Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

automatizari pt. aplicatii termice, hidraulice si de climatizare, termostate, cronotermostate wireless sau cu fir

Moderator: fuji

Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de marksman »

Buna ziua,

Am un cronotermostat Honeywell CM727 RF legat la o centrala Immergas Eolo Star 24 E. Centrala incalzeste o casa P+1E de 100 mp utili, instalatia fiind de tipul Pexgol (pipe in pipe) trasa prin sapa (de la distribuitoare la calorifere - de tabla!) si prin pereti (de la parter la etaj intre distribuitoare). Casa e izolata cu polistiren de 10 cm si are tamplarie PVC Weiss cu 5 camere.
Termostatul este asezat la parter, in living, si setat pe 22 de grade ziua si 21 de grade noaptea. In weekend difera doar orele.

In perioada asta, am avut consum de gaz de 4 mc pe zi. Anul trecut, cand casa nu era inca gata, dar a fost incalzita pentru a nu face condens, am consumat cu acelasi termostat gaz de minimum 550 lei pe luna, constant la 17 grade, intre decembrie 2016 si martie 2017.
Am constatat ca folosind CM727 RF centrala porneste de cel putin 6 ori pe ora, motiv pentru care l-am inlocuit recent cu un Q7 RF, caruia i-am facut acelasi program.

Cu Q7 RF consumul a fost de 5 mc pe zi. Desi temperatura era setata la 22 de grade, sensibilitatea de comutare la 0,1 grade, dupa atingerea temperaturii setate temperatura continua sa creasca cu aproape 1 grad (verificat cu un termometru electronic cu precizie de 0.1 grade), probabil din cauza inertiei termice a caloriferelor. Aceasta temperatura scadea gradual pana la 21,9 grade in decurs de 3-4 ore, dupa care centrala pornea din nou si functiona 20-30 de minute pentru a aduce temperatura la 22,1 grade moment in care termostatul oprea centrala, dar temperatura camerei crestea pana la 22,5 sau chiar 22,8 grade. In momentul in care centrala pornea din nou, caloriferele erau reci. Termometrul centralei indica atunci 20-25 grade, functie de temperatura maxima a agentului termic setata la centrala, 60 sau 65 grade. Daca scad sub 60 de grade, timpul de functionare al centralei pentru a aduce temperatura la valoarea de 22,1 grade creste pana la 40 de minute.

Am revenit la CM727 RF si am constata ca prin modul lui de functionare nu lasa caloriferele sa se raceasca, termometrul centralei indica la pornire 35-38 de grade, functie de temperatura maxima a agentului termic setata la centrala, 60 sau 65 de grade. Din acest punct de vedere, CM727-le pare sa creeze un confort termic mai bun, si teoretic si sa realizeze un consum mai bun, dar diferenta e de 1 mc pe zi intre el si Q7.

La 5 mc pe zi in conditiile in care temperaturile sunt inca pozitive (5 grade au fost noaptea si 20 ziua) consumul mi se pare mare. Am colegi cu case similare cu a mea ca si suprafata si izolatie si spun ca pe vremea asta nu trec de 2 mc pe zi la 22 de grade, iar centrala le porneste cam o data pe ora si merge 2-3 minute.

Personal nu stiu ce reglaje sa mai fac. CM727 are doua reglaje de baza in meniul service: numarul minim de porniri pe ora si durata minima de functionare la o pornire. Din fabrica vine cu 6 porniri de minim 1 minut. Azi a facut 6 porniri de 3 minute, dar sunt momente in care face 6 porniri de 5 minute sau din 6 porniri face 4 de 3 minute si doua mai lungi, de 5-10 minute. Inclin sa pastrez CM727-le pentru ca nu lasa caloriferele sa se raceasca si confortul perceput e mai bun, insa nu stiu cum sa reglez pentru un consum minim. Care ar fi temperatura optima a agentului termic in centrala? 50? 55? 60? 65? Am primit toate aceste raspunsuri de la 4 persoane pe care le-am intrebat, insa niciuna nu are termostat CM727 si toate au spus ca termostatul nu trebuie sa aiba un numar minim de porniri, el trebuie sa reactioneze doar la schimbarea de temperatura si atunci sa porneasca centrala. Cand trec insa pe Q7 RF, pot modifica doar sensibilitatea de comutare (0.1, 0.3, 0.5) si temperatura agentului termic, dar in toate combinatiile facute n-am reusit sa scap de caloriferele reci cand termostatul da in sfarsit comanda centralei, si n-am vazut sa functioneze centrala mai putin de 20 de minute pentru a ajunge de la 21.9 la 22.1 grade. Fata de termometrul de referinta, temperatura indicata de Q7 e de 0.1 grade in plus, el decupleaza cand atinge 22.1 grade si temperatura continua sa creasca.

Multumesc pentru rabdare daca ati ajuns pana aici, si pentru eventualele sfaturi.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de fuji »

marksman scrie: 12 Oct 2017 18:19verificat cu un termometru electronic cu precizie de 0.1 grade..
am citat exact ce mi s-a parut important. :D
Fiecare se ocupa cu ce-i place si cu ce se pricepe; intr-un fel e normal sa fie asa.

Insa problematica de fata e una de transfer de caldura, de calcul de necesar termic.. eventual si de calcul hidraulic -deci nu de Gadget-uri utile sau inutile, de electrice si electronice. :thumbup:

1) In primul rand arunca Q7RF ala, computherm.. Nu zic ca nu functioneaza, nici ca nu face banii (..banutii), dar mai mult incurca. Histerezis de 0,1 grd si raza de actiune de 300 m myass !
-de fapt.. nu-l arunca.. da-l la un vecin pe o suma, sau pe olx.

2) Termostatele Honeywell au o logica de functionare.. TPI, fuzzy.. spune-i cum vrei. Aceasta logica limiteaza numarul de porniri pe ora ale centralei, la fel si la diferente mici ale temperaturii masurate.
-termostatul nu trebuie sa dea comanda centralei ca la o masina de cusut !

3) De consumat gaz, consuma ..casa ! Daca era apartament, consumai mai putin -la casa consumi mai mult, obisnuieste-te cu ideea.
Deasemeni, la o casa noua consumi cam cu 20% mai mult fata de consumul normal.

4) Ce reglaje sa mai faci ?? Dai mai incet, consumi mai putin.. dai mai tare, mai spre confort termic, consumi mai mult -asa de simplu e.

5) Umbla la "reglajul" izolarii termice -polistiren de 10 e o izolatie basic.. Treci la urmatorul nivel -ca sa ai consum mic, trebuie intai sa investesti !

6) Cu o centrala Immergas, si inca una conventionala, cu greu poti sa-ti propui performante de exceptie, nu ? Monteaza o centrala cu condensare si mareste caloriferele cu 60% >> vei avea un consum mai mic cu 10-15%; asta desigur tot ca urmare a unei investitii consistente.

7) Consumul de 4-5 Nm3/zi nu mare deloc.. cat de mic ai vrea sa fie ?? Fa o socoteala.. centrala consuma max. 2,4 m3/h..deci 57,6 m3/zi.
-in cele mai geroase zile, centrala nu va functiona mai mult de 1/3 din timp.. asta inseamna vreo 18 m3/zi.. la 24 kW
-dar tu nu ai un necesar termic de 24 kW.. ci de max. jumatate... adica vreo 10-12 kW.. Deci vei avea un consum de 9 m3/zi in Ianuarie, pe ger (daca pui 23 grd temperatura interioara ziua).

Si atunci.. cam cat ai vrea sa fie consumul ? Indiferen de raspuns, rezolvarile le ai mai sus ! Si uita de CMT727 si Qiu7.. lasa-le in pace.
Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de marksman »

fuji scrie: 12 Oct 2017 22:02Pai tocmai pentru ca nu ma pricep la centrale termice am zis sa intreb aici.
1. Mai multe persoane mi-au recomandat Computherm Q7 ca fiind mai bun decat Honeywell-ul CM727 pentru ca porneste centrala numai cand e nevoie, nu de mai multe ori pe ora. Cum nu ma pricep, si cand mai multi iti zic ca esti beat te duci la culcare, am cumparat si montat. Da, merge, porneste rar centrala, dar si cand o face, o tine pornita mult timp. Adica nu ma incalzeste cu nimic ca o porneste o data la 3-4h si atunci merge la maxim pentru ca toate caloriferele sunt deja reci.

2. Cu Honeywell CM727RF m-am ales la sugestia unui prieten care a spus ca a trecut de la termostat cu histerezis la termostat TPI si a reusit sa scada consumul. Nu inteleg analogia cu masina de cusut. Din ce pricep eu, termostatul da o comanda on/off. Cele de tip TPI am inteles ca aplica niste algoritmi complecsi de reglare dar care se traduc in final tot intr-o comanda on/off.

3. Da, sunt de acord ca la o casa consumul este mai mare decat la un apartament. Totusi nu inteleg cum de altii au consumuri mai mici la case cu suprafete asemanatoare, de max. 120 mp. Un coleg are o casa cu o compartimentare si suprafata asemanatoare si imi spune ca la el centrala porneste o data pe ora timp de 2-3 minute si e suficient sa tina 22 de grade ziua si 20 noaptea.

4. Spre exemplu, care e temperatura optima a agentului termic? 50? 55? 60? 65? Cei cu centrale in condensare imi spun ca merg cu 40-45. Da, de acord ca pentru incalzire trebuie consumata energie, dar nu e tot una sa ai 22 de grade cu 10 mc pe zi sau 22 de grade cu 2-3 mc pe zi.

5. Acolo nu mai am ce face, asa am cumparat casa. Stiu pe cineva care are izolatie de 5 (dar zidurile mai groase) si plateste un pic mai mult decat altii care au de 10. Nu stiu grosimea zidurilor, ce e drept.

6. Sa inteleg ca Immergas e o marca low-end? Din pacate casa a venit echipata cu centrala asta, pe care o plateam oricum. Daca as fi vrut alta centrala ar fi trebuit sa o cumpar separat, sa o instalez, sa ii fac punerea in functiune, si sa ii gasesc cumparator asteia. Caloriferele sunt pozitionate "la fix" pe lungimea peretilor, nu cred ca ar mai incape altele. Plus ca turul si returul ies din pereti, ar fi distractie maxima sa sparg si sa mut unul sau altul.

7. Cat sa consume? Daca acum ia 5 mc, la 6 grade noaptea, cat o sa ia la -6? Dar la -16?
Cand aud de la altii ca le ia 2 mc la 6 grade noaptea, imi pun intrebari daca centrala mea cu termostat cu tot nu e cumva dereglata. Din nou, nu stiu cat ar trebui sa consume, banuiesc ca undeva apropiat de cat zic cei cu case similare. Da, sunt constient ca s-ar putea sa si minta, dar nu vad de ce ar face-o si de ce sunt mai multi care spun aproximativ la fel despre consumul de gaz.


Din observatiile pe care le-am facut, in ultimele 24h a consumat 4,250 mc de gaz ca sa tina 22 de grade ziua, 21 noaptea, 3 spalari de vase si 2 dusuri. Asta cu CM727. Un coleg care are Salus, centrala Bosch conventionala si suprafata de incalzit tot de 100 mp zice ca la 22 de grade ziua si 20 noaptea a inregistrat 3,2 mc de gaz in 24h.
Cei cu centrale in condensare vorbesc de 2 mc in 24h cu termostat Computherm.

Sa inteleg ca la mine e prost calculata instalatia si in plus centrala e o "petarda"?
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de fuji »

marksman scrie: 12 Oct 2017 23:28 Sa inteleg ca la mine e prost calculata instalatia si in plus centrala e o "petarda"?
Nu, Immergas Eolo Star nu e o petarda, e o centrala relativ fiabila. Eu am zis doar ca nu poti sa ai pretentii de performanta.. ca randamentul e ca la o centrala clasica (..acel Bosch pomenit la vecin nu cred ca e mai performant).

Termostatele Honeywell sunt bune in primul rand la calitatea componentelor: a contactelor, a senzorului de temperatura, a butoanelor. Apoi.. logica lor e adecvata pentru comandarea unei centrale. Iar pentru user, utilizarea e exemplar gandita (in comparatie cu Siemens si Danfoss de ex.. nu iau in calcul Salus, computherm sau asemanator). Eu am termostate Honeywell de prin 2000 sau chiar mai vechi, si merg ca in prima zi ! In acei ani firmele astea chinezesti nici macar nu existau..

Ti-am spus: o casa noua consuma mai mult ca una veche, sau care si-a intrat in regim termic. Si a ta va consuma mai putin la anul si peste 2 ani.

Si nu mai face comparatii cu ..nimeni ! Nu se compara situatiile deloc, sunt conditii diferite, chiar daca uneori par la fel.. Si lumea nici nu zice totdeauna totul..

1) fa reglaj local la radiatoare cu robineti termostatici. Numai asa poti regla 16 grade pe hol, 24 grd in baie, 20 in bucatarie.. Asta va scade consumul, fara sa scada confortul.

2) Eu nu agreez termostatele fara fir.. Pe langa ca uneori mai pierd semnalul, beneficiarii se fataie cu ele de colo, colo, si asta nu face deloc bine instalatiei si centralei. Termostatul nu are ce sa caute in halatul de stat in casa. :) Poate nu e cazul tau, dar eu scriu la modul general..
-in orice caz, trebuie ales bine locul unde e amplasat termostatul.

Chestia cu masuratul temperaturii la 0,1 grade e relativa.. Pe noi ne intereseaza temperatura in intreaga camera, nu pe nu stiu ce perete sau in nu stiu ce loc. Iar temperatura nu e uniforma in camera.
-daca pui termostatul aproape de geam, o sesizeze frig, radiatie rece.. si o sa comande centrala mai des, mai repede..
-daca pui termostatul f. ferit o sa zica ca e cald si bine cand de fapt tu tremuri pe canapea..
D-aia zic.. e relativa chestia.. la fel si cu histerezisul..

Temperatura turului la centrala trebuie sa fie cat mai mica: 40 de grade daca se poate (si nu ingheti). Pe masura ce inaintam in Iarna, o urci progresiv. La centralele cu condensare asa obtii si randamentul maxim si consumul cel mai mic. Dar si la cele conventionale e bine sa mergi cu temperatura cat mai joasa pe tur.

Ref. calorifere: cele mai placute sunt cele cu inertie mare, cele din fonta. Pacat ca nu prea mai gasesti..
Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de marksman »

1. Instalatia a fost livrata cu robineti non-termostatici. Se pot inlocui ulterior robinetii clasici cu robineti termostatici fara a goli instalatia si fara a face balti de apa?

2. Si eu am o vorba: "Sârma-i sfântă". De aia am tras prize Ethernet in toate camerele. In cazul termostatului n-am putut sa prevad de la inceput unde ar fi bine sa-l pun, prin urmare am preferat wireless.

Stiu ca e bine sa fie fix si asa l-am pus. Nu e optim pozitionat (cam 1m60 de la sol, in living, pe peretele nordic, pe o polita), dar acolo sta, nu se plimba. Pe mine ma umfla rasul cand aud pe unii ca tin termostatul wireless ziua in living si noaptea il iau in dormitor.

In prezent temperatura de tur e la 60 de grade, iar termostatul face acum doar 6 porniri de 1 minut pe ora. Daca ma uit pe termometrul centralei, porneste cand agentul termic e la 32-36 de grade si urca pana la 48. Ma gandesc ca as putea sa scad temperetura de tur la 50, dar oare nu o sa functioneze mai mult ca sa ajunga la aceeasi temperatura? Nu stiu daca e corect ce zic, dar cred ca atunci cand e reglata o temperatura mai mare pe tur, centrala functioneaza la putere mai mare, iar cand e reglata temperatura mai mica atunci centrala functioneaza la putere mai mica. Prin urmare arde mai mult timp ca sa ajunga la temperatura respectiva.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

mod functionare centrala termica

Mesaj necitit de fuji »

Pai tocmai asta se incearca: ca centrala sa functioneze cat mai mult timp, la temperatura cat mai joasa.
Daca merge odat full-power si pe urma sta 1 ora.. nu e rau.. dar tu incalzesti centrala la maxim.. si pe urma o opresti.. urmeaza o pierdere de caldura in standby. Ca centrala e gata incalzita si sta. Cedeaza o parte din caldura in jurul ei, dar da si pe cos.
Ori daca merge mai mult timp, cu temperatura mai mica, scapi de pierderile i n standby. Daca vrei, e un randament mai mare de utilizare anuala, nu neaparat un randament mai mare al centralei termice. In plus, e posibil ca si confortul sa fie astfel superior.
Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de marksman »

Revin. Doua saptamani a functionat ok. Am lasat temperatura agentului termic la 45 de grade si cu tot cu dusurile zilnice a consumat in jur de 3 mc pe zi.
Din weekendul asta (mai precis de vineri, cand am lasat din greseala o fereastra deschisa vreme de 8 ore) a inceput sa consume in dusmanie. Azi a consumat 4 mc in 10 ore. Pai cand o sa fie temperaturi negative cat o sa consume?
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

consum gaze

Mesaj necitit de fuji »

marksman scrie: 29 Oct 2017 20:05..a inceput sa consume in dusmanie..
Cine consuma ?
1) Termostatul consuma gazele
2) Centrala termica consuma gazele
3) Casa, imobilul consuma gazele.
fuji scrie: 29 Oct 2017 20:34Cine consuma ?
1) Termostatul consuma gazele
daca termostatul e de vina, scoate-l, arunca-l si pune un strap la centrala. Astfel o sa scada consumul, daca termostatul era cauza.
2) Centrala termica consuma gazele
e proasta, arunc-o ! Ia una noua, daca crezi ca asta consuma aiurea
3) Casa, imobilul consuma gazele.
in cazul asta, izoleaza termic casa, si vezi pe unde se pierde caldura. Sigur, ferestrele deschise nu ajuta prea mult la economie !
Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de marksman »

Cred ca e o combinatie de 1), 2) si 3).

Am dat comanda pe Amazon de o camera cu termoviziune, ca sa vad exact pe unde se pierde caldura. Sper ca pana la 1 decembrie sa ajunga din SUA.

Folosind un termometru cu infrarosu am putut determina o zona la etaj, la imbinarea peretelui dinspre nord cu tavanul, unde exista o diferenta de temperatura de peste 3 grade Celsius fata de temperatura peretelui si a tavanului.

Referitor la 1) cred ca exista totusi o problema cu acest termostat. Chiar daca sunt peste 22 de grade (22,8) el afiseaza 22 de grade si porneste centrala.

La 2) se pune intrebarea de ce agentul termic ajunge doar la o temperatura de maxim 40 de grade, indiferent daca e setat la 45 sau la 65 de grade. Oare se poate limita dintr-un meniu ascuns puterea? Exista pe display un indicator sub forma unor bare care se aprinde mereu pe prima treapta, indiferent de temperatura reglata pentru agentul termic.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Reglaj centrala termica

Mesaj necitit de fuji »

marksman scrie: 29 Oct 2017 21:52 La 2) se pune intrebarea de ce agentul termic ajunge doar la o temperatura de maxim 40 de grade, indiferent daca e setat la 45 sau la 65 de grade. Oare se poate limita dintr-un meniu ascuns puterea? Exista pe display un indicator sub forma unor bare care se aprinde mereu pe prima treapta, indiferent de temperatura reglata pentru agentul termic.
da, centrala se piate regla, la fel si presiunea gazului. Ar trebui sa poti folosi centrala si cu 80 sau 85 grade pe tur. Asta nu are legatura cu termostatul de cameră.
Da termostatul centralei la max si vezi ce se intampla.

Există și in Ro camere cu termoviziune, de la Testo de exemplu.
Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

camera cu termoviziune

Mesaj necitit de marksman »

M-am uitat si la Testo. Sunt echipamente industriale si sunt foarte scumpe. Raman la ce am comandat.
Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

Re: Reglaj centrala termica

Mesaj necitit de marksman »

fuji scrie: 29 Oct 2017 22:54 Asta nu are legatura cu termostatul de cameră.
Da termostatul centralei la max si vezi ce se intampla.
Merge. Indicatorul acela banuiesc ca arata modulatia flacarii. Merge si la 3 linii.
Am incercat si termostatul de camera. Am setat 23 de grade. Temperatura ajunge la 23 de grade pe termometrul martor, dar termostatul semnalizeaza ca mai e nevoie de ardere si ramane in reglaj. L-am lasat pana a crescut la 23,5 grade si l-am setat la 22. Nu a mai semnalizat ca are nevoie de ardere decat peste 10 minute, timp in care a scazut temperatura cu 0,2 grade.

Deci centrala e OK, termostatul e OK, dar casa pierde caldura pe la etaj. [..]
Avatar utilizator
nflorinel
Mesaje: 3
Membru din: 09 Noi 2017 14:58

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de nflorinel »

Salut!Am luat si eu un termostat exact la fel, acuma am un q3rf, cum se conecteaza honeywell-ul la o centrala motan c12spv24mef ? Multumesc!
Fişiere ataşate
cmt727.JPG
Schema electrica.JPG
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

termostat Honeywell CM727 RF vs la centrala termica Motan Kplus

Mesaj necitit de fuji »

nflorinel scrie: 09 Noi 2017 15:18 Salut!Am luat si eu un termostat exact la fel, acuma am un q3rf, cum se conecteaza honeywell-ul la o centrala motan c12spv24mef ? Multumesc!
receptorul BDR91 il legi ca in schema Boiler Combi. Si isi ia alimentare electrica din priza, sau mai bine tot de la centrala termica.

Tu ai o centrala motan Kplus, cred ca versiune mai veche.. nu la TA se leaga termostatul ? Cred ca are si o regleta separata asta de termostat.
Avatar utilizator
nflorinel
Mesaje: 3
Membru din: 09 Noi 2017 14:58

centrala Motaqn KPlus cu placa Brahma

Mesaj necitit de nflorinel »

Este motan plus, model mai vechi placa electronica este brahma. Termostatul se leaga la bornele TA.
Avatar utilizator
nflorinel
Mesaje: 3
Membru din: 09 Noi 2017 14:58

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de nflorinel »

Detaliere conexiuni
Fişiere ataşate
Capture.JPG
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: centrala Motan KPlus cu placa Brahma

Mesaj necitit de fuji »

nflorinel scrie: 09 Noi 2017 18:27 Este motan plus, model mai vechi placa electronica este brahma. Termostatul se leaga la bornele TA.
ok, deci uita-te la conexiunea receptorului BDR 91 varianta Boiler Combi. P-aia trebuie s-o faci tu. T1 si T2 le legi la TA d ela centrala Motan.
Mai sigur, cheama un tehnician de service.
Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

Re: Reglaj centrala termica

Mesaj necitit de marksman »

marksman scrie: 31 Oct 2017 09:12 [...]

Deci centrala e OK, termostatul e OK, dar casa pierde caldura pe la etaj. [..]
:D

Am gasit si pe unde, iar daca mai citeste "cineva" pe aici, in jur de 3000 de euro a costat sa-i indrept prostiile.
Centrala si instalatia au fost OK dimensionate, e drept.

Am putut sa fac o comparatie intre termostatul Honeywell, Computherm si "fara termostat". Concluzia e ca exista termostate Honeywell si... altele :)

@fuji: multumesc pentru intelegere
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Reglaj centrala termica

Mesaj necitit de fuji »

marksman scrie: 03 Sep 2019 16:47Am gasit si pe unde, iar daca mai citeste "cineva" pe aici, in jur de 3000 de euro a costat sa-i indrept prostiile.
ce problema a fost ?
Avatar utilizator
marksman
Junior
Mesaje: 13
Membru din: 12 Oct 2017 17:33

Re: Reglaje Honeywell CM727 RF vs. Computherm Q7 RF vs. centrala termica

Mesaj necitit de marksman »

Izolatie pod montata in doru' lelii si sticla ferestrelor necorespunzatoare (float+float!!!). Am schimbat toata sticlaria, pentru 18 geamuri!
Astept iarna sa vad rezultatul corectiilor.
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori