termostat computherm si robineti termostatici
Moderator: fuji
- pUiUtZu
termostat computherm si robineti termostatici
Buna ziua. Mi-am instalat de curand centrala termica cu ambient radio computherm. Problema e urmatoarea: temperatura este setata la 19° iar caldura in camera se ridica la 26°. Tin sa precizez ca la radiatoare am robineti termostatati. Sa se bata cap in cap cu ambientul si sa nu decupleze centrala de la incalzire? Multumesc frumos!
- fuji
- Senior
Re: termostat computherm si robineti termostatici
n-ai spus ce tip de centrala e.
Nu stiu cum ai instalat-o, dar de pus in functiune trebuia s-o faca o firma de specialitate -la fel si racordarea termostatului de camera.
Termostatul nu actioneaza, daca e reglat pe 19 si in camera sunt 26 de grade. Nu are legatura cu robinetii termostatici.
- pUiUtZu
Este o centrala Motan MKDens25. Bineinteles ca nu am montat-o eu, ci un instalator autorizat. Tot el mi-a recomandat acesti robineti. Atasez o poza ca sa va dati seama. Ce ar fi de facut in orice caz? Oare trebuie ca robinetii sa fie intr-o anumita pozitie?
- fuji
- Senior
deci, astea sunt niste capete termostatice Giacomini. Nu mi-e clar cum e reglajul lor, dar par sa fie complet deschisi -in pozitia asta i-ai pus degeaba.
Pune-i si tu pe max. 4, care ar trebui sa echivaleze cu 24 grd, sau 3 jumatate, care inseamna max. 22 grd C.
In camera unde e termostatul, ar trebui sa nu fie niciun robinet termostatic, ci doar unul simplu.
Termostatul lasa-l constant intr-un loc, nu-l muta de colo-colo.
Pune-i si tu pe max. 4, care ar trebui sa echivaleze cu 24 grd, sau 3 jumatate, care inseamna max. 22 grd C.
In camera unde e termostatul, ar trebui sa nu fie niciun robinet termostatic, ci doar unul simplu.
Termostatul lasa-l constant intr-un loc, nu-l muta de colo-colo.
- pUiUtZu
Multumesc frumos pentru raspuns. O sa incerc si asa si o sa revin cu un post.