Recomandare pompa de suprafata irigatii

pompe submersibile, pompe circulatie, hidrofoare

Moderatori: fuji, Mercer

Avatar utilizator
psihodan
Mesaje: 1
Membru din: 12 Iun 2018 14:27

Recomandare pompa de suprafata irigatii

Mesaj necitit de psihodan »

Buna ziua,
am realizat un put cu teava batuta de 2 " , la adancime de 6 m ,prin care am introdus o teava de 1" si un sfert de care am legat o pompa Technik TK8-50, 3600 l/h, 1100 W, 5 bar. Inainte de a monta pompa am curatat putul cu o motopompa iar debitul de apa era undeva la 1-2 l/s. Problema este ca nu sunt multumit de performata pompei (nu duce nici 2 aspersoare la capacitate maxima -cand pornesc al doilea aspersor scade presiunea la primul). Mentionez ca cele 2 aspersoare sunt la distanta de aproximativ 35 ml de locul unde este montata pompa iar legatura cu aceata este realizata subteran cu o teava de 1 ". Acestea fiind spuse as dori sa imi recomandati o pompa electrica de suprafata mai puternica decat cea pe care o am ( suma in jur de 1500 lei) , care sa duca 2-3 aspersoare in acelasi timp. Va multumesc anticipat si astept sugestii.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Recomandare pompa de suprafata irigatii

Mesaj necitit de fuji »

desi am cautat un pic, nu am gasit graficul de functionare la chinezaria aia de pompa (sau o fi asamblata in Ro, nu stiu). Toti scriu doar pretul (3-400 Lei :D ), dar niciunul nu pune graficul pompei. Probabil ca nici nu exista un astfel de grafic ! Producator: no name, no brand.
Atunci, cum sa alegem o pompa mai "puternica" ?
Pompa trebuie sa invinga pierderile locale de sarcina hidraulica, precum si pierderile liniare. Iar toate aceste pierderi se pot calcula (Proiectantii exact cu asta se ocupa).
La fel, la un Sistem de aspersoare acesta se gandeste, se "proiecteaza" in functie de necesar si tinand cont de specificatiile tehnice ale echipamentelor.

Daca vrei s-o scurtezi, ca sa nu mai recitesti cele de mai sus, verifica daca o pompa Grundfos Scala2 satisface cerintele.
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori