Centrala termica IMMERGAS ZEUS, zgomot apa calda

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

andrei2024

Centrala termica IMMERGAS ZEUS, zgomot apa calda

Mesaj necitit de andrei2024 »

Salut, am o centrala Immergas Zeus 24 KW, și se aude un zgomot când merge pe apa calda, mai precis un tacanit in zona boilerului, iar in acelasi timp creste presiunea la robinet. Uneori picura apa rece din robinetul de siguranta al boilerului, dar daca dau drumul la un robinet de apa calda in casa, presiunea se regleaza si scade la normal, iar picuratul se opreste.
Precizez ca nu exista alte defectiuni de functionare sau mesaje de eroare.

Are cineva idee de la ce ar putea sa fie?
Multumesc.
fuji
Senior

Re: Centrala termica IMMERGAS ZEUS, zgomot apa calda

Mesaj necitit de fuji »

andrei2024 scrie: 23 Oct 2024 16:08 Salut, am o centrala Immergas Zeus 24 KW, și se aude un zgomot când merge pe apa calda, mai precis un tacanit in zona boilerului, iar in acelasi timp creste presiunea la robinet. Uneori picura apa rece din robinetul de siguranta al boilerului
centrala pe Incalzire mai functioneaza si cu putere termica redusa (merge cu cat e nevoie), dar la functionarea pentru prepararea Apei calde centrala e nevoita sa functioneze la maxim.
E posibil sa ajunga la "fierbere" centrala in acele momente (datorita impuritatilor depuse in schimbatorul de caldura principal) -la asta ma gandesc cand aud de zgomotele alea.

Insa cresterea presiunii e de la Vasul de expansiune, care nu mai preia dilatarea apei ce se incalzeste, si astfel presiunea din centrala si instalatie ajunge la 3 bar -iar la aceasta presiune scuipa Supapa de siguranta.
-trebuie verificat Vasul de expansiune daca nu e dezumflat sau are membrana sparta (sa alt defect).
andrei2024

Mesaj necitit de andrei2024 »

Multumesc mult de raspuns. Zgomotele de care vorbesc au aparut de curand. Am sa verific vasul de expansiune al boilerului.
Supapa de siguranta este de 8 bar, banuiesc ca este stricata pt. ca nu cred ca presiunea din boiler ajunge la nivelul asta.
fuji
Senior

Mesaj necitit de fuji »

andrei2024 scrie: 23 Oct 2024 19:59 Am sa verific vasul de expansiune al boilerului.
Supapa de siguranta este de 8 bar, banuiesc ca este stricata pt. ca nu cred ca presiunea din boiler ajunge la nivelul asta.
ba poate ajunge si la 8 bar, coroborat cu presiune mare la intrare si cu Vasul de boiler spart.
Vasul de Boiler cred ca e unul de 2 litri.

(in mesajul precedent am scris cu gandul la vasul de expansiune pe partea de Incalzire)
Scrie răspuns