Preț montare centrală termică.

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

Avatar utilizator
Cosmin85
Junior
Mesaje: 5
Membru din: 10 Noi 2017 10:07

Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de Cosmin85 »

Salutare băieți!!! Astăzi a venit la mine un “instalator” pentru montarea unei centrale! El vine cu țeava de tras prin pardosea (șanțurile sunt făcute de mine și duce la fiecare calorifer)! Instalatorul doar trebuie sa facă legăturile la țeava de PPR și montarea centralei! Caloriferele + centrală sunt cumparate de mine, el mi-a zis ca vine cu țeava de PPR, iar costul pentru țeava de PPR + fitingurile + mâna de lucru m-a duce la 5000 lei! In urma unui calcul scurt materialele nu costa mai mult de 1000 lei! M-a puteti ajuta cu un instalator bun și cu un preț decent? Pot cumpara eu țeava PPR + fitingaraie de la Romstal! Pentru un calcul scurt am nevoie de 150ml de ppr+ 12 mufe calorifer+/- 6teuri, 20/30 coturi. Nu vreau sa o monteze gratis, dar materialul costa 1000 lei și mâna de lucru care nu durează 8 ore sa plătesc 4000 lei mi se pare escrocherie,înșelătorie și prost este acela care plătește atât! Repet șanțurile in pardoseala și in perete sunt făcute de mine, instalatorul doar face legăturile între țevi + 6 calorifere + centrală. Aștept nr de tfn sau mesaj in privat!
Avatar utilizator
marius1981
Senior
Mesaje: 73
Membru din: 11 Feb 2017 00:39

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de marius1981 »

Cosmin85 scrie: 19 Noi 2017 18:25 Salutare băieți!!! Astăzi a venit la mine un “instalator” pentru montarea unei centrale! El vine cu țeava de tras prin pardosea (șanțurile sunt făcute de mine și duce la fiecare calorifer)!
Incerca sa cauti prieteni instalatori.. sau incearca sa cumperi sculele necesare care nu depasesc maxim 1500 lei si le poti face tu.Si mie 5000lei se pare cam mult.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de fuji »

Cosmin85 scrie: 19 Noi 2017 18:25Instalatorul doar trebuie sa facă legăturile la țeava de PPR și montarea centralei!
montarea centralei in sine nu e floare la ureche -daca era, o faceai tu ! Cu toate autorizarile si racordurile, inclusiv cel de condens (daca centrala e cu condensare), poti ajunge si la 800-1000 Lei, doar manopera ! Si n-ai zis nimic de gaura pentru Kit-ul de evacuare gaze.. daca e perete din beton, te scota doar gaura 150-200 Lei.
Per total, cu probe de presiune cu tot, nu cred ca rezolva in 1 zi.. si 2 zile de munca pentru minim 2 oameni.. cat costa ?
marius1981 scrie: 19 Noi 2017 19:22Incerca sa cauti prieteni instalatori..
s-oa fi saturat si aia de facut lucrari doar la cunoscuti.. :lol:
Avatar utilizator
Cosmin85
Junior
Mesaje: 5
Membru din: 10 Noi 2017 10:07

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de Cosmin85 »

Fuji! Cât câștiga un instalator? 1000 lei pe zi sa îmbine 6 coturi și sa dea 1 gaura in zid? Unde lucram in Elveția? Dar instalatorul ce salariu are 50.000 lei pe luna! Și in apartamentul care îl am un instalator mi-a montat centrala,legat caloriferele și gaura de la kitul de evacuare in 6 ore! Blocul era nou și totul a plătit dezvoltatorul, iar in apartamentulcare l-am achiziționat nu mi se pare corect sa plătesc 4000 munca de 6 ore, având in vedere ca totul este tras doar trebuie mutat! Dacă ești instalator te înțeleg de ce ești de acord cu 4000 șpagă la 6 ore de munca! Toți muncim pe bani nu doar pe semințe...
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Preț manopera centrală termică

Mesaj necitit de fuji »

Cosmin85 scrie: 19 Noi 2017 21:14..nu mi se pare corect sa plătesc 4000 munca de 6 ore..
cosmin.. e clar ca tu nu cunosti cum merg lucrurile. :) Ca vrei sa dai mai putini bani, pentru ca nu-i ai sau preferi sa-i investesti in iphone e treaba ta. :clap:
O firma de montaj autorizata ISCIR are niste costuri deja de la autorizare. Adica la prima ora a diminetii deja a cheltuit X.
O firma autorizata ISCIR pentru service are costuri si mai mari.

O gaura de cos nu e o lucrare de instalatii -ci de constructii. Fa-o tu in 5 minute, daca e asa simpla.. o sa obtii o mare economie !
Uzual insa este chemata o firma specializata in gauriri cu carota, iar aia nu lucreaza pe 10 lei..
Imagine
Poza e de pe ieftine.eu.. ca sa fim in consonanta cu tematica..

Ref. la tarif orar.. de ce tii tu evidenta castigurilor ALTORA ? Tu trebuie sa platesti Operatiunea, Jobul.. e treaba respectivului in cat timp o face.
Un Chirurg iti ia si mai repede banii ca sa-ti faca un "buzunar".. e adevarat, si in cazul lui exista variante mai ieftine.

Recapituland: nu exista pret "corect". Exista pret mare, pret mic si pret.. mediu. Tu alege-l pe care vrei si posteaza pe urma rezultatul, sa vedem si noi ce-a iesit. :clap:
Cosmin85 scrie: 19 Noi 2017 21:14Unde lucram in Elveția ?
sunt din ce in ce mai putini instalatori si zidari in tara.. In curand, tarifele putinilor ramasi vor exploda. Pregateste-te sa platesti mai mult ca in Elvetia. Si e f. bine asa.. numai astfel vom putea mentine in tara muncitorii... eventual sa-i atragem pe cei plecati sa se intoarca !
Avatar utilizator
marius1981
Senior
Mesaje: 73
Membru din: 11 Feb 2017 00:39

Re: Preț manopera centrală termică

Mesaj necitit de marius1981 »

fuji scrie: 19 Noi 2017 23:18sunt din ce in ce mai putini instalatori si zidari in tara.. In curand, tarifele putinilor ramasi vor exploda. Pregateste-te sa platesti mai mult ca in Elvetia. Si e f. bine asa.. numai astfel vom putea mentine in tara muncitorii... eventual sa-i atragem pe cei plecati sa se intoarca !
E adevarat ca in tara sunt tot mai putin instalatori si zidari.Ce meseriasi sunt la noi sunt cei in varsta (pensionarii) care nu au mai apucat sa plece si sau saturat sa lucreze pe gratis.Iar putinii care au ramas sunt cei care profita de ocazie pt. ca nu au concurenta.Se poate cum a zis D-nl Fuji sa fie preturile pe acolo daca sunt autorizati ....dar si aici aceste firme au un meserias si restul sunt salaori (ma refer la mana de lucru) pt ca la noi legistlatia nu impune inca ca o munca de calitate sa fie executata de oameni calificati e de ajuns unu care face proiectul ca la carte.
Acum revenind la problema de mai sus eu am vazut oameni care si-au facut singur instalatia si au venit doar pt ISCIR si au scapat mai usor.
In ziua de azi este atata informatie din care te poti documenta si daca intelegi ajungi sa faci singur tot.... nu chiar tot :D, totul are o logica..trebuie doar inteleasa.
Avatar utilizator
marius1981
Senior
Mesaje: 73
Membru din: 11 Feb 2017 00:39

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de marius1981 »

Cosmin85 scrie: 19 Noi 2017 21:14 Fuji! Cât câștiga un instalator? 1000 lei pe zi sa îmbine 6 coturi și sa dea 1 gaura in zid? Unde lucram in Elveția? Dar instalatorul ce salariu are 50.000 lei pe luna! Și in apartamentul care îl am un instalator mi-a montat centrala,legat caloriferele și gaura de la kitul de evacuare in 6 ore! Blocul era nou și totul a plătit dezvoltatorul, iar in apartamentulcare l-am achiziționat nu mi se pare corect sa plătesc 4000 munca de 6 ore, având in vedere ca totul este tras doar trebuie mutat! Dacă ești instalator te înțeleg de ce ești de acord cu 4000 șpagă la 6 ore de munca! Toți muncim pe bani nu doar pe semințe...
Incearca sa faci singur......youtube e plin de filmulete.Fi sigur ca cei de la ISCIR nu vor veni sa iti verifice lipiturile sau mufele.... pe ei ii intereseaza sa mearga centrla la limitele normale.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Preț manopera centrală termică

Mesaj necitit de fuji »

marius1981 scrie: 19 Noi 2017 23:44...Se poate cum a zis D-nl Fuji sa fie preturile pe acolo daca sunt autorizati ..
paradoxal, firmele autorizate tot scad preturile.. iar "meseriasii" le tot urca ! La fel si la amenajari interioare: lumea fuge de firme de constructii.. insa zidarii iau mai mult in ziua de azi !
Eu n-am zis ca pretul total respectiv e in regula -in primul rand nu stiu pe ce, ca n-am vazut un deviz. Ca asa, pe vorbe, nu ma pronunt.

Ref. instalatie ingropata: eu nu as ingropa teava si fittinguri de PPR ! Teava de PPR e facuta sa fie montata aparent (..inlocuieste oarecum teava de otel).
Ingropat se monteaza teava din PE-X, prin sapa.
Avatar utilizator
Cosmin85
Junior
Mesaje: 5
Membru din: 10 Noi 2017 10:07

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de Cosmin85 »

Fuji, m-a repet: la primul apartament nou pe care l-am achiziționat in 2015 un super instalator mi-a montat centrală, a dat gaura in zid de beton pt centrală și o alta gaura pt hota!!! Nu 1 ci 2 :wave:
După ce a dat cele 2 găuri in zidul de beton a pus pe poziție centrala,caloriferele și mi-a montat si robineții de la cada. In tot acest timp a lipit țeava de ppr cu un aparat la cald!!! Lucrez in IT și nu cunosc denumirile tuturor aparatelor folosite de un instalator. Acum la al 2lea apartament caut un instalator sa îmi monteze și instaleze centrala + instalația aferentă! Acea persoana cum a reușit sa facă toată operațiunile mai sus enumerate de la 08:00-19:00 având in vedere ca am stat de vb și chiar mi-a arătat ce face aparatul acela și cum lipește țeava de ppr!!! Materialele costa MAX 1000 lei și pt munca depusă de 8-10 ore se ia de 4 ori valoarea materialelor? Nu este vb de bani sau “iPhone” pt ca deja îl am și da într-adevăr am venit aici sa primesc un răspuns decent nu sa vina un 4 clase sa îmi cara 4000 lei pt o munca de 6 ore! Și dacă am bani prefer sa ii cheltui pe bunul plac și deja am spus Off topic!
Am nevoie de un nr de tfn dacă exista o persoana cu bun simt!
Apropo cum se calculează lucrarea??? In funcție de centrala? Dacă îmi iau centrala de 4500/5000 lei înseamnă ca am bani și îl ard pe fraier ca nu știe de montare??? Și dacă am o centrala proasta Bosch/ Ariston de 2000/2500 lei, prețul lucrării este mai mic pt ca nu are săracul??? Cum se calculează acest tarif???
Avatar utilizator
marius1981
Senior
Mesaje: 73
Membru din: 11 Feb 2017 00:39

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de marius1981 »

Intereseazate la mai multi instalatori.. daca acel instalator ti-a cerut atat.Fiecare instalator isi cere pretul.
Offtopic :zici ca lucrezi in domeniul IT ti-e mai usor sa cauti si sa vezi cum se lipeste o teava PPR si o teava de cupru. :D
P.S. Sau cauta instalatorul din 2015 si vezi ce preturi are !! :)
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Preț montare centrală termică si 6 calorifere

Mesaj necitit de fuji »

Cosmin85 scrie: 19 Noi 2017 18:25Repet șanțurile in pardoseala și in perete sunt făcute de mine, instalatorul doar face legăturile între țevi + 6 calorifere + centrală. Aștept nr de tfn sau mesaj in privat!
1. gaura poate fi in zid de caramida >> easy. Daca insa e in beton, dureaza >> si costa.
2. Tu nu ai spus UNDE e lucrarea.. ca tarifele din Bucuresti sau Cluj difera de cele din Vaslui sau Petrila.
3. Materiale.. noi nu stim ce a prevazut Instalatorul respectiv in Deviz.. ca nu stim nici ce i-ai cerut tu. Insa ai prevazut si tu un Filtru magnetic in materialele alea ? Robineti de inchidere ? Cat costa astea ?
4. La fel, o pereche de robineti de radiator costa... poate fi 50 Lei perechea sau 80 Lei, daca e cu cap termostatic. 6x 80 Lei =480 Lei. Pe acesti 480 Lei i-ai prevazut in calcul ? :)
5. Pe la Bucuresti o firma autorizata de montaj iti ia 250-300 Lei de radiator doar manopera.. deci ar fi 1500 Lei sau mai mult. Nu ajuta f. mult daca radiatoarele sunt agatate pe perete (uneori mai mult incurca, ca poate sunt montate prost).
-ai sapat tu santurile... dar le-ai sapat ca vrei sa ingropi PP-R-ul.. Instalatorul iti monta aparent si tot atata costa.
6. Montajul centralei termice, inclusiv legatura la gaze, instalatia de apa calda menajera, precum si instalatia suplimentara de condens poate sa te coste 500-700 Lei manopera. Daca iei in calcul si Autorizarea functionarii centralei ajungi la 7-900 Lei.
7. Materiale sub centrala: numai pe astea dai 2-300 Lei.. acum.. depinde ce montezi. Ca centrala functioneaza si fara robineti sub ea. La fel, si fara filtre -doar ca se infunda in 1 saptamana.
Evacuare condens: e nevoie cumva de pompa de condens ? Poate ca traseul e lung si alambicat si e nevoie de pompa >> costa si aia. la fel si mai stiu eu ce sifon de chiuveta nou, care sa aiba un racord in plus pentru evacuare condens de la centrala.

Recapituland, ai sa vezi ca ajungi lejer la min. 3500 Lei, sau mai degraba 4000 Lei.. Asta insa cu o firma autorizata de montaj si cu PIF si AF centrala incluse.

Ala al tau a zis 5000 Lei.. dar nu stim ce cuprinde acel cost.. ca n-am vazut un Deviz. Poate a bagat si un termostat de camera (cu comanda prin internet :) ), poate e pozitia de montaj f. grea, nu stiu.. E mult cat cere el, asta e clar, dar nu f. mult, sau nu aberant de mult -vezi mai sus !

In plus, e plin sezon, toata lumea are multa treaba -prin Mai Iunie cred ca era mai ieftin, nu ? :thumbup: Insa cand montezi Aer conditionat in Iulie si centrala in Sept-Nov totdeauna vei plati mai mult !

Sper ca ti-ai facut o idee despre costuri si ai o lista mai detaliata in comparatie cu totalul sec primit in "oferta" respectiva.
Avatar utilizator
iuliangrecu
Mesaje: 1
Membru din: 27 Sep 2018 23:21

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de iuliangrecu »

Cosmin85 scrie: 19 Noi 2017 18:25 Salutare băieți!!! Astăzi a venit la mine un “instalator” pentru montarea unei centrale! El vine cu țeava de tras prin pardosea (șanțurile sunt făcute de mine și duce la fiecare calorifer)! Instalatorul doar trebuie sa facă legăturile la țeava de PPR și montarea centralei! Caloriferele + centrală sunt cumparate de mine, el mi-a zis ca vine cu țeava de PPR, iar costul pentru țeava de PPR + fitingurile + mâna de lucru m-a duce la 5000 lei! In urma unui calcul scurt materialele nu costa mai mult de 1000 lei! M-a puteti ajuta cu un instalator bun și cu un preț decent? Pot cumpara eu țeava PPR + fitingaraie de la Romstl! Pentru un calcul scurt am nevoie de 150ml de ppr+ 12 mufe calorifer+/- 6teuri, 20/30 coturi. Nu vreau sa o monteze gratis, dar materialul costa 1000 lei și mâna de lucru care nu durează 8 ore sa plătesc 4000 lei mi se pare escrocherie,înșelătorie și prost este acela care plătește atât! Repet șanțurile in pardoseala și in perete sunt făcute de mine, instalatorul doar face legăturile între țevi + 6 calorifere + centrală. Aștept nr de tfn sau mesaj in privat!
Salut, pina la urma cum ai rezolvat?
Avatar utilizator
saimarica
Junior
Mesaje: 6
Membru din: 04 Ian 2018 12:36

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de saimarica »

Buna ziua,
Vreau sa schimb actuala centrala termica Ariston Matis, cu Ariston Genus One, dar nu stiu la ce costuri sa ma astept.
Am gasit Ariston Genus One cu PIF gratuit, dar restul lucrarii cat m-ar duce?
Mentionez faptul ca, noua centrala o sa fie montata pe aceiasi pozitie.
Multumesc,
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de fuji »

depinde de tarifele locale de montaj.
Genus One e o centrala cu condensare, deci trebuie sa faci si instalatie de evacuare condens in plus.
Degeaba e PIF gratis, daca Autorizarea functionarii e 200 Lei sau mult.

Cert e ca, daca era o problema de bani, puteai sa iei Ariston Cares sau chiar Clas One.
Avatar utilizator
saimarica
Junior
Mesaje: 6
Membru din: 04 Ian 2018 12:36

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de saimarica »

fuji scrie: 26 Oct 2018 14:34 depinde de tarifele locale de montaj.
Genus One e o centrala cu condensare, deci trebuie sa faci si instalatie de evacuare condens in plus.
Degeaba e PIF gratis, daca Autorizarea functionarii e 200 Lei sau mult.

Cert e ca, daca era o problema de bani, puteai sa iei Ariston Cares sau chiar Clas One.
Problema de bani pt centrala nu este, nu ca as avea suficienti, o sa iau de pe card(dobanda).
Nu stau neaparat in Genus One, nu ma pricep, ce recomandati pt. doua camere 64 mp utili, cu living open space 34 mp, un calorifer mare in living, doua mai mici sus in mansarda si unul pt. prosop.
Multumesc,
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

centrală termică apartament 64 mp

Mesaj necitit de fuji »

ar merge si Clas de la Ariston (Cares nu as lua).
In rest.. exista centrale de apartament de la 2.000 la ..5-6.000 Lei de 20-24 kW. Primele sunt cu clasice, celelalte cu condensare..
E greu sa recomanzi ceva la ora actuala: eu am un Viessmann Vitopend 100 WH0 din 2003 -deci sezonul asta de Incalzire intra in al 16-lea an de functionare. Dar era alt tip de centrala.. clasica, conventionala si facuta sa dureze -adica opusul celor moderne. In plus, este o centrala cu o automatizare simpla, care imi lasa libertatea sa o accesorizez cu ce termostate / automatizari doresc.
-am schimbat doar vasul de expansiune (dupa 8 ani).
-nici macar senzorii, care sunt niste consumabile, nu i-am schimbat ! Aa, am schimbat si robinetii de umplere *avea 2 !), ca se blocasera dupa 15 ani de semi-calcar.

O centrala cu condensare va consuma mai putin (cel putin -10%).
Daca imi crapa Vitopend-ul zilele astea, sigur imi luam un Condens 7000i de la Bosch cu termostat internet CT200. Dupa terminarea ofertei.. nu stiu.. :?
Avatar utilizator
doinastela
Specialist
Mesaje: 417
Membru din: 13 Iun 2009 01:42
Contact:

Re: Preț montare centrală termică.

Mesaj necitit de doinastela »

Cateva preturi orientative pentru Montaj centrala termica de perete gasiti si aici:
https://www.termix.ro/catalog/servicii-85

Trebuie sa faceti diferenta daca aveti de-a face cu un Montaj autorizat, insotit de Punere in functiune autorizata sau daca e un Montaj neautorizat !

Repet o chestiune dealtfel bine-cunoscuta:
  • Montajul centralei termice trebuie efectuat de catre o firma autorizata ISCIR pentru lucrari de Montaj.
  • PIF (punere in functiune) si Service-ul centralei termice trebuie efectuat excluisiv de o firma autorizata ISCIR pentru activitati de service centrale.
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori