Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Am unul de 110 cm (20 elem), unul de 50 cm (9 elem.), iar ultimul de 30 cm (5 elem). Este vorba de ap.cu 2 camere. Primul si ultimul sunt in camere paralele iar cel de-al doilea in a doua camera in perpendicular cu primele doua. La cel de 5 elementi m-am dus si intors cu ppr de 25 iar la celelalte doua cu ppr de 20 este bine?
ideea instalatorului ar fi ca radiatoarele din fonta sunt murdare, si se va infunda (des) centrala termica. Chiar si asa, nu e omorata, ci ..infundata. Vor mai fi depuneri pe schimbatorul primar de caldura (se rezolva cu curatare chimica).
Eviti toate acestea daca cureti bine radiatoarele.
In alta ordine de idei, daca caloriferele de fonta ar fi noi, atunci chiar nu vad ce prejudiciu ar putea aduce centralei termice.
se pot gauri chiar si elementii din fonta, daca se exagereaza cu curatatul chimic, sau daca sunt intr-o stare proasta. In plus, manoopera de curatare a caloriferelor de fonta e destul de ridicata -astfel, multi considera ca nu merita si pun calorifere noi, de otel (sau aluminiu).
Insa ideea e ca nu strica centrala termica, si se pot pastra -deci exista aceasta posibilitate.
albundys scrie:multumesc pentru raspuns. manopera per calorifer este de maxim 80 de lei
asta e manopera de instalare sau costul doar pentru curatarea lor ?
Ca sunt 2 operatiuni diferite: curatarea, respectiv racordarea caloriferelor. Iar daca vorbim de radiatoare din fonta, deci radiatoare f. grele ce necesita mai multi instalatori participanti la operatiuni, costul e mai ridicat (pentru fiecare operatiune in parte).
Despre ce oras vorbim ?
dar nu scrie spalare calorifer de fonta =80 Lei. Trebuie sa fie amatori daca taxeaza la fel, indiferent de tipul radiatorului.
Ia intreaba-i..
Si apoi, spalare nu e totuna cu curatare.. Poate gresesc insa, si despic firul in 4.
Buna ziua. Am si eu doua nelamuriri.
In continuare, dupa aerisirea caloriferelor, pe teava de retur se aude de parca curge nisip. NU stiu ce sa mai fac sa remediez problema. Am facut verificarea instalatiei de gaze si a centralei la 2 ani si omul care a venit a spus ca nu e nicio problema!
Si doi, cand se opreste centrala pe caldura, chiar la sfarsit, ventilatorul are un scartit. Credeti ca e o problema?
Referitor zgomot pe teava: aerul face zgomot, daca nu se aeriseste bine instalatia (si nu se aeriseste bine, daca nu a fost executata bine, daca nu s-au respectat pantele, daca nu sunt montate aerisitoare unde trebuie, etc.).
Mai pot apare zgomote de la diverse impuritati >> se curata instalatia, se instaleaza filtre, etc.
Ref. ventilator: noi, de la departare, nu stim daca sau cum face zgomot acel ventilator -nu stim nici macar ce centrala termica e.. La toate astea va raspunde tehnicianul de service la fata locului.
Salut.Inaltime maxima de la parchet la pervazul geamului este de 86 cm .As dori sa pun un calorifer de aluminiu cu imnaltimea de 75 cm .Mai raman 11 cm in partea de jos pt tevi tur/retur.Sunt suficienti cei 10 -11 cm in partea de jos pt functionarea radiatorului?