Dupa 13 ani de zile in care n-am stiut de ea saptamina trecuta credincioasa Ferroli Domina F24 E a inceput sa-mi dea cartonase galbene. Primul a fost vasul de expansiune cu membrana rupta. L-am inlocuit, a fost OK o zi apoi s-a defectat altceva ca acum imi creste presiunea chiar daca centrala nu functioneaza (mi s-a explicat ceva cu intratul apei din alimentare in calorifere). Centrala inca merge OK daca-i scot doua borcane de apa din ea in fiecare zi.

Probabil ca se poate repara si asta dar apoi nu stiu ce-o sa-i mai cada asa ca m-am hotarit s-o scot la pensie.
Noua centrala as prefera sa fie tot Ferroli ca sincer n-am avut nicio problema cu ea timp de 13 ani. M-am oprit la doua modele: Divacondens si Bluehelix Tech.
As avea nevoie de un sfat pe care din ele s-o aleg si de ce.
Are de prestat intr-un apartament cu 2 camere, 55 mp cu izolatie exterioara si termopane. Singura mea pretentie e sa fie fiabila cel putin ca precedenta (si sa ma lase sa-mi folosesc cronotermostatul Salus ofcorz). Atita tot. Nu ma intereseaza senzori externi, nu's ce automatizari bengoase sau afisase super inteligente, vreau doar fiabilitate.
Cei 600 lei diferenta ar merge numa' bine la platit instalarea si punerea in functiune dar daca merita cu adevarat Bluehelix asta e, o s-o aleg p'aia.
Multumesc pentru orice sfaturi.
PS. De dragul discutiei sunt deschis si la alte variante de firme ca doar nu exista numai Ferroli dar in cazul asta dimensiunile sa nu depasesca 720x460x270 (poate fi mai adinca dar musai lungimea si latimea sa nu treaca de 720x460 ca nu mai incape in locul ei).