pascaru_val scrie: ↑13 Noi 2023 04:09Romstl Habitat 25k prin condensare.
Romstl nu e un producator, e doar comersantul si isi pune Abziehbild-ul pe produsul altuia -trebuie sa descoperi daca e o centrala Riello sau Fondital sau Italtherm sau ce-o fi.
am chemat de vreo 2 -3 ori service-ul in garantie fiind si prima data au reasezat cosul de fum, pentru ca era prost instalat si a doua oara au schimbat vana de gaz, au mai venit odata, mi se pare si nu au schimbat nimic, doar s-au uitat la ea, etc.
e posibil ca Service-ul sa nu fi fost cel mai prietenos.. Conteaza mult firma si echipa de service, e de fapt cel mai important lucru !
Problema e , ca de aprox 1 saptamana imi da eraore E01, dau reset si la ceva timp, vreo 2 zile) imi da eroare E08 si la fel o resetez si functioneaza.
in functie de ce centrala e cu adevarat, incearca sa gsesti semnificatia fiecarui cod de eroare. Poate e ceva simplu, irepetabil.
Ma intereseaza sa fie cat mai fiabila, sa nu se strice si sa nu chem service-ul pentru un timp cat mai indelungat.
pentru asta trebuie instalata bine in primul rand -ca daca iar vin sa modifice kit-ul de evacuare..
nu imi plac scuzele ca nu e apa buna, ca nu e tensiunea buna ca ..
totusi, ambele sunt Conditii de Garantie la orice Producator !
Daca ai apa de la Reteaua oraseneasca, atunci sigur nu e dura. Daca e insa apa din puturi de mare adancime, atunci probabil e dura, adica calcaroasa.
Si orice Service n-o sa poata sa zica ca n-a gasit depuneri cand ..le-a gasit !
La fel, probleme cu reteaua electrica exista in toata tara. SI toate aparatele electrocasnice precizeaza destul de clar limitele si conditiile in care functioneaza si in care nu.
----------------------------------
Cu 4000 Lei deja depasesti multe modele de centrale cu condensare (Beretta Ciao X, Ferroli Bluehelix Alpha, Motan Condens 100, ba chiar si unele Baxi, Bosch Buderus, etc.)
Te poti orienta inclusiv la centrale Viessmann, de ex. Vitodens 050-W sau Vitodens 100-W.