Recomandari alegere Centrala termica 2011-2017

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

Închis
albundys
Membru Activ

Re: Recomandari alegere Centrala termica

Mesaj necitit de albundys »

Deci intre ariston si buderus care e mai buna si economica?plsssssss
fuji
Senior

centrala Ariston sau Buderus

Mesaj necitit de fuji »

prin economica te referi la consumul de gaze..? Va fi asemanator la centrale, orice s-ar zice de diferente de randament.
De la Buderus presupun ca iei in calcul U042, ca U052 e scump tare. Insa Ariston are o groaza de aparate, nu poti sa le tratezi la gramada. Unele simple si ieftine, altele cu automatizare complexa, dar si relativ scumpe.

Nu stiu ce centrala e mai "buna", in sensul ca nu stiu care va tine 8-10 ani fara mari probleme.
xp-kry
Senior

Mesaj necitit de xp-kry »

xp-kry scrie: Oricum prima varianta va fi BUDERS U042 ,a doua BOSCH GAS 5000 W , a treia Centrala Vitopend 100 24Kw+kit wh1d017 si a patra Vaillant TURBOTEC PRO VUW 242-3 24KW . Oare e bine ?
Dupa ce am mai studiat am ramas la una dincele doua variante , cu un plus pentru prima :
Vaillant TURBOTEC PRO VUW 242-3 24KW
BUDERS U042
xp-kry
Senior

termostat Centrala termica

La cele doua tipuri de centrale termostatul de mai jos este compatibil?

Imagine
fuji
Senior

Termostat pentru Centrala termica

Mesaj necitit de fuji »

E un termostat on-off, ce se poate lega la majoritatea centralelor.
Bosch si Vaillant insa au tendinta sa te sileasca sa folosesti niste termostate de-ale lor, electronice. Uneori poti lega alt tip de termostat (ca asta on-off) la centrala lor, alteori nu.

Buderus U042 accepta orice termostat; cred ca si la Vaillant se poate lega un on-off d-asta, dar nu stiu unde (la ce regleta). Intreaba-i pe aia cu Vaillant daca se poate, precum si daca e vreo problema de service, garantie daca e alt fabricat decat Vaillant.
xp-kry
Senior

pret termostat Vaillant

Au niste preturi la termostate , cei de la VAILLANT , de .........te ia durerea de cap.
fuji
Senior

termostate pentru Centrale termice

Mesaj necitit de fuji »

si cele orginale Bosch sunt scumpe -insa nu trebuie neaparat sa apelezi la ele.
Insa nici termostatele Honeywell sau Siemens nu sunt ieftine (e adevarat, ceva mai jos un pic fata de produse Bosch, Vaillant). Cele chinezesti sunt la cel mult juma'de pret.

de gustibus
albundys
Membru Activ

centrala termica economica

fuji scrie:prin economica te referi la consumul de gaze..? Va fi asemanator la centrale, orice s-ar zice de diferente de randament.
Nu stiu ce centrala e mai "buna", in sensul ca nu stiu care va tine 8-10 ani fara mari probleme.
Mai buna ma refeream ca si consum cum ai spus si tu si ca randament(ACM si caldura) si bineinteles si ca si calitate.La Ariston ma refeream la Ariston Bis 24 FF
fuji
Senior

Re: centrala termica economica

Mesaj necitit de fuji »

dar oferta de centrale termice cu condensare de putere mica o cunosti ? Ca astea consuma mai putin.
albundys
Membru Activ

nu.zim unde sa ma uit si ce propui tu.
fuji
Senior

centrale cu condensare de apartament

Mesaj necitit de fuji »

Bosch Condens 2000 W, Buderus GB012-24K si Ariston Clas Premium.. Sunt in jur de 3500 Lei, mai mult sau mai putin.
Iar Vitodens 100-W 26 kW de la Viessmann e cu aprox. 1.000 Lei mai mult.
albundys
Membru Activ

unde se monteaza supapa de retinere ?

intrebare.unde se monteaza supapa de retinere?
fuji
Senior

clapet de retinere

Mesaj necitit de fuji »

ai nevoie de asa ceva ?
xxgeoxx

Buderus 042 vs Immergas Eolo Mini 24e vs Ariston Clas Evo 24

Mesaj necitit de xxgeoxx »

va salut, am descoperit abia azi ac site, am si eu nevoie, ca multi altii, de ajutor din partea voastra ...
am un ap 3 camere, 67mp, in care voi instala 5 calorifere 22/600 (1200-1400 in sufragerie 16mp, 1000-dormitoare, 600-baie si bucatarie), bloc neizolat. voi monta o CT de 24 kw, tiraj fortat. avand in vedere cele de mai sus, ce imi recomandati:
1. Buderus 042 vs Immergas Eolo Mini 24e vs Ariston Clas Evo 24FF vs Bosch Gaz 3000w
2. ar mai fi o posibilitate: CT in condensatie, de ex Ariston Clas Premium Evo 24 kW. este adevarat ca, chiar mergand cu ea in regim de "Ct normala (nu in condensatie)", ea consuma oricum cu aprox 10% mai putin decat una clasica? este rentabila la conditiile mele de ap? in ac varianta, probabil ca in sufragerie ar fi necesar un calorifer de aprox 22/600/2000...
3. pt varianta Ct in condensatie: furnizarea ACM se face in regim de "Ct normala", sau in condensatie?
fuji
Senior

centrala cu condensare la apartament

Mesaj necitit de fuji »

xxgeoxx scrie:am un ap 3 camere, 67mp, in care voi instala 5 calorifere 22/600 (1200-1400 in sufragerie 16mp, 1000-dormitoare, 600-baie si bucatarie), bloc neizolat. voi monta o CT de 24 kw, tiraj fortat. avand in vedere cele de mai sus, ce imi recomandati:
1. Buderus 042 vs Immergas Eolo Mini 24e vs Ariston Clas Evo 24FF vs Bosch Gaz 3000w
U042
2. ar mai fi o posibilitate: CT in condensatie, de ex Ariston Clas Premium Evo 24 kW. este adevarat ca, chiar mergand cu ea in regim de "Ct normala (nu in condensatie)", ea consuma oricum cu aprox 10% mai putin decat una clasica?
Nu.
Centralele cu condensare au oricum un randament mai mare, dar functionand cu temperatura ridicata nu scoti mai mult de 5% economie la consum.
este rentabila la conditiile mele de ap?
aici deja e vorba despre calcule economice.
3. pt varianta Ct in condensatie: furnizarea ACM se face in regim de "Ct normala", sau in condensatie?
regim normal. Insa consumul pentru prepararea apei calde este mic fata de cel pentru incalzire (o sa vezi vara, cand centrala va merge doar pe apa calda, nu si pe incalzire).
xxgeoxx

Centrala termica Ariston Clas Evo 24FF sau Genus Evo 24FF

Mesaj necitit de xxgeoxx »

gata, m-am hotarat: voi cumpara Ariston, oscilez intre 2 modele: Clas Evo 24FF (2480 ron) sau Genus Evo 24FF (2760 ron). astept opiniile dvs despre diferentele dintre cele 2, ce imi recomandati intre ac 2 modele!!
fuji
Senior

centrala Ariston Evo

Mesaj necitit de fuji »

xxgeoxx scrie:Clas Evo 24FF (2480 ron) sau Genus Evo 24FF (2760 ron)
dar gama asta facelift Ariston Evo deabia fost lansata -nu cred a pus careva vreuna in functiune.. Sau daca a montat-o deja, are experienta de cateva zile cu ea.
Mai bine spune-ne tu care e diferenta intre modelul nou cu Evo in denumire si cele vechi (care dealtfel mai gasesti prin stocuri).
roxana.drtv

proiect, acte, montaj, service, garantie

Mesaj necitit de roxana.drtv »

Buna ziua!
Am o garsoniera situata in zona Cobalcescu de 30 mp,cu 4 calorifere.Am achizitionat-o anul trecut cu o centrala SIME,veche de 10 ani.Vreau s-o schimb si din ce-am citit pe site am intelesc ca BUDERUS U042 ar fi cea mai indicata.Cunoasteti vreo firma care sa faca totul de la A-Z, adica proiect,rezolvare acte,montaj,service garantie si post-garantie,verificare tehnica periodica? Daca cunoasteti o astfel de firma v-as recunoscatoare sa-mi indicati un site sau un nr.de telefon.Mi-as dori o firma serioasa,care sa faca treaba buna,nu de mantuiala,mai ales ca sunt femeie si nu sunt prea priceputa la chestii tehnice.
Va multumesc anticipat pt.raspuns.
flaviuslg

Mesaj necitit de flaviuslg »

Buna ziua.Am o garsoniera de 35m si as dori sa schimb convectorul pe care il am acum cu o centrala termica. M-ar interesa ca centrala sa fie silentioasa datorita faptului ca va fi montata langa dormitor,dar si fiabila si economa. Ce mi-ati recomanda dintre urmatoarele modele; Bosch Gaz 3000 W ZW 24-2 AE, Viessmann Vitopend 100-W 24 kW ,Vaillant turboTEC Pro Vuw 242/3-3 E,Buderus Logamax U042 24 KW? As inclina spre Bosch,dar am auzit ca sunt cam zgomotoase...
fuji
Senior

centrala termica silentioasa

Mesaj necitit de fuji »

flaviuslg scrie:centrala sa fie silentioasa.
eu nu cred ca Bosch Gaz 3000 W este galagioasa.. Insa cea mai silentioasa cred ca e Buderus U042-24K -care este totodata si o centrala fiabila.
De fapt, la silentiozitate si zgomot e exact ca si in celelelalte domenii: e pe masurate. Nivelul de zgomot la U042 e 38 dB(A) -cum ti se pare ?
Bineinteles ca la alte centrale nu prea gasesti nivelul de zgomot declarat.. De ce oare ?
Închis