Ionut23 scrie: ↑22 Apr 2017 23:35
Bună seara, ce teava pex și distribuitoare îmi recomandati pentru un sistem cu calorifere
uponor si rehau sunt cei mai mari producatori de Pe-Xa, dar teava lor este si cea mai scumpa.
PexPenta e teava de la Purmo (au cumparat si ei un producator de teava).. da,o poti folosi si pe aceasta. Mai cauta si TECE (care are si Pe-Xa, si Pe-Xc, poate chiar mai bun Pe-Xc).
Valrom.. cred ca ofera Pe-Xb, nu ? Eu as evita.
De la distribuitor la radiatoare >> teava de 16. Daca e Pe-X nu trebuie s-o izolezi termic (ca la teava de cupru). Se cedeaza ceva caldura in pardoseala, dar f. putina si oricum, caldura ramane in casa. Poti pune teava in tub d-ala gofrat, daca vrei sa poti scoate si inlocui la nevoie tevile din pardoseala.
Material distribuitor: din plastic (cum ofera uponor de ex.), Inox sau alama. E ok din plastic.. insa costa cat unul de alama (sau chiar Inox).
In general, cele din alama sunt de productie italiana (ca mai toata alama din UE). Cele din Inox ieftine, chiar mai ieftine ca alama sunt chinezesti. Altfel, distribuitor din Inox au si Rehau sau TECE, dar costa ceva !