Gaz 6000 a aparut cu mai mult de 1 an in urma, a trecut prin iarna, no problemo. Este o centrala mai exclusivista, n-o gasesti oriunde, in general in reteaua profesionista, mai putin in bricolaje.prologic scrie:intr-adevar am luat in considerare si vitopend 100 dar citisem parca de piese si service ca ar fi cam scumpe , bosch 6000 vad ca e abia aparuta... Buderus am vazut ca e o centrala cu review-uri bune dar in Iasi nu am gasit , plus ca am inteles ca e mai greu si cu service-ul in zona.
In Dede am gasit vitopend 100 la 2390 , crezi ca ar fi alegerea corecta ?
Ref. Vitopend 100: sigur, e o alegere clasica, un aparat popular, iar pretul e in media pietii. Insa Dede nu (mai) face service-ul, nu stiu pe cine iti repartizeaza.
Piesele sunt relativ scumpe, dar parca se situeaza in media pietii -au scumpit mai toti producatorii piesele, astfel incat sunt multe piese de Ariston mai scumpe ca la Viessmann !
Am mai scris asta: exista producatori, care pentru a putea suporta un pret mic la vanzarea initiala a centralei baga in pretul pieselor de schimb un coeficient menit sa recupereze ulterior subventia de la vanzare. Astfel exista pe piata centrale termice ieftine, dar cu piese f scumpe (de ex. Ariston Bis).