Proiect instalare centrala termica de apartament

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

Avatar utilizator
Bazilides
Mesaje: 2
Membru din: 03 Ian 2020 20:46
Contact:

Proiect instalare centrala termica de apartament

Mesaj necitit de Bazilides »

Buna seara,


Ma confrunt cu urmatoarea situatie si am nevoie de sfatul vostru:

Locuiesc la bloc in Bucuresti iar acum 1 an jumatate o cunostiinta care lucra la DISTRIGAZ m-a ajutat cu un proiect pentru coloana individuala de gaz. Dupa ce a fost executata lucrarea si am avut gaz tras individual (cu dosar si tot ce trebuie), m-am hotarat sa pun o centrala de apartament. Din pacate nu m-am informat dinainte ce presupune o centrala de apartament inainte de a o monta. Mai concret, aceeasi cunostiinta care m-a ajutat cu coloana individuala de gaz, m-a ajutat si cu instalarea centralei si instalatiile de tevi aferente (pentru apa calda si incalzire). Problema este ca centrala a fost luata la negru, asadar nu detin niciun act pentru centrala si nimic altceva care sa tina de montarea propriu-zisa a centralei (avize de debransare de la RADET, avize de la ISCIR si orice altceva mai este necesar) . Am doar un certificat de calitate si garantie care contine 2 semnaturi si 2 stampile, insa fara vreo referire la factura fiscala de achizitie.

Doresc sa intru in legalitate si nu stiu cum sa procedez. Pot rezolva cu centrala instalata in momentul de fata sau mai degraba ar fi de recomandat inlocuirea acesteia cu una noua, pentru care automat voi dispune de la inceput de factura si garantie pentru produs?


Multumesc,

O seara buna!
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 3642
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Proiect instalare centrala termica de apartament

Mesaj necitit de fuji »

Bazilides scrie: 03 Ian 2020 20:54 centrala a fost luata la negru, asadar nu detin niciun act pentru centrala si nimic altceva care sa tina de montarea propriu-zisa a centralei (avize de debransare de la RADET, avize de la ISCIR si orice altceva mai este necesar) . Am doar un certificat de calitate si garantie care contine 2 semnaturi si 2 stampile, insa fara vreo referire la factura fiscala de achizitie.
1. GAZE. E nevoie de un Proiect de gaze, incare sa apara 2 focuri: aragaz / masina de gatit si centrala termica. Daca nu exista, trebuie facut.

2. RADET. E necesara respectarea procedurii de Debransare de la RADET. Exista vreun Acord de la RADET pentru debransare. Daca nu exista >> se obtine Acrodul (sau Refuzul !).
Pentru debransare e nevoie si de Acordul vecinilor, precum si de cel al Asociatiei de Proprietati (cu asta se incepe de fapt..).

3. Centrala trebuie montata cu o firma autorizata ISCIR pentru lucrari de montaj -cunostinta sa aduca hartie ca e autorizat ISCIR pentru montaj sau sa faca rost de o firma care semneaza si raspunde in locul lui.
Pentru Autorizarea functionarii centralei trebuie sa contactati o firma autorizata ISCIR pentru lucrari de Service centrale termice. Acestia va vor comunica conditiile necesare Autorizarii centralei.
-este necesara stabilirea provenientei centralei.. chiar daca nu exista factura. Deasemeni, trebuie verificat daca centrala este produsa pentru utilizare in Romania in conditiile tehnice ale gazului natural de la noi din tara.
Avatar utilizator
Bazilides
Mesaje: 2
Membru din: 03 Ian 2020 20:46
Contact:

Re: Proiect instalare centrala termica de apartament

Mesaj necitit de Bazilides »

Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

Ma gandeam sa achizitionez o centrala noua, dar nu inainte de a lua legatura cu o firma autorizata ISCIR care sa ma ajute cu punerea in functiune a centralei (cu tot ce presupune punerea in functiune a unei centrale - avize si alte documente), si de asemenea sa apelez tot la acceeasi firma sa ma ajute si obtinerea acordului de debransare de la RADET. Cu acordurile de la vecini si asociatia de proprietari nu cred ca voi intampina probleme, insa in ceea ce priveste acordul de debransare de la RADET, am inteles ca eu personal nu am nicio sansa sa obtin acest acord (fara interventia unei firme cu relatii la RADET, intrucat sunt singurul de pe scara care detin o astfel de centrala).
Ar fi in regula sa procedez asa?
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 3642
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Proiect instalare centrala termica de apartament

Mesaj necitit de fuji »

Bazilides scrie: 03 Ian 2020 21:51 in ceea ce priveste acordul de debransare de la RADET, am inteles ca eu personal nu am nicio sansa sa obtin acest acord (fara interventia unei firme cu relatii la RADET)
aprobarea debransarii ar fi posibila doar dupa sezonul de Incalzire. Iar Radet o sa solicite un Proiect de debransare (..care costa aberant de mult). E posibil sa aprobe debransarea sau nu...
Oricum, Radet nu stiu daca mai exista, sau trebuie tratat cu Termoenergetica (sau cum s-o numi societatea care a preluat serviciul de termoficare din Bucuresti).
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori