Centrale termice Motan -probleme, sfaturi, alegere

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

Scrie răspuns
Thormund

Centrala Motan SIGMA 24 kw eroare E10

Mesaj necitit de Thormund »

Buna ziua.
Centrala Motan SIGMA 24 kw Erp, grup hidraulic compozit.
Cate probleme are? DA.
A ajuns centrala, montata, facut PIF, dat drumul. 2 zile totul ok, functionat bine, presiune 1.3, 1.4. De 2 zile au inceput problemele. E 11, E10, constant. Stiu ce inseamna erorile respective, de E11 am mai scapat dupa ce s-a deblocat pompa de flowswitch, dar in continuare E10 imi da batai de cap. Centrala nu isi creste presiunea mai mult de 0.9, indiferent ce as face. Este montata intr-un apt cu 3 camere, bloc anvelopat. Mentionez ca am efectuat urmatoarele :
- aerisit calorifere
- aerisit centrala
- golit instalatie de apa, si reumpluta .
La gaze am 2 focare ( nu stiu daca are relevanta), la tur am 1 robinet, AC 1 robinet, AR 2 robineti + cel albastru de sub, pentru umplere centrala, si la retur am 2 robineti.
Ce ii mai pot face ( in afara de a pune toporul pe ea, apoi sa o parasutez de la et 10), inainte de a incepe minunatul proces de chemat instalatori si firme autorizate de service??

*I'm going crazy here*
fuji
Senior

Re: Centrala Motan SIGMA 24 kw eroare E10

Mesaj necitit de fuji »

Thormund scrie: 25 Oct 2024 10:02Centrala nu isi creste presiunea mai mult de 0.9, indiferent ce as face. ...
centrala nu are nicio vina pentru presiunea scazuta. Mai mult nici nu poate face nimic ca sa schimbe aceasta stare de fapt, mai ales ca se afla intr-un apartament la
.. et 10..
Probabil presiunea apei reci de alimentare e insuficienta si nu se poate incarca centrala mai mult de 0,9 bar.
Poti incerca mai pe noapte sau in diferite momente ale zilei.

Centrala nu poate ajuta cu nimic -nu e hidrofor ! Daca apa rece are presiune scazuta, dupa centrala termica, deci cand folosesti Apa calda, vei avea o presiune si mai scazuta (la Apa calda).

Poti verifica daca poate fi ceva care cauzeaza caderi de presiune pe instalatia de apa rece: filtre infundate, robineti vechi semi-deschisi, teava veche cu depuneri, etc.
Scrie răspuns