Categorii
Centrale termice Termoficare

GDF Suez: E timpul pentru debransare !

„Stati la bloc ? E timpul sa va debransati !” -cel putin acesta e titlul ultimei campanii de comunicare a GDF Suez (Distrigaz).
GDF SUEZ Energy România vă recomandă să alegeţi încălzirea prin centrale termice individuale, moderne şi eficiente, pentru:

  • un plus de economii: reducerea semnificativă a costurilor lunare de încălzire;
  • mai mult confort: posibilitatea de a alege temperatura dorită;
  • independenţă: acces la apă caldă şi încălzire chiar şi în condiţiile existenţei unor vecini restanţieri.

GDF SUEZ Energy România va indeamna sa beneficiaţi de un pachet de încălzire individuală prin ExpertGaz pentru că:

  • toate firmele din Reţeaua ExpertGaz sunt autorizate ISCIR şi/sau ANRE;
  • partenerii ExpertGaz vor parcurge pentru dumneavoastră toţi paşii necesari obţinerii acordului de acces la gazele naturale şi instalarea centralei termice;
  • preţuri avantajoase pentru 21 modele de centrale termice;
  • posibilităţi de finanţare pentru centrala termică.

Oferta se adresează unui număr limitat de oraşe şi localităţi.

E timpul sa va debransati de la Radet
Debransare de la radet

Partenerii ExpertGaz recomandă peste 20 de modele de centrale termice de calitate, selectate de GDF SUEZ Energy România pe baza unor criterii stricte de calitate şi fiabilitate. Toate centralele termice marca ExpertGaz sunt produse de fabricanţi recunoscuţi la nivel internaţional: Baxi, Radiant, Ferroli, Immergas, Keston.

Sa vedem cum va reactiona Radet la ofensiva GDF Suez ce pledeaza pentru debransare, precum si care vor fi deciziile Consiliului Local al municipiului Bucuresti.

debransare Radet Bucuresti
Radet Bucuresti
Summary
E timpul sa va debransati de la RADET
Article Name
E timpul sa va debransati de la RADET
Description
"Stati la bloc ? E timpul sa va debransati !" -cel putin acesta e titlul ultimei campanii de comunicare a GDF Suez (Distrigaz).GDF SUEZ Energy România vă recomandă să alegeţi încălzirea prin centrale termice individuale, moderne şi eficiente, pentru:un plus de economii: reducerea semnificativă a costurilor lunare de încălzire;mai mult confort: posibilitatea de a alege temperatura dorită;independenţă: acces la apă caldă şi încălzire chiar şi în condiţiile existenţei unor vecini restanţieri.
Author
Publisher Name
IVP Instalatii SRL
Publisher Logo

40 de răspunsuri la “GDF Suez: E timpul pentru debransare !”

as dori o centrala termica pt.apt.3 camere in zona cringasi bucuresti.teava de alimentare este in bucatarie.Cam care este pretul?

ivp.roivp.roAveti nevoie de o centrala termica cu tiraj fortat, cel mai mic model.
O centrala termica italiana incepe de la 1.800 Lei si ceva, iar una germana de la 2.500 Lei.

O selectie de centrale termice de apartament gasiti aici

NimeniAltu spune:Se pare ca si la momentul cand scriu acest conemt e inca vie problema debransarii:Pai sa le luam pe rand sa dovedim cat de gainari sunt cei de la rrrrrrradet dimpreuna cu shpagarii care i acopera de prin primarii1.Trebuie sa am solutie alternativa de incalzire ca sa ma pot debransa.FALS . De ce sa am o solutie alternativa daca eu ma pregatesc sa plec in Italia pt 1 an? Si daca eu vreau sa stau in frig ,de ce nu sunt lasat? Mi se pare mie ca se poate invoca INCALCAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI ,LIBERTATEA DE EXPRIMARE SI DECIZIE. In plus se incalca flagrant Codul Comertului si Drepturile Consumatorului. Mai pe scurt, sunt fortat sa cumpar.DE CE??????? 2. Nu ma pot debransa decat cu acordul Asociatiei de Proprietari .FALSTrebuie doar sa anunt intentia debransarii. Deoarece fiind proprietar pe spatiul de dincolo de usa de la intrare,fac ce vor muschii mei.Si daca nu vreau caldura trebuie doar sa anunt Asociatia care trebuie sa anunte mai departe Furnizorul pentru ca acesta din urma sa micsoreze presiunea pe instalatie.3. Daca de exemplu plec pentru 2 ani in Africa. Se poate solicita DECONECTARE TEMPORARA. Care nu inseamna DEBRANSARE. Capcana legii asta este. Cand se solicita debransare e total altceva fata de deconectare temporara.Iar temporar poate insemna si 20 de ani.Maine poimaine o sa se dea lege ca trebuie sa avem norma EURO pentru dioxidul de carbon expirat pe gura.. Ca doar e poluant nu?

radet.roProcedura completa debransare pentru RADET:

A. Acte necesare
– Cerere de debransare catre RADET (cu mentiunea instalarii ulterioare a unei centrale termice alimentata cu gaze naturale);
– Proiect debransare de la RADET intocmit de un proiectant de specialitate (pentru eventuale solicitari lasati un numar de telefon de contact + nume la: debransare.radet@gmail.com);
– Acordul Asociatiei de Proprietari (semnatura+stampila Presedinte Asociatie);
– Acordul vecinilor (semnatura+stampila Presedinte Asociatie);
– Adeverinta emisa de Asociatie in care se mentioneaza apartamentele deja debransate pe scara unde se solicita debransarea (semnatura+stampila Presedinte Asociatie);
– Acord acces Distrigaz (sau proces verbal de receptie instalatie utilizare gaze naturale, sau contract de executie instalatie de utilizare gaze naturale).

B. Etapele necesare pentru finalizarea debransarii
1. Depunerea cererii de debransare la Registratura RADET din Cavafii Vechi nr.15, parter;
2. La 1-2 saptamani de la depunerea cererii se va primi prin posta un raspuns din partea RADET referitor la “Solicitare debransare”;
3. Depunerea proiectului de specialitate ( in proiect vor fi anexate Raspuns Radet, Acordul Asociatiei, Acordul vecinilor, Adeverinta apartamente debransate, Acord acces Distrigaz) in Cavafii Vechi nr.15, unde se vor vizita in ordine cronologica: cam.22 (etaj 2), cam.23 (etaj2), cam.36 (etaj 3), cam.35 (etaj 3), casierie (parter) unde se va achita o suma de 75 lei pentru emiterea referatului de debransare, Registratura (parter) unde se va depune in final dosarul;
4. La aprox. 2-3 saptamani de la depunerea dosarului, se va telefona la Serviciul Tehnic RADET din C-tin Radulescu Motru nr.18 pentru a se verifica daca a fost emis Referatul de debransare. Daca raspunsul este pozitiv, mergeti sa ridicati Referatul de debransare de la Serviciul Tehnic;
5. Referatul de debransare va fi semnat si stampilat de catre Presedintele Asociatiei in Adunarea Generala a Asociatiei;
6. Se depune 1 copie Referat stampilat + 1 copie Acord vecini la Sectia de Distributie RADET de sector (vezi http://radet.ro/rebransare-debransare-sistare.php), unde se va achita, eventual, si contravaloarea lucrarii de debransare (intre 47-85 lei fara TVA pentru fiecare calorifer debransat);
7. In cateva zile, angajatii RADET de la punctul termic de zona vor efectua si/sau constata debransarea la adresa solicitata si se va completa PROCESUL VERBAL DE DEBRANSARE.
8. Procesul verbal de debransare este actul care atesta finalizarea oficiala a debransarii .

Ce se intampla in cazul in care blocul va fi debransat de la alimentarea cu agent termic? Mai este necesar proiect de debransare?
Multumesc.

Asociatia Proprietarilor are contract cu Radet.. Daca Asociatia nu achita facturile, Radet debranseaza blocul -fara proiect de debransare..
Cand facturile nu sunt achitate, nu se mai tine cont de eventuale dezechilibre hidraulice din retea, dezechilibre survenite ca urmare a eventualei debransari..
-deci se poate…

Raspunsul exact insa il pot da doar cei de la Radet si de la Primarie ..nu mai stiu reglementarile actuale date de Consiliul Primariei.

proiectul de debransare se face pt. a verifica daca odata cu debransarea nu apar dezechilibre hidraulice in reteaua Radet-ului.
-privit din acest punct de vedere, nu are importanta daca aveti repartitoare sau nu..

Buna ziua,

Daca blocul a fost deja debransat (oprit caldura) de catre cei de la RADET, din cauza facturilor restante, suma foarte mare de plata pe care nu stiu cine o va plati, mai este cazul sa ma debransez??Mentionez ca deja am montat o centrala termica deoarece au oprit caldura la inceputul lui Martie.In general cam cat costa o debransare, daca este cazul?

Daca ati pus o centrala termica, inseamna ca v-ati debransat deja.. Ca altfel n-ar putea functiona centrala termica: ati taiat legaturile de la coloanele comune de incalzire si ati facut o instalatie pe orizontala, nu ?

Probabil va referiti daca ar mai fi necesar proiectul de debransare.. Teoretic da, practic nu. Cel putin nu deocamdata -pana cand blocul va fi rebransat…

Doresc oferta proiect debransare pentru apartament 4 camere,baie bucatarie, pe hol nu este calorifer, in Berceni, bloc tip D, et.3

Buna ziua,

Va rog sa-mi transmiteti daca in afara de Cererea de debransare de la sistemul de incalzire centralizata adresata RADET trebuie formulata si catre Distrigaz o Cerere de debransare de la conducta de alimentare cu gaze a blocului si rebransarea la o conducta prin care se alimenteaza un vecin care are centrala proprie de mai multa vreme. Ce contine aceasta cerere si eventual un model daca exista.
Va multumesc

doresc sa ma debransez,am incheiet un contract cu o firma care instaleaza centrale de pe site gdf suez si mi au spus ca ei fac direct debransarea fara sa mai vb cu radetul. este legal???

probabil ca firma respectiva vrea sa intermedieze debransarea, deci s-o obtina ei de la Radet… Desi tu spui ca ei propun sa nu mai „vorbiti” cu radet.. In cazul asta ai putea sa faci si tu debransarea, nu ? Ce nevoie ai mai avea de ei ?

Legislatia e destul de confuza… Insa cel mai sigur e sa faci proiect de debransare, sa obtii acordul de debransare de la radet, etc. -numai asa poti fi sigur ca nu vei avea reclamatii..

Debransarea se face in baza legii 325/2006 in care se specifica:

ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant.

Deci, conform legii, nu este nevoie de proiectul ala de debransare. Nici din punct de vedere tehnic nu e nevoie de proiect pentru ca prin debransare nu se modifica instalatia… (se pune doar un dop).

Mai mult decat atat, RADET este in relatie contractuala cu Asociatia de proprietari, nu cu fiecare proprietar in parte. Debransarea nu se face de la reteaua RADET-ului ci de la reteaua comuna aflata in proprietatea si administrarea Asociatiei de proprietari.

eu stiu toate acestea.. Multe din cele de mai sus au si logica (juridica si tehnica).

Insa in Ro exista si alte legi, iar multe prevederi se bat cap in cap.. Mai exista si hotarari ale consiliilor locale.
-de exemplu, Legea Constructiilor (care se refera la constructii +instalatiile aferente), in care se precizeaza ca nu ai voie sa aduci nici-un fel de modificari cosntructive fara aprobarea prealabila a proiectantului initial al constructiei.
etc.

Spui ca debransarea efectiva nu are nici-un efect tehnic.. Dar Radet zice ca-i dezechilibrezi reteaua de termoficare din punct de vedere hidraulic. De aceea ar trebui un Proiect de debransare care sa studieze aceste dezechilibre ce survin si sa propuna masuri..

Buna ziua,
Am si eu o intrebare daca in bloc la mine nu s-a incarcat instalatia si se pare ca nici nu se va face acest lucru din cauza restantelor cum pot dezechilibra reteaua radetului.Ce demersuri trebuie sa fac pentru a nu mai urma toti pasii debrnsarii deoarece eu sunt cu plata la zi a intretinerii si nu pot beneficia de caldura.
Eu cred ca exista o posibilitate legala de rezilia contractul cu radetul(chiar daca este facut intre asociatie si radet) datorita faptului ca eu mi-am indeplinit indatoririle de a achita ce am consumat insa radetul nu,trebuie ca ei sa gaseasca o solutie de a debransa pe cei rauplatnici.

Tu intrebi de pasii legali.. E greu de spus, pt. ca nu au fost prevazute legislativ situatiile astea de neplata (sau s-au gasit solutii doar in sensul sistarii furnizarii energiei termice -la consumatori nu s-au gandit..).
Inteleg ca practic sunteti deja debransati -si „dezechilibrati” restul retelei Radet in fiecare zi. Tu vrei acum insa sa se constate si legal aceasta stare de fapt.
Sincer nu stiu care ar fi pasii legali.. Fa-le o Nota de informare la Radet ca ai luat act de debransarea de facto a apartamentului tau, precum si de sistarea furnizarii serviciilor..
Bine, Radet in stadiul asta va insista pe datoria Asociatiei.. adica lasa debransarea.. dar unde sunt banii datorati ..?

Pai banii sunt la restantieri care nu au platit ,am vorbit cu administratorul si spune ca au procese pe rol cu restantierii insa solutionarea este anevoioasa pt ca ,spune el,se dau spagi pe la executori si se duce procesul prin primavara-vara 2012

mai important e altceva… cati dintre actualii proprietari sunt dispusi sa investeasca in coloana comuna de gaze si instalarea centralelor termice de apartament..
Ca daca sunt destui, atunci macar rezolvati problema incalzirii cu o investitie medie, si mai vedeti cum e cu debransatul (si proiectul aferent) mai incolo.
-din punctul meu de vedere, n-ar mai fi necesar un proiect de debransare, atat timp cat Radet v-a debransat de facto, vezi discutia si de mai sus.

Exista o posibilitate de debransare in luna noiembrie ? Instalatia a fost deja incarcata.
Noi abia am achizitionat apartamentul (stiu ca este tarziu) am vorbit deja cu o firma care o sa se ocupe cu instalatia de gaz + centrala etc.

Multumesc,

teoretic, debransarile sunt sistate. Practic, Ro e tara exceptiilor de la reguli..
Interesati-va la cei care se ocupa cu asa ceva (unii au datele mai sus..), noi nu va putem ajuta in acest sens, nu avem legatura cu nimeni din acest domeniu.

Acum, daca blocul nu-si plateste facturile, ce face Radet…? Debranseaza blocul, nu ?

Eu v-as recomanda sa nu va debransati de la Radet decat in cazul in care aveti probleme cu vecinii rau platnci sau cu vecini cre nu consuma apa calda ci isi incalzesc apa.
Daca alegeti o centrala individuala sa nu va asteptati ca ve-ti mai avea presiunea la apa calda pe care o ofera Radetul si nici apa calda nu o sa vina imediat ci trebuie asteptat 1 minut iar daca vreti sa o opriti si iar sa o porniti iarasi trebuie sa asteptati. Toate aceste probleme duc la cheltuieli mai mari si nu mai mici!

Stimata d-na Andreea ,la o factura de 1100RON/ luna /apartament 70mp de la RADET Constanta considerati ca exista o alta forma de incalzire mai scumpa ? Ma gandesc ca si cu calorifere electrice in fiecare camera tot nu platesc atat. Ce ziceti ?

Trebuie sa facem diferenta intre diferitele sisteme de termoficare din Ro: una e la Bucuresti, alta e la Constanta sau Ploiesti, si implicit tarifele difera.
Si da, incalzind electric ajungeti cel mult la astfel de costuri -eventual mai scazute daca se foloseste si incalzirea cu aparate de aer conditionat (pompe de caldura).

Si de asemenea exista urmatoarea problema :
<>.
Conform acestei prevederi daca nu exista un precedent in blocul respectiv rezulta ca nu se va obtine acordul de debransare de la furnizor. Cunoasteti vreo cale de atac viabila pentru aceasta ?

„In cazul in care nu puteti face dovada a cel putin o deconectare totala legala de la sistemul de termoficare efectuata in condominiul din care face parte apartamentul pentru care doriti deconectarea, prin proces verbal incheiat anterior datei prezentei solicitari (art. 249 din Ordinul nr. 91/2007 al ANRSC) NU
SE EMITE AVIZUL FAVORABIL PENTRU DECONECTARE.”

deci pana la urma e o reglementare ANRSC cea care impune un sistem unitar de incalzire intr-un bloc (..sau doar o scara de bloc ..?).

Inca un oltean care vrea sa se debranseze, ala fiind eu. Am cumparat un apartament care in afara de faptul ca tavanele si dozele de sus sunt pline de apa si forme de degradare de la apa mai am si casa plina de la un cap la altul de tevile lor care nu stiu ce e in capul lor. Daca imi refuza debransarea o sa solicit proiectu sistemului aflat la mine in apartament si sa imi arate aprobarile ISCIR pe el. (Glumeam dar ei au proiect pentru instalatia de la mine din casa?) Pe scurt nu o sa stau acolo pentru cel putin 1an pentru ca nu am cum sa rezolv problemele de infiltratii si doi de ce imi trebuie in romania sa dovedesc ca sunt nevinovat cind prezumtia de nevinovatie primeaza?. Ce proiect de debransare? Flex si flaca autogen. Este proprietatea mea si sper ca UNO sa ma ajute sa fac uz de cazul lui si mai mult sa isi ia instalatiile neautorizate din casa MEA.Eu nu ma duc la RA Termoficare sa fac ceva prin biroul lor pentru ca asa am fost obisnuit pe vremea lui ceasca.Cum verifica ei ca eu mai am instalatia in casa cind nu au nici o autoritate in a intra in apartamentul meu decit daca au un contract in care eu am fost deacord cu asta.Uno poti sa imi dai emailul tau pe bogdan at rdscv dot ro.Multumesc

Orice Bloc are un Proiect -exista in Arhiva un astfel de proiect.

Orice imobil se supune Legii Constructiilor. In plus, la bloc trebuie tinut cont si de traiul in comun (respectiv de reglementarile Condominiului in cadrul Legii Locuintei)

MAGDA BOTOS spune:Buna ziua, Ma aflu si eu in categoria celor care au ajuns cu debernsaraa de la Radet , in faza in care mi-a fost refuzata debernsaraa datorita aceluias Ordin al ANRSC nr. 91/2007 , art. 249, in care se precizeaza Deconectarile individuale nu se pot executa in acele condominii in care nu s-au produs deconectari anterioare intrarii in vigoare a prezentului regulament ~~. Eu am constatat ca in blocul meu a fost in anul 2005 , debransat un apartament care a acvut si centrala de gaz montata , dar care s-a vandut si proprietarul actual a renuntat complet la centrala si la gaz. Eu consider un abuz privitor la libertatea mea, stipulata in Consitutie si care ma obliga sa stau legata de un furnizor de un serviciu care nu ma multumeste. Exista alternativa dar eu nu o pot folosi. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Magda

da, exista niste reglementari (Ordine) emise de ANRSC care stipuleaza prevederi ca cele precizate de Dvs.
Daca este sau nu un Abuz: numai Justitia ar putea stabili aceasta..

Turtoi Ana-Maria spune:Buna ziua, Am doua probleme pe care nu le intleeg:1. Din cate am inteles nu ma pot debransa daca nu am dovada vie a unui mod de incalzire a apartamentului dupa debransare. Bun din moment ce nimeni nu va locui in acel apartament, pentru ce trebuie sa investesc intro centrala? Toti vecinii stiu de acest aspect si sunt de acord sa semneze chiar daca apartamentul meu nu va fi incalzit!2. De ce trebuie sa platesc proiectul de debransare ? Acesta este un mod fraudulos a unor firme sprijinite de RADET, de a face bani.Cam acestea sunt problemele mele la care inca nu am raspuns, poate ma veti ajuta dumneavoastra sa gasesc rezolvarea lor!Va multumesc!

Dupa debransare, veti beneficia de caldura in apartament prin aportul termic de la vecini..
Astfel, vecinii vor consuma mai mult gaz la centrala termica proprie, sau vor plati mai mult la termoficare (pt. ca repartitoarele vor indica un consum mai mare, care va acoperi si incalzirea apartamentului Dvs.)

Referitor proiect de debransare: de ce trebuie platit un proiect este destul de clar (..pt. ca a fost comandat si executat), intrebarea e daca si de ce este obligatoriu acest Proiect.

Vizitiu George spune:Buna ziua Domnule Bogdan !Imi puteti spune va rog cum tuerbie sa arate dosarul de debransare de la Radet in situatia in care doresc sa ma incalzesc cu o centrala electrica ? (Inteleg ca s-ar calcula o putere totala de catre Enel este corect asa ? Din experienta dvs. exista probleme cu aceasta putere totala la un apartament dintr-un bloc de dupa 1990 ? Cu hartia de la Enel ok si cu proiectul instalatiei ar trebui sa fie totul ok ? Ati intalnit astfel de situatii ?)Va multumesc !PS: Mentionez ca pe scara mea exista persoane debransate; Il compatimesc pe D-nul Maican, inteleg frustrarile prin care trece.

Debransarea ar trebui sa fie identica in cazul unei centrale electrice ca in cazul celei functionand cu gaze.

Problema la un cazan electric e intr-adevar la instalatia electrica: ar trebui probabil un Bransament electric separat pentru cazanul electric.

Conteaza foarte mult ce putere termica e necesara: e o diferenta intre 6 sau 9 kW (sau 12 kW), dupa cum e o diferenta intre o alimentare electrica monofazata sau trifazata. Furnizorul de electricitate si/sau o firma specializata de Electrice va poate ajuta in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.