocell 100-B (adica 100-W cu 2 serpentine), 2 panouri solare Vitosol.
Compromis: Ariston Genus 35 (..exista si Ariston Clas Premium de 35 kW), boiler ariston de 200 litri, 1 panou solar Ariston. Avantaje: pretul.
Poti inlocui varianta de la Viessman cu ceva de la Buderus sau Bosch (recomandare: Bosch Condens 7000 W 35 kW)