nu prea sunt de acord..Oliviu Petrescu scrie: ↑15 Sep 2017 04:29Principiul de eficienta calitate/pret trebuie sa functioneze permanent in orice proiect

Uneori poti sa-ti cumperi un lucru pur si simplu pentru ca iti permiti ! Cei din Vest asa fac... Si ei n-au case de 45 kW, ci de 12, 16 sau max. 24 kW !
Hai sa ne uitam la telefoane: in Ro s-au vandut f. multe iPhone si Galaxy S, multe la preturi de 3500-4000 Lei, in orice caz peste 3000 Lei.. Si ? Tot 2 ani sunt utilizate si tinute aceste telefoane, dupa care sunt schimbate ! Unde e raportul calitate/pret si unde e eficienta ??
Daca luau un Samsung A5 in loc de S7 faceau economie de 2000 lei sau cat o fi.. si tot la 2 ani schimbau telefonul. Si puteau sa raspunda la fel de bine la telefonul ala, intrau pe net, jucau Candy Crush.

Iar de diferenta isi luau poate o centrala de varf ! Centrala termica, care este un echipament vital pentru gospodarie, un bun de lunga folosinta, nu un gadget.
La masini e la fel.. cine isi ia Renault Megane cand poate sa-si ia Mercedes B-Klasse sau Audi A3 ? Sau macar un VW Golf.. Dar astea din urma tot din punctul A in punctul B de transporta si tot la stop stai zi de zi.. Si nici macar nu sunt mai sigure -ca Renault sta mai bine la crash test mai nou..
Da, dar tocmai la statul la Stop conteaza: acolo esti vazut de cei din jur ! Conteaza mult imaginea, nu ?

Well, la centrale se pare ca nu conteaza imaginea.. conteaza doar raportul calitate / pret ! Dar.. cum masurati voi calitatea ?? Va uitati la o carcasa si la o automatizare.. spuneti: Imi place, e paralelipipedica ! Sau nu-mi place numele.. sau cum e scrisa sigla. Sau imi place spotul TV respectiv..
Ok.. dar sunteti siguri ca asa descoperiti cel mai bun raport calitate / pret ? Nu. Si pentru ca majoritatea dintre voi isi da seama ca sunt prea multe date de luat in calcul la analiza, va decideti pur si simplu pe pretul cel mai mic. Raportul calitate/pret in Ro are o singura finalitate, o singura optiune: pretul cel mai mic !