Diferente intre robinete

Teava, fittinguri, conducte, pexal, pex, ppr, cupru

Moderator: fuji

Avatar utilizator
Prekazi
Mesaje: 4
Membru din: 01 Iul 2017 16:49

Diferente intre robinete

Mesaj necitit de Prekazi »

Incerc sa ma tot dumiresc,care este marea diferenta intre robinetele de trecere(cu sfera)...si anume,diferenta dintre cele de gaz si cele de apa.
De ce nu ar merge si cele de gaz,montate in circuitele de apa rece,apa calda,si de incalzire?...Exista vreun pericol?
Dar invers?...Cele de apa in circuitele de gaz.Am mai vazut robinete de gaz,montate in circuite de apa.
Am tot citit fisele tehnice,insa diferenta consta doar in materielele din care sunt confectionate corpurile robinetilor.OK si care ar fi inconvenientul sau factorul de risc?
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4064
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Diferente intre robinetii de gaz si de apa

Mesaj necitit de fuji »

Prekazi scrie: 18 Sep 2017 14:44..insa diferenta consta doar in materielele din care sunt confectionate corpurile robinetilor..
si presiunile de lucru sunt diferite, la fel si gradul de etanseitate.
De ce ai monta totusi un robinet de gaz pe apa ? Si de ce toata comparatia asta ?!
Avatar utilizator
Prekazi
Mesaje: 4
Membru din: 01 Iul 2017 16:49

Re: Diferente intre robinete

Mesaj necitit de Prekazi »

Pentru ca am facut rost(gratis) de niste robineti de gaz si as vrea sa-i montez in instalatia de incalzire a unei centrale de apartament.Asadar,presiunea in circuit este data de pompa de circulatie.
La altceva ma gandesc eu.Densitatea materialului din care sunt confectionati si in acelasi timp,rezistenta la temperatura apei din circuit.
La serviciu am mai facut artificii dintr-astea.Nu au fost fonduri,si am demontat din instalatii abandonate.Robineti de gaz montati la circuite de apa rece si robineti de apa la circuite pneumatice.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4064
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

caracteristici gaz / caracteristic apa

Mesaj necitit de fuji »

vezi asta e problema in Ro: "facut rost gratis", "nu au fost fonduri".. etc. Deci nu e vorba despre probleme tehnice, deci.

La gaz natural avem de-a face cu presiuni de 20 mbar.. 50 mbar.. La apa avem presiuni de 0,1..0,5 bar sau, in instalatiile de apa rece, de 5 bar sau mai mult. Cf. acestor necesitati se construiesc si produsele, in cazul nostru robinetii.
Si-apoi.. daca robinetul are un por sau nu e etans.. nu e o tragedie.. o sa curga un pic. La gaz e insa mai grav, nu crezi ?

Nu, nu poti sa montezi robineti de gaz intr-o instalatie de incalzire, deoarece e interzis: trebuie sa efectuezi montajul cu o firma autorizata Iscir, conform Prescriptiilor Iscir.
Daca toata lumea ar urma aceste imperative legale, nu s-ar mai deschide Telejurnalul cu evenimente cauzate de instalatii..
Avatar utilizator
Prekazi
Mesaje: 4
Membru din: 01 Iul 2017 16:49

Re: Diferente intre robinete

Mesaj necitit de Prekazi »

Corect in tot ce s-a scris.Oricum nu am sa fac artificiul cu robinetii de gaz care totusi sunt de calitate (Made in Italy).Am sa cumpar robineti specifici instalatiei de apa,insa am vazut o groaza de asemenea specimene turcesti,chinezesti,foarte specifice si foarte de calitate.
Si,multi care sunt autorizati I.S.C.I.R.,sunt profesionisti ca noaptea.

"vezi asta e problema in Ro: "facut rost gratis", "nu au fost fonduri".. etc. Deci nu e vorba despre probleme tehnice, deci."...Ca in Romanaia!!! Decat un Logan nou,mai degraba o rabla Mercedes de pe la arieni.

Robineti de gaz montati la serv. in instalatia de apa 5 bar si in instalatia de aer a compresorului tot 5 bar,rezista!!!Ca nu-s facute sa reziste limitat doar la 50mbar.Iar firmele autorizate I.S.C.I.R.au facut presiuni ca legea sa le dea lor privilegiul de a insuruba orice surubel,fara facturi si chitante fiscale.
La propriu robinetul de gaz montat in circuite de apa,prezinta doar pericolul ca nu rezista la presiuni mari,si poate sa inceapa sa picure cate putin,avertizand astfel ca nu e in regula,si trebuie schimbat.Cand e vorba de instalatii de gaz metan,intradevar nu se admit inflorituri.
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori