Pagina 1 din 1

Centrala Baxi fluctuație temperatura agent

Scris: 19 Dec 2021 08:33
de Iulian67
Stimați forumisti, va rog ajutati-ma...Centrala Baxi, gama de vârf, fara ACM, condensație, noua (instalată acum un an), de putere mare, vreo 40 kW. Instalația numără vreo 15 calorifere , din care 13 controlate de robinete termostatice. A funcționat superb până acum câteva zile (extrem de silențioasă după intrarea în regim, cu fluctuații ale temperaturii agentului de plus/minus o zecime de grad, cu reprize de încălzire alternând cu pauze, fii d comandată de un termostat de interior). Așadar, acum funcționează cu fluctuații ale temperaturii agentului de până la plus/minus 5-6 grade!!!, flacara se stinge și se aprinde succesiv și funcționează continuu căldura furnizată nereușind să compenseze temperatura solicitată de termostatul de interior). Am gândit că e sugrumat debitul de retur astfel că am purjat și ulterior am înlocuit elementul filtrant din filtrul anti-magnetita (am avut inițial un cartuș filtrant de 600 de microni, acum am pus unul de 1000 de microni). Anomalia persista. Crăciunul bate la ușă și îmi e teamă să nu cedeze centrala de sărbători , când nu mă poate ajuta nimeni. Ce e de făcut cu centrala mea? Va mulțumesc.

Re: Centrala Baxi fluctuație temperatura agent

Scris: 19 Dec 2021 16:57
de fuji
dar temperatura pe turul centralei.. la cat e fixata ? Si cum merge daca o dai la maxim pe Tur ?

Re: Centrala Baxi fluctuație temperatura agent

Scris: 19 Dec 2021 19:23
de Iulian67
In primul rand , va mulțumesc mult pentru răspuns. Temperatura pe tur am fixat-o in intervalul 50 - 60 de grade. Indiferent de valoarea punctuala a temperaturii setate, centrala se manifesta identic. Nu am incercat-o încă la temperaturi mari. Am sa o incerc și va comunic rezultatul. Va mulțumesc mult încă o dată.

Re: Centrala Baxi fluctuație temperatura agent

Scris: 20 Dec 2021 13:09
de Iulian67
Am rezolvat problema cu o aerisire serioasa a întregului sistem de încălzire. Repriza inițială de aerisire automata a centralei de după resetare, e o poveste....Am recurs deci la aerisire manuala, calorifer cu calorifer, rampa cu rampa.....Centrala funcționează din nou perfect. Va mulțumesc.

Re: Centrala Baxi fluctuație temperatura agent

Scris: 20 Dec 2021 14:44
de fuji
Iulian67 scrie: 20 Dec 2021 13:09..Am recurs deci la aerisire manuala, calorifer cu calorifer, rampa cu rampa..
Aerul face zgomot in instalatie -deci ar fi trebuit sa-ti dai seama de la inceput.

Re: Centrala Baxi fluctuație temperatura agent

Scris: 20 Dec 2021 14:47
de Iulian67
E drept , centrala funcționa mai zgotos decât de obicei. Sunt novice in centrale, deci va rog să aveți înțelegere....Am mai învățat un lucru. Va mulțumesc.