Centrala mea este montata intr-o bucatarie open space, intr-o garsoniera achizitionata cu aceasta compartimentare de la dezvoltator.
Deci, practic, eu dorm cu centrala in aceeasi incapere si nu sunt extrem de relaxata. Desi am senzor de gaz si electrovalva montate si exista orificiu de aerisire de 10/10 cm spre exterior, sunt deranjata de zgomotul centralei si preocupata de riscul pierderilor de gaze.
Ideea mea ar fi sa incorporez centrala, impreuna cu orificiul de aerisire din zid, intr-un corp de mobilier insonorizat si complet etans, inalt pana in plafon.
Solutia mi-ar rezolva problema deranjului fonic si termic (iarna imi patrunde in camera aer rece din exterior

Intrebarea mea este: ar fi suficient orificiul de aerisire de 10/10cm pentru ventilatia corecta a centralei in interiorul dulapului etans? Este necesar sa gauresc zidul pentru un orificiu de aerisire in plus? E recomandabil sa montez in dulap un ventilator cu senzor de temperatura pentru imbunatatirea ventilatiei? E o totala aberatie ideea mea? Exista si alte solutii!?