Daca ai duritate mare, atunci trebuie sa rezolvi problema, ca nu se va strica doar centrala, ci vor fi depuneri si pe conducte, armaturi, baterii sanitare.. si apoi, pe oale, vesela, etc.
Norocul este ca se mai gasesc statii de dedurizare

Moderator: fuji
De Caloma nu am auzit.alexandruovi scrie: ↑06 Aug 2017 16:45 Ariston Cares Premium 24 kw
Caloma 23k/s
Beretta Ciao Green 25 CSI
DivaCondens F24
Buderus Logamax Plus GB012K-25 kW V2
Kplus și Optimus de la Motan
Immergas Victrix Tera 24/28 1 ERP( garantia de 2 ani ma cam deranjeaza)
immergas. Clar! Dacă ai și service in oraș, cu atât mai bine.alexandruovi scrie: ↑06 Aug 2017 16:45 Ariston Cares Premium 24 kw
Caloma 23k/s
Beretta Ciao Green 25 CSI
DivaCondens F24
Buderus Logamax Plus GB012K-25 kW V2
Kplus și Optimus de la Motan
Immergas Victrix Tera 24/28 1 ERP( garantia de 2 ani ma cam deranjeaza)
ap cu 3 camere 50mp 3 radiatoare de 1200/600+ in port prosop de 1800, etajul 4 izolat pe interior si cu termopane.eu am vrut in prima instanta sa iau Caloma pt ... e facuta in Romania , nu mai trebuie regulator...am si vorbit cu cineva ce are de 3 ani si a fost multumit. ce nu e ok, in Arad o singura firma asigura service.
va rog sa ma ajutati in alegere. va multumesc
marca romaneasca, ar trebui sprijinita.De Caloma nu am auzit.
doar daca stabilesti drept criteriu de departajare pe acesta.Immergas este cu un cap deasupra, fiind singura centrala cu schimbator conceput special pentru condensare.
si exact asta recomand eu ca centrala de Apartament. Mai erau si Arca Pocket, dar s-au terminat.Celelalte sunt ori centrale clasice (Motan)
sunt centrale mai simple si mai ieftine, cu randament un pic mai mic ca la cele full condensing, insa de multe ori sunt mai fiabile ca restul aparatelor din gama producatorului respectiv. Pe scurt, eu am incredere in GB012, Condens 2000 (au cea mai mica rata de defect de la Bosch !!) si Divacondens. As paria ca Divacondens va dura mai mult ca un BlueHelix..adica centrale clasice la care s-a adaugat un recuperator de caldura (li se mai spune, impropriu, in "semicondensatie"). ..respectivele centrale sunt pozitionate in coada gamei fiecarui producator, ceea ce inseamna o tehnologie mai veche
nu, asta nu mai e valabil, piesele sunt de buna calitate, sau ma rog, de la caz la caz, de la producator la producator.si probabil piese de calitate mai proasta, pentru a le mentine la pretul cel mai scazut.
astea sunt legende.. Dealtfel, Victrix Tera deabia a aparut, cine poate stii daca si cat de fiabila e ?!se pare ca Aristonul este construit sa functioneze fix cei 5 ani, dupa care vor incepe problemele, in timp ce Immergas au o constructie mai robusta si pot depasi cu mult aceasta perioada (deci, garantia oricum nu prea conteaza).
Pai si acum spuneti toate astea? Inseamna ca pe mine nu ati vrut sa ma sfatuiti de bine, cand v-am rugat sa-mi recomandati o centrala buna (adica fiabila, ca asta e tot ce ne dorim toti de la o centrala, nu?) sub 3000 de lei...fuji scrie: ↑07 Aug 2017 14:10si exact asta recomand eu ca centrala de Apartament. Mai erau si Arca Pocket, dar s-au terminat.Celelalte sunt ori centrale clasice (Motan)sunt centrale mai simple si mai ieftine, cu randament un pic mai mic ca la cele full condensing, insa de multe ori sunt mai fiabile ca restul aparatelor din gama producatorului respectiv. Pe scurt, eu am incredere in GB012, Condens 2000 (au cea mai mica rata de defect de la Bosch !!) si Divacondens. As paria ca Divacondens va dura mai mult ca un BlueHelix..adica centrale clasice la care s-a adaugat un recuperator de caldura (li se mai spune, impropriu, in "semicondensatie"). ..respectivele centrale sunt pozitionate in coada gamei fiecarui producator, ceea ce inseamna o tehnologie mai veche
Daca nu aveti o apa foarte dura in Arad - adica peste 8-9 unitati germane (asta puteti sa o aflati de la compania de apa, e o informatie publica), atunci schimbatoarele SiAl sunt la fel de bune ca si cele din inox. Iar daca apa e dura, oricum se recomanda o statie de dedurizare.alexandruovi scrie: ↑07 Aug 2017 14:23 am sa sun la Caloma sa vad din ce sunt schimbătoarele de căldura..
eu am spus permanent acest lucru, nu pot sa repet la infinit. Si apoi:
Ba da!
Nu, intrebarea mea initiala a fost, de fapt, asta:
Faptul ca am dat, in continuare, o lista de cateva centrale despre care citisem/auzisem ca ar fi mai bune, nu inseamna ca eram "spalat pe creier", ci ca asteptam un ajutor in alegere sau, eventual, alte recomandari.Salutare tuturor, am reusit sa citesc o mare parte din topicul asta (am mai sarit niste pagini de pe la mijloc) si va multumesc - profesionistilor care va implicati cu sfaturi si explicatii - pentru multele informatii interesante pe care le-am aflat.
Totusi, observ ca majoritatea discutiilor si recomadarilor ajung, pana la urma, sa se raporteze la un singur etalon (in functie de care sunt evaluate toate celelalte modele), acesta fiind Viessmann Vitodens 100-W. Desi inteleg foarte bine motivele, asta tinde sa scurteze discutiile despre particularitatile centralelor inferioare ca pret si sa dea senzatia ca toate sunt la fel (de proaste). E ca si cum, la un concurs de sarituri in inaltime, s-ar fixa stacheta direct la o inaltime peste care nu pot trece decat 2-3 participanti dintr-o suta - ceilalti nu ar mai putea fi diferentiati.
Cred, deci, ca ar fi mult mai util de gasit cate un "etalon" pentru fiecare segment de pret, probabil din 500 in 500 de lei (si, eventual, facute topicuri separate pentru fiecare).
Si mai cred ca segmentul sub 3000 de lei are nevoie de o atentie speciala - o data pentru ca segmentul de public este foarte numeros (majoritatea celor care locuiesc intr-un apartament de bloc "ceausist" si vor sa-si monteze/schimbe o centrala ) si a doua oara pentru ca brandurile din aceasta categorie sunt mai putin cunoscute, facand dificila orientarea dupa "numele firmei".
[...]
Ba da, poti. Asa cum ai facut-o mai sus, spunand ca recomanzi Motan-urile clasice ca centrale de apartament.
Ceea ce ai spus tu se pierde in cele cateva zeci de pagini ale acestui topic. Plus ca deseori ai un stil de exprimare ca Oracolul din Delphi, nu e foarte clar ce recomanzi.
oh dear !
ok, mea culpa, faci parte din cei 0,001% care sunt insensibili la orice forma de marketing si brain wash -good for you !Faptul ca am dat, in continuare, o lista de cateva centrale despre care citisem/auzisem ca ar fi mai bune, nu inseamna ca eram "spalat pe creier",
nu exista o singura recomandare posibila. Pot fi mai multe variante castigatoare, nu crezi ?Asa cum ai facut-o mai sus, spunand ca recomanzi Motan-urile clasice ca centrale de apartament.
Pe mine, culmea, tu m-ai indreptat catre Ariston, nu marketing-ul lor. Din contra, eu am spus in mai multe randuri ca nu am incredere in acest brand. Am tot incercat sa gasesc altceva si am pomenit de Ferroli - poate nu a fost cea mai buna cea mai buna alternativa, dar nu crezi ca era corect sa-mi recomanzi tu altceva, daca stiai ca niciuna nu e ok?
da, pentru ca alegerea trebuie s-o faci tu.ai un stil de exprimare ca Oracolul din Delphi, nu e foarte clar ce recomanzi.
nu ma plang, doar constat. Si nu, nu trebuie sa dau raspunsuri. Puteti sa va dati si singuri raspunsuri unul altuia.tu nu vei mai avea motive sa te plangi ca scrii de nenumarate ori aceleasi lucruri si te vei putea concentra sa dai niste raspunsuri mai profesioniste.
Ok, accept ca m-am aprins putin mai mult decat era cazul. Peace
Nu stiu cat reusesc, dar macar sunt constient ca totul e marketing si brainwashing in lumea asta (intamplator, am ceva tangenta cu domeniul, dpdv teoretic), asa ca ma straduiesc sa discern printre informatiile pe care le pot gasi din surse mai putin main-stream - forumurile in diverse limbi fiind unele dintre acestea (chiar daca mai exista si acolo "infiltrati" ai marilor companii).
Asta e o informatie inca folositoare, cel putin pana isi va lichida Koeber stocul de motanifuji scrie: ↑07 Aug 2017 23:29 Parerea mea e ca o centrala clasica e mai adecvata unui apartament din Romania: e mai simpla, reprezinta o tehnologie verificata in timp, si dupa parerea mea nu se justifica banii dati in plus pe o centrala cu condensare (consumul mai mic al acesteia din urma nu va recupera niciodata diferenta de la achizitie).
Poate ca nu XP (care e putin depasit, ca nu se mai gasesc "piese de schimb" - a se citi security updates - pentru el) si nici Vista (care s-a dovedit nefiabila), insa un Win 7 e optim, deocamdata, nu merita schimbat cu versiunile mai noi. Dar asta trebuie explicat de catre cineva competent, altfel cunosc o multime de indivizi care s-au aruncat la Win 8 si apoi la Win 10, fara sa stie de ce, iar dupa aia isi blestemau zilele
Da, in general asa e. Totusi, daca ramai fara apa calda in toiul verii, cand iti vine sa faci 3 dusuri pe zi, nu mai e prea funny
Corect, asta e un alt punct important care ar trebui inclus in acel foarte necesar articol sticky.
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Ahrefs [Bot], Amazon [Bot], Bing [Bot] și 2 vizitatori