Service Junkers

Service centrale termice Junkers

Junkers Service

Service centrale termice Junkers, incalzitoare, boilere

12 răspunsuri la “Service Junkers”

Buna seara! De 2 saptamani am urmatoarea problema la centrala Junkers Euroline ZW23 – 1 AE: chiar daca inchid potentiometrul pentru reglarea caldurii, pompa functioneaza normal iar caloriferele se incalzesc la 75 grade. Simptomul este ca si cum butonul s-ar fi rupt si a ramas reglat pentru acea temperatura. Am desfacut carcasa placii electronice si am vazut ca potentiometrul functioneaza corespunzator. Am verificat si tensiunea la intrarea potentiometrului, apoi la iesire si nu are nici o problema – o regleaza corect in functie de pozitia cursorului. Dupa ce inchid centrala din buton si o redeschid, chiar daca butonul de caldura este inchis, pompa porneste si la fel si aprinderea. La prima vedere nu pare nimic defect, insa caldura nu pot sa o mai inchid decat din butonul general. Acum 2 ani am schimbat placa electronica deoarece se defectase in urma unei intreruperi a curentului. Locuiesc in Bucuresti, la bloc, iar centrala este din 2004. Daca butonul de caldura este inchis, iar potentiometrul nu este defect, cine comanda pornirea pompei si a gazului? Sper sa nu fie din nou placa defecta.
Multumesc anticipat!

Si eu am tot aceeasi problema cu centrala Junkers,mi s-a stricat placa electronica fiind in garantie,acum este din nou defecta.

trebuie sa montati un termostat de ambient, probabil ati folosit numai potentiometrul pentru a opri caldura si acum este uzat si da informatii aleatorii centralei (placii) rezolvarea consta in montarea unui termostat de ambient, din care veti opri caldura cind doriti nu din potentiometrul de la centrala. este un fenomen destul de intilnit . numai bine

buna ziua…as dori sa cunosc un pret pentru inlocuirea duzelor pe un instant pe gaz Junchers,doresc sa il schimb pe duze GPL si de asemenea daca gasesc la dumneavoastra aceste duze si la ce pret

Buna ziua! De ceva timp am si eu o problema cu centrala Junkers si cum sunt mai anxioasa, nu pot sa dorm noaptea din cauza ei…Atunci cand merg caloriferele, acul indica o presiune maxima de 4. Din aceasta cauza nu mai dau drumul la caldura. Dar si atunci cand nu merg caloriferele si nici apa calda nu folosesc, acul indica o presiune mai mare de 3. Acum o saptamana am gasit tot balconul plin de apa (evacuata de centrala), dar de atunci presiunea este foare mare, cum am spus, dar nu mai scoate apa. Care poate fi problema si ce costuri ar presupune rezolvarea ei? Cat de periculoasa este aceasta situatie? Multumesc anticipat!

este o problema la Vasul de expansiune, care nu mai preia dilatarea apei..
Presiunea in centrala trebuie sa fie max. 1,2-1,3 bar la rece, si sa urce in functionare (la cald) la 1,8-2 bar. Depinde si de volumul de apa in instalatie, deci variaza aceste valori maxime.

Centrala termica are o supapa de siguranta care „scuipa” apa cand se ating 3 bar (cum vi s-a si intamplat..). Ca manometrul mai arata si 4 bar ne demonstreaza doar ca indicatiile acestui manometru sunt aproximative.

Presiunea la Dvs. creste asa de mult din unul din urmatoarele motive:
-centrala (instalatia) a fost incarcata prea mult initial, la rece >> se mai goleste instalatia (centrala).
-robinetul de umplere al centralei a ramas deschis >> se verifica inchiderea acestui robinet.
-vasul de expansiune a pierdut gazul (aerul), adica e dezumflat >> trebuie refacuta perna de aer a vasului.
-membrana vasului s-a spart >> se schimba vasul.

In mai toate aceste situatii trebuie chemata o firma de service agreata de Bosch Junkers.

Presiunea prea mare in centrala (si instalatie) poate defecta diverse componente ale acesteia. Nu e un pericol major pentru Dvs., ci mai mult pentru centrala.

Buna ziua. Am si eu o problema asemanatoare cu o centrala junkers euroline care functioneaza din 2005, modelul cu triunghi la avarie. Centrala nu a fost curatata niciodata in aceasta perioada, doar suflata de praf acum 2 ani cand am montat termostatul de ambient. Pana anul acesta totul a fost ok, a venit frigul si am pornit incalzirea. Dupa cateva saptamani am constat ca picura apa din supapa de presiune iar manometrul era aproape la 3,5 bar.Am oprit centrala si am facut evacuarea de presiune prin robinetul de apa calda. am repornit si a fost ok. Dupa cateva ore aceiasi problema. Cand termostatul opreste centrala apa se raceste iar pe undeva intra apa in circuitul de incalzire pana la 2 bar. Dupa ce termostatul da semnal sa porneasca incalzirea , apa se incalzeste si urca pana la 3.5 bar. Asa ca momentan am dezactivat termostatul de ambient ca pompa sa ramana permanent in functune si sa mentina o presiune de 2 bar , astfel nu mai poate intra apa de retea in circuitul de incalzire. Robinetul de umplere original e blocat de vreo 5 ani iar incarcarea si golirea o fac printrun by- pas facut intre apa rece si retur.
E posibil sa fie gaurit schimbatorul de caldura si pe acolo sa intre apa rece in circuit?

S-au mai vzut schi,mbatoare in placi gaurite, dar nu de la sine (ci in urma unor curatari chimice). Insa nu cred ca e vorba de asa ceva.
Mai degraba e o problema pe partea de umplere (ribinet de umplere sau orice alt sistem de umplere a instalatiei).

Buna ziua! Am din nou o problema cu centrala Junkers…De data aceasta porneste pentru putin timp, dupa care imediat de opreste. Vine apa calda cateva secunde, dupa care se raceste si nu mai vine deloc calda. Nici caloriferele nu se mai incalzesc. Ce ma sfatuiti? Ce problema poate avea? Sunt iarasi ingrijorata….Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.