problema apa rece-centrala

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

Avatar utilizator
ionutb
Mesaje: 1
Membru din: 27 Noi 2021 16:05

problema apa rece-centrala

Mesaj necitit de ionutb »

Buna ziua,
O problema suparatoare a aparut la centrala pe care o detin: Ariston Clas One cu condensare(achizitionata de un an de zile). Acum, problema poate nu e de la centrala, ci de la ceva instalatie(am detectat mai multe plangeri de genul asta, de la diferite marci de centrale).
Centrala se manifesta in felul urmator: caldura merge fara probleme, apa calda curge destul de bine, dar, problemele incep sa apara in momentul in care apelez la apa rece. Dau drumul la robinet, totul e in regula, iar daca inchid robinetul de apa rece, centrala da semne sa porneasca(ca si cum ar vrea sa dea apa calda-iar eu n-am nici o intentie sa folosesc apa calda). Vreau sa zic ca aceasta problema apare chiar si in momentul in care se umple si vasul de la toaleta. Am urmarit cu atentie si presiunea. Cat timp curge apa rece, presiunea ramane constanta, iar cand inchid robinetul ea creste un pic. Am observat ca in momentul in care incerc sa inchid robinetul de apa rece usor, centrala nu se mai manifesta.
Ceva sugestii?!! Inainte de a scrie postarea am inlocuit o supapa de retur,care se afla pe teava de alimentare cu apa rece a centralei. Acea supapa era destul de veche-poate spre 15 ani. Ma gandeam ca de la atata namol furnizat de catre cei de la apa, s-ar fi infundat. Am inlocuit-o cu un racord olandez, sperand ca am sa rezolv problema. Dar nici o modificare...Tot cautand pe forumuri, chair daca am detectat aceleasi manifestari si la alte centrale, n-am gasit nici o sugestie.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: problema apa rece-centrala

Mesaj necitit de fuji »

pare ca exista comunicare intre reteaua de Apa rece (instalatie deschisa) si cea de Apa calda. Acestea comunica de exemplu la Bateria sanitara.
Trebuie verificata bateria sanitara; deasemeni, trebuie vazut daca si cu alte Baterii sanitare se intampla la fel.
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot], Google [Bot] și 14 vizitatori