Recomandari alegere Centrala termica 2011-2017
Moderator: fuji
- gabrielmilea
- Junior
Centrala termica Buderus GB172i 30 kW
Vreau să știu dacă merită cumpărat. Ca design, e peste tot ce am văzut. Mai le-am văzut pe cele noi de la ariston, dar incă nu au sosit pe la noi.
- fuji
- Senior
Re: Centrala termica Buderus GB172i 30 kW
eu zic ca da (..bine, depinde de pret).
Are un schimbator de caldura consacrat si majoritatea pieselor componente sunt la standardul pietei germane.
Uite prezentarea de la lansare si Prospectul:
- gabrielmilea
- Junior
pret GB172i K 30
E 4500 lei, varianta de 30 kw. Cu apă caldă instant. GB172 ik. K probabil de la kombi.
- adrian.b
- Membru Activ
centrala termica Viessmann Vitodens 100
Salutare,
Am revenit pe forum , dupa ce in am montat, mai devreme, prin martie, cand inca era frig afara, centrala termica Viessmann Vitodens 100. Multumesc tuturor pentru opinii si sfaturi, nu regret alegerea facuta, este o centrala foarte silentioasa si cu consum redus de energie.
La montare , nu mi s-a montat sonda exterioara, pe motiv ca, nu-ti trebuie domne, ce e asta ?
Radiatoarele folosite (Purmo Ventil Compact M - intrare pe centru jos 50mm), cu capete termostatate ... Voi povesti in topicul dedicat.
Urmeaza un termostat de ambient, voi tine cont, bineinteles de opiniile celor de aici, voi merge pe ceva cu actionare prin internet si opentherm.
Pe de alta parte, banuiesc ca , este absolut normal sa astept cateva secunde dupa deschiderea robinetului, pana vine apa calda, ca deh , distanta de la centrala pana la consumatori este de vreo , 3m bucatarie si 10 m pentru bai.
Toate bune !
Am revenit pe forum , dupa ce in am montat, mai devreme, prin martie, cand inca era frig afara, centrala termica Viessmann Vitodens 100. Multumesc tuturor pentru opinii si sfaturi, nu regret alegerea facuta, este o centrala foarte silentioasa si cu consum redus de energie.
La montare , nu mi s-a montat sonda exterioara, pe motiv ca, nu-ti trebuie domne, ce e asta ?
Radiatoarele folosite (Purmo Ventil Compact M - intrare pe centru jos 50mm), cu capete termostatate ... Voi povesti in topicul dedicat.
Urmeaza un termostat de ambient, voi tine cont, bineinteles de opiniile celor de aici, voi merge pe ceva cu actionare prin internet si opentherm.
Pe de alta parte, banuiesc ca , este absolut normal sa astept cateva secunde dupa deschiderea robinetului, pana vine apa calda, ca deh , distanta de la centrala pana la consumatori este de vreo , 3m bucatarie si 10 m pentru bai.
Toate bune !
- fuji
- Senior
Re: centrala termica Viessmann Vitodens 100
..cu siguranta e printre cele mai bune de pe piata.
merge si fara.. dar merge si cu ! Daca o sa montezi termostat prin Internet, atunci nu vei avea nevoie de ea, ca termostatul va lucra cu vremea luata de pe net.La montare , nu mi s-a montat sonda exterioara
cea mai eleganta solutie -dar si cea mai scumpa.Radiatoarele folosite (Purmo Ventil Compact M - intrare pe centru jos 50mm), cu capete termostatate
da, cu siguranta dureaza un pic pana vine apa calda.Pe de alta parte, banuiesc ca , este absolut normal sa astept cateva secunde dupa deschiderea robinetului, pana vine apa calda, ca deh , distanta de la centrala pana la consumatori este de vreo , 3m bucatarie si 10 m pentru bai.
- Liviu Doroftei
Centrala termica pentru apartament 2 camere 45 mp Constanta
Buna ziua , am citit cam 30 de pagini din acest forum , marturisesc ca cu cat citesc mai mult cu atat devin mai nehotarat.
Vin cu rugamintea de a-mi recomanda 2-3 centrale pe gaz ptr un apartament cu doua camere ( 45 mp ) incadrad si anvelopat etajul 2 in orasul Constanta . Ptr mine este important sa beneficiez de un service bun , o calitate buna la un pret rezonabil ( max..3000 lei , cu un plus daca este necesar de max 200 lei) . Mentionez ca am calorifere de fonta cumparate acum 4 ani si folosite la incalzirea centrala a orasului.
Va multumesc anticipat !
Vin cu rugamintea de a-mi recomanda 2-3 centrale pe gaz ptr un apartament cu doua camere ( 45 mp ) incadrad si anvelopat etajul 2 in orasul Constanta . Ptr mine este important sa beneficiez de un service bun , o calitate buna la un pret rezonabil ( max..3000 lei , cu un plus daca este necesar de max 200 lei) . Mentionez ca am calorifere de fonta cumparate acum 4 ani si folosite la incalzirea centrala a orasului.
Va multumesc anticipat !
- fuji
- Senior
Re: Centrala termica pentru apartament 2 camere 45 mp Constanta
deci tai de pe lista Viessmann si Vaillant, si de la Bosch Buderus sunt disponibile doar Condens 2000, respectiv GB012 (ambele, alegeri ok pentru apartament). Poate doar sa mai gasesti vreun Condens 2500 cu 5 ani garantie si pret inca scazut (adica 3100-3200, ca 3000 exclus).
Cred ca si Motan Mkdens si Immergas Victrix Tera ar fi alegeri ok.
Radiatoarele de fonta sunt bune, pastreaza-le.. insa va trebui sa le cureti bine, de preferat chimic (respectiv instalatorii ar trebui sa faca asta).
Cred ca si Motan Mkdens si Immergas Victrix Tera ar fi alegeri ok.
Radiatoarele de fonta sunt bune, pastreaza-le.. insa va trebui sa le cureti bine, de preferat chimic (respectiv instalatorii ar trebui sa faca asta).
- gabrielmilea
- Junior
Re: Centrala termica pentru apartament 2 camere 45 mp Constanta
Victrix tera, de la immergas. Clar.Liviu Doroftei scrie: ↑04 Iul 2017 17:34 Buna ziua , am citit cam 30 de pagini din acest forum , marturisesc ca cu cat citesc mai mult cu atat devin mai nehotarat.
Va multumesc anticipat !
- Liviu Doroftei
Re: Recomandari alegere Centrala termica
Multumesc mult ptr raspuns amandurora , am discutat cu familia si am hotarat sa marim bugetul la 3500 , am gasit VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2 la 3500 sau Buderus Logamax Plus GB072K-24 kW V2 ; Buderus Logamax Plus GB062-24KDH V2 (nu stiu ce reprezinta plusul ) tot la 3500 si Bosch Condens 2500 W WBC28-1DCE, Gaz, 24 kW la 3300 , toate ptr mine enigma , mai rog odata ca cei doi admini sa-mi dea o sugestie.
- adrian.b
- Membru Activ
GB072 sau Vitodens 100
Daca as fi sa aleg strict din cele enumerate de tine, din informatiile pe care le-am adunat intr-o perioada indelungata de timp, as alege Buderus GB072.
Eu am in apartament Viessmann 100w, care este mult peste bugetul tau.
Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi, dar asta as alege daca as fi constrans de bani. Chiar si Aristonul este peste bugetul tau.
Eu am in apartament Viessmann 100w, care este mult peste bugetul tau.
Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi, dar asta as alege daca as fi constrans de bani. Chiar si Aristonul este peste bugetul tau.
- gabrielmilea
- Junior
Centrala termica Ariston Genus Premium Evo
Decât serii inferioare de la bosch și vaillant, mai bine serie superioară de la ariston. http://www.ariston.com/ro/genus_premium_evo Te alegi și cu un cromotermostat. Ia-o în calcul!Liviu Doroftei scrie: ↑06 Iul 2017 06:51am discutat cu familia si am hotarat sa marim bugetul la 3500 , am gasit VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2 la 3500 sau Buderus Logamax Plus GB072K-24 kW V2 ; Buderus Logamax Plus GB062-24KDH V2 (nu stiu ce reprezinta plusul ) tot la 3500 si Bosch Condens 2500 W WBC28-1DCE, Gaz, 24 kW la 3300 , toate ptr mine enigma , mai rog odata ca cei doi admini sa-mi dea o sugestie.
- fuji
- Senior
Re: Recomandari alegere Centrala termica
Viessmann Vitodens 050 e acum sub 3500 Lei, cred.Liviu Doroftei scrie: ↑06 Iul 2017 06:51 Multumesc mult ptr raspuns amandurora , am discutat cu familia si am hotarat sa marim bugetul la 3500 , am gasit VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2 la 3500 sau Buderus Logamax Plus GB072K-24 kW V2 ; Buderus Logamax Plus GB062-24KDH V2 (nu stiu ce reprezinta plusul ) tot la 3500 si Bosch Condens 2500 W WBC28-1DCE, Gaz, 24 kW la 3300 , toate ptr mine enigma , mai rog odata ca cei doi admini sa-mi dea o sugestie.
Iar Bosch sau Buderus daca gasesti cu 5 ani garantie.. mai ales la 3300 sau asemanator... go for it.
asta nu e o serie superioara de la Ariston e summum din ce pot ei da. Dar Genus Premium nu-l poti compara nici macar cu Vitodens 100.. ca Vitodens 200, Vitodens 300 si Vitocrossal ies din discutie.gabrielmilea scrie: ↑06 Iul 2017 22:04Decât serii inferioare de la bosch și vaillant, mai bine serie superioară de la ariston. http://www.ariston.com/ro/genus_premium_evo
- gabrielmilea
- Junior
preturi Centrala termica Vitodens 050
Vitodens 050 3490 Lei cu termostat cadou Sper să nu mă acuze cineva, că fac reclamă mascată.
Viessmann 050 24 kw la un preț bun etc.
- fuji
- Senior
Re: preturi Centrala termica Vitodens 050
crede-ma.. stie toata lumea sa faca o cautare pe Internet.gabrielmilea scrie: ↑07 Iul 2017 09:18Vitodens 050 3490 Lei cu termostat cadou Sper să nu mă acuze cineva, că fac reclamă mascată.
Viessmann 050 24 kw la un preț bun etc.

Daca pui un pret scazut pe un gard in Botosani, a doua zi vei primi comenzi din Bucuresti si Timisoara.

P.S. Termostatul ala chinezesc 091 e nasol..
- gabrielmilea
- Junior
centrală immergas victrix zeus de 32 kw
Am primit o recomandare de centrală immergas victrix zeus de 32 kw, având două băi, iar necesarul de acm fiind ceva mai mare. Credeți că merită 6300 lei investiți într-o astfel de centrală. Aș fi preferat varianta cu boiler de acumulare separat, dar spațiul nu mi-o permite.
- fuji
- Senior
Re: centrală immergas victrix zeus de 32 kw
fiecare decide daca merita si fiecare stie cati bani are. O centrala cu boiler ofera mai mult confort la producerea apei calde menajere.. merita ? nu merita ?gabrielmilea scrie: ↑15 Iul 2017 13:39Credeți că merită 6300 lei investiți într-o astfel de centrală.
Oricum, la 6300 oferta e mai larga..
- marius1981
- Senior
Centrala termica 33 kW
Buna,
Trebuie sa fac o achizitie de centrala termica in condensare de 33kw si nu stiu ce sa aleg.
Am gasit ceva modele:
Centrala Vitodens 050-W 33 BPJD053
Centrala termica Ferolli Bluehelix Tech 35C-E
am gasit si alte modele ceva immergas dar sunt putin sceptic in privinta lor deoarece diferenta de pret intre cele 2 de sus si cele de la immergas sunt putin cam mari.
Immergas Victrix EXA 32 1 ERP
Immergas Victrix Tera 32
Immergas Victrix 32 TT – 32KW
Trebuie sa fac o achizitie de centrala termica in condensare de 33kw si nu stiu ce sa aleg.
Am gasit ceva modele:
Centrala Vitodens 050-W 33 BPJD053
Centrala termica Ferolli Bluehelix Tech 35C-E
am gasit si alte modele ceva immergas dar sunt putin sceptic in privinta lor deoarece diferenta de pret intre cele 2 de sus si cele de la immergas sunt putin cam mari.
Immergas Victrix EXA 32 1 ERP
Immergas Victrix Tera 32
Immergas Victrix 32 TT – 32KW
- fuji
- Senior
Re: Centrala termica 33 kW
Mai sunt și Ariston Clas si Genus 35, dacă mai gasesti.. Si Bosch ZWBR35 Condens 7000.
Immergas au o politica ciudata de reprezentare si import in Ro.. drept consecință si rețeaua de service nu e strălucită. In schimb încearcă să le dea la preturi mici.
Immergas au o politica ciudata de reprezentare si import in Ro.. drept consecință si rețeaua de service nu e strălucită. In schimb încearcă să le dea la preturi mici.
- daniela.d
Centrale Buderus la Romstl
buna ziua , am fost astazi sa-mi achizitionez o centrala buderus 072 de la Romstl , la stand nu mai existau fizic , doar un panou cu detaliile tehnice , a venit un consultant si dupa ce l-am rugat sa-mi aduca la comanda produsul , mi-a spus ca nu=l mai aduc ptr ca firma buderus nu mai produce ptr romania, motivand ca sunt produse cu probleme si multiple defecte in timp.
m-am indreptat catre Dede , acolo nu vand produse marca buderus si mi-au recomandat CENTRALA ARISTON GENUS PREMIUM EVO 24 EU cu 5 ani garantie 3450 ron , Viessmann Vitodens 050-W BPJD052 24 kW 3500 ron , VAILLANT CONDENS, INC./ACM ECOTEC PRO VUW INT II 236/5-3 3500 sau VAILLANT CONDENSATIE, INC/ACM ECOTEC PURE VUW INT II, KIT EV, 20.2la 3400.
ce va rog eu : sa-mi spuneti daca poveste aia cu buderus e adevarata , mie m-i s-a parut cusuta cu ata alba, gasisem centrala intr-un magazin on.line la 3400 si 5 ani garantie....ce mi-ati recomanda din produsele de mai sus, sunt din constanta , ap 50mp.....poate stiti care are servisul cel mai 0k in oras {e cel mai important ptr mine, produs bun si service promt si calitativ ), astept recomandarile voastre multumindu-va anticipat.
m-am indreptat catre Dede , acolo nu vand produse marca buderus si mi-au recomandat CENTRALA ARISTON GENUS PREMIUM EVO 24 EU cu 5 ani garantie 3450 ron , Viessmann Vitodens 050-W BPJD052 24 kW 3500 ron , VAILLANT CONDENS, INC./ACM ECOTEC PRO VUW INT II 236/5-3 3500 sau VAILLANT CONDENSATIE, INC/ACM ECOTEC PURE VUW INT II, KIT EV, 20.2la 3400.
ce va rog eu : sa-mi spuneti daca poveste aia cu buderus e adevarata , mie m-i s-a parut cusuta cu ata alba, gasisem centrala intr-un magazin on.line la 3400 si 5 ani garantie....ce mi-ati recomanda din produsele de mai sus, sunt din constanta , ap 50mp.....poate stiti care are servisul cel mai 0k in oras {e cel mai important ptr mine, produs bun si service promt si calitativ ), astept recomandarile voastre multumindu-va anticipat.