Centrale pe LEMNE, combustibil solid
Moderator: fuji
- AMORO
- Membru Activ
Re: Cazane LEMNE (combustibil solid)
Si scuze!Modelul este Bosch solid 2000B K 32-1S62!
- admin_forum
- Site Admin
cazan de fonta
dar de cazanele de fonta ce parere ai ..? de exemplu Beretta RBS
- admin_forum
- Site Admin
Bosch Solid
s-au montat multe d-astea in tara (mai cunoscute sub numele de Junkers Supraclass).AMORO scrie:Si scuze!Modelul este Bosch solid 2000B K 32-1S62!
exact: conteaza daca e cazan cu gazeificare sau cazan clasic. Va diferi cosul de fum necesar..AMORO scrie:In functie de centrala aleasa ,urmeaza si acesta!
- AMORO
- Membru Activ
Asta este ca nu am nici-o parere!Prin intermediul d-stra caut sa ma edific care este cel mai rentabil cazan dpdv. al costului,exploatarii si binenteles cu un nr. cat mai mic de incarcari pe zi(stiu ,vreau cam multe dar mai bine intreb decat sa fac o prostie
).

- admin_forum
- Site Admin
cazan de fonta sau cazan de otel
un cazan de fonta Beretta de 21 kW e 2.400 Lei...
Unii cauta doar cazane de fonta, altii vor din otel.
O parere ar fi ca la lemne verzi, cazanele de fonta se curata mai greu decat cele de otel.
Insa oricum ar fi bine sa ai lemne uscate -indiferent de varianta adoptata.
Unii cauta doar cazane de fonta, altii vor din otel.
O parere ar fi ca la lemne verzi, cazanele de fonta se curata mai greu decat cele de otel.
Insa oricum ar fi bine sa ai lemne uscate -indiferent de varianta adoptata.
- AMORO
- Membru Activ
Multumesc de informatii!Aveti idee la Beretta care este autonomia?(aproximativ).Este vreo problema daca alimentam si cu eventuale deseuri?Aici ma refer bucati de pal,rumegus etc.De cine sunt facute?
- admin_forum
- Site Admin
cazan fonta Beretta RBS
Beretta RBS nu e cazan doar pe lemne -e un cazan de combustibil solid.
"Combustibilii recomandati pentru cazanele din seria RBS sunt carbunii, cocsul si lemnul de foc.
• Granulatia optima pentru carbune si cocs este 24 – 60 mm.
• Dimensiunea optima a lemnului de foc: busteni cu diametrul de 40 – 100 mm. Lungimea lor depinde de cate
elemente are cazanul."
Uite aici Instructiunile.
Beretta e un cunoscut producator italian, parte a grupului Riello. RBS cred ca e facut la un partener Riello din Turcia.
"Combustibilii recomandati pentru cazanele din seria RBS sunt carbunii, cocsul si lemnul de foc.
• Granulatia optima pentru carbune si cocs este 24 – 60 mm.
• Dimensiunea optima a lemnului de foc: busteni cu diametrul de 40 – 100 mm. Lungimea lor depinde de cate
elemente are cazanul."
Uite aici Instructiunile.
Beretta e un cunoscut producator italian, parte a grupului Riello. RBS cred ca e facut la un partener Riello din Turcia.
- AMORO
- Membru Activ
Despre Viadrus ce parere aveti?Nu sunt diferente mri de cost fata de Beretta.
- admin_forum
- Site Admin
cazan pe lemne Viadrus
si Viadrus e un cunoscut si vechi producator de cazane din Cehia.
Insa U 22 C nu costa chiar la fel -desi diferenta nu e mare, e cam cu 20% mai mult.
In plus, daca te uiti la greutate (ca vorbim de fonta, nu ? .. de grosime pereti, de dimensiune focar) ai sa vezi ca Beretta RBS sunt mai grele..
In rest, greu de zis care e mai durabil.. Iar in functionare -sunt totusi cazane simple, fara automatizare.. depind mult de combustibilul cu care sunt alimentate.
Insa U 22 C nu costa chiar la fel -desi diferenta nu e mare, e cam cu 20% mai mult.
In plus, daca te uiti la greutate (ca vorbim de fonta, nu ? .. de grosime pereti, de dimensiune focar) ai sa vezi ca Beretta RBS sunt mai grele..
In rest, greu de zis care e mai durabil.. Iar in functionare -sunt totusi cazane simple, fara automatizare.. depind mult de combustibilul cu care sunt alimentate.
- AMORO
- Membru Activ
Ma gandesc doar la autonomie dpdv al spatiului de alimentare.
- raduk
- Membru Activ
Nu cred că este o idee bună cea cu resturile de PAL. Curăţarea cazanului va deveni o "plăcere"AMORO scrie:[...] Este vreo problema daca alimentam si cu eventuale deseuri? Aici ma refer bucati de pal, rumegus etc. [...]

Ieftin, bun şi mult nu există... în schimb, există Instalatorul de Iaşi.
- AMORO
- Membru Activ
Am inteles!Cazanele de otel se curata mai usor?
- fuji
- Senior
deseuri de Pal
chestia e ca in Ro sunt f. multe deseuri de PAL -de-aici si interesul destul de raspandit pt. solutia asta de combustibil. Ce sa zic.. eu stiu destui care folosesc Pal, mai ales mici producatori de diverse.. Nu stiu ce si cate probleme au, dar stiu sigur ca le renteaza solutia.raduk scrie:Nu cred că este o idee bună cea cu resturile de PAL...
teoretic, da. Practic, conteaza cat de uscat e combustibilul lemnos.AMORO scrie:Am inteles!Cazanele de otel se curata mai usor?
asta cred ca face un pic probleme si la Mediu.raduk scrie:..ceea ce va rezulta prin arderea adezivului din componenţa PAL-ului.
- raduk
- Membru Activ
Re: deseuri de Pal
Mai mult ca sigur! Dar cine mai dă 2 bani pe mediu în România?fuji scrie:[...] asta cred ca face un pic probleme si la Mediu.

Ieftin, bun şi mult nu există... în schimb, există Instalatorul de Iaşi.
- AMORO
- Membru Activ
Multumesc de raspunsuri. Aveti idee daca la toate cazanele clasice se poate adapta un arzator de peleti? Sau pot alimenta centrala direct cu peleti? In timp vreau sa investesc intr-o presa de peleti.
- fuji
- Senior
adaptare arzator peleti la cazan pe lemne
teoretic se poate adapta la (aproape) orice cazan pe lemne un arzator pe lemne. Practic insa, ar trebui studiat de la caza la caz, si chiar daca adaptarea poate fi aparent facila la anumite cazane, ar trebui facute teste si studiata functionarea in amanunt. Altfel se ramane la nivel de produs artizanal.
Am cautat odata un furnizor de peleti si am dat de o fabrica intreaga care era/este oferita la vanzare cu totul, inclusiv teren ! (parca prin chiajna sau apropiere).
Bine, era o fabrica de dimensiune mai mare, dar mesajul ramane: nu pare a fi o afacere productia de peleti.
Sigur, renteaza pt. cei care au oricum vagoane intregi de deseuri lemnoase.
nu stiu daca e f. rentabila investitia...AMORO scrie:..vreau sa investesc intr-o presa de peleti.
Am cautat odata un furnizor de peleti si am dat de o fabrica intreaga care era/este oferita la vanzare cu totul, inclusiv teren ! (parca prin chiajna sau apropiere).
Bine, era o fabrica de dimensiune mai mare, dar mesajul ramane: nu pare a fi o afacere productia de peleti.
Sigur, renteaza pt. cei care au oricum vagoane intregi de deseuri lemnoase.
- AMORO
- Membru Activ
presa pentru peleti
La multi ani!Treaba cu peleti o fac doar pentru consum propriu.Am inteles ca sunt prese si pe la 700 de E.
- fuji
- Senior
deseuri lemnoase
dar materie prima, deseuri lemnoase, pt. fabricarea peletilor ai ?
- AMORO
- Membru Activ
Am ceva pamant pe la tara in urma caruia raman o cramada de resturi .Am inteles ca se pot fece peleti f .buni calitativ din paie,cotolani de porumb,coceni etc.
- AMORO
- Membru Activ
review functionare cazan lemne
Apropo,nu ar fi interesant un topic cu centralele care le folosim in care proprietarii sa-si spuna multumirile si problemele?Eventual si un consum in functie de casa,cazan,combustibil si zona .