ok, deci nu functioneaza ridicarea temperaturii cazanului pe retur.
Poti lua vana cu 3 cai, dar vezi unde si cum o legi. Trebuie o schema clara de racordare.
Iar cosul.. curatat, masurat.. O firma de service are aparatura si sa masoare tirajul.
Moderator: fuji
ok, deci nu functioneaza ridicarea temperaturii cazanului pe retur.
ok, la 3000 Lei nu gasesti cazane cu gazeificare, ci doar cazane simple. Cauta un cazan Viadrus, sau mai sunt cele de la Ferroli sau Beretta.Ionatan scrie: ↑12 Noi 2018 00:56 Buna. Ași vrea sa imi iau o centrală pe lemne pentru ca am lemne cam pentru 3 ierni după care sa imi pun centrală pe gaz iar ceea pe lemne sa imi rămînă ca o alternativă in caz ca se întrerupe gazul. Am o casa de 160 m pătrați cu o înălțime de 2,8 metri cu incalzire in pardosea. Asi vrea o centrala la care chiar daca o sa trebuiască sa merg mai des sa o alimenteze dar sa ma tina cel puțin 3 ani. Ce ma sfătuiți?
Salutare! Merci inca o data pentru sfaturi si scuze pentru raspunsul intarziat, dar am avut treaba!elixir scrie: ↑02 Noi 2018 21:52 Sfatul meu este sa mai intrebi si pe la vecini, ce fel de cazane au, ce fel de instalatii, etc! sa-i vezi pe ei cum fac reglaje, etc!
deasemenea, sa citesti cu atentie manualul, sa-ti intelegi utilajul!
Daca crezi ca te ajuta, poti sa treci sa vezi instalatia mea! mai mult de 40 de minute nu cred ca faci de la valea doftanei!
salut @elixir si multam de clarificari. Ti-am urmat sfatul si am reglat clapeta inspre inchis. Nu ma agit oricum sincer cu timpul de ardere...atata timp cat imi face cald in casa, sunt multumit. Cu temperaturi pe minus afara (-3/-4), peste noapte mi-a scazut temperatura in casa in jur de 1-1.5 grade, asa ca e ok. Dimineata la 6 aveam 21 de grade in casa.elixir scrie: ↑15 Noi 2018 09:32 Din aerul secundar reglezi calitatea gazeificarii. adica acea flacara albastra. aerul secundar trebuie sa fie foarte putin deschis!
din aerul primar poti sa reglezi puterea cazanului, deci posibil sa lungesti timpul de ardere.
dar cele mai multe cazane cu gazeificare au timp normal de ardere cam 4h!
in functie de necesarul casei, de automatizare,de instalatie, de temperatura fumului, timpul de ardere poate sa difere foarte mult, de la cazan la cazan!
Oricum, un timp mai lung dar cu foc mocnit, nu face bine cazanului! de aici si importanta pufferului.
Să îți explic chestia cu electrovalva.elixir scrie: ↑19 Noi 2018 10:40 Sper sa o iei ca pe o critica constructiva!
de ce nu ai cerut sfatul inainte de a face lucrarea???
1. cauta scheme de instalatii pe net, gasesti o gramada! ca sura sigura, cauta pe site la Atmos, cred ca au vreo 30 de scheme, trebuie sa ai rabdare sa o gasesti pe cea mai potrivita ptr tine!
2. greseli in schema ta: cam toata..
- cazanul tau va functiona ca un motor fata termostat, adica o sa fie cam tot timpul rece..(deoarece are returul prea rece)
- returul caloriferelor vine in cazan, deci cand nu ai foc, o sa incalzesti si cazanul cu apa din pufer!
- in calorifere trimiti apa din puffer, adica la 80-90C..
- boilerul se va supraincalzi, daca il incarci odata cu puferul(la aceeasi temperatura)
- la electrovalva m-ai pierdut..
- intrarea in pufer(dinspre cazan) e prea jos(vei pierde timp, inainte de a putea trimite in casa)
Salutelixir scrie: ↑20 Noi 2018 10:10 la tine, eu vad asa: ai 2 situatii:
1. cazanul functioneaza, electrovalva este deschisa.
a. daca TA cere caldura, in calorifere va pleca apa din cazan.
b. daca pompa cazan-pufer e on, in calorifere va pleca apa si din puffer.
c. daca TA este of, apa din cazan va pleca in puffer, dar e posibil ca o parte sa plece si in calorifere.
2. daca electrovalva este inchisa(cazan stins)
a. TA cere caldura: apa in calorifere va pleca din puffer, dar se va intoarce in cazan.
b. cat cazanul are peste 70C, (cum ai precizat) pompa cazan-puffer va plimba si ea apa, racind pufferul!
Eu vad urmatoarele probleme la instalatia ta:
1- nu ai prevazut un dispozitiv de ridicat temperatura pe retur!(orice centrala are asa ceva, inclusiv cele pe gaz)
2- nu ai stratificare in puffer, ceea cee e f important!(apa se tot plimba: cazan-pufer-calorifere)
3- in calorifere apa pleaca prea fierbinte!
4- cazanul se comporta ca un calorifer, cand nu are foc in el!
Cu siguranta, instalatia ta va functiona, dar nu cum ar trebui, ceea ce inseamna consum mare si cazan rece(condens, etc).
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Ahrefs [Bot], Google Adsense [Bot] și 1 vizitator