Conectare termostat smart la centrala VIESSMANN VITODENS 050-W 33KW

automatizari pt. aplicatii termice, hidraulice si de climatizare, termostate, cronotermostate wireless sau cu fir

Moderator: fuji

Avatar utilizator
radulea_florin
Mesaje: 2
Membru din: 04 Ian 2020 22:58

Conectare termostat smart la centrala VIESSMANN VITODENS 050-W 33KW

Mesaj necitit de radulea_florin »

Buna seara,
As dori sa conectez termostatul Smart din imagine din linkul urmator download/file.php?mode=view&id=752 la centrala VIESSMANN VITODENS 050-W 33KW. As avea doua intrebari daca puteti sa ma ajutati cu raspunsuri:

1.Care sunt firele de alimentare cu curent la termostat, si care sunt cele care vin de la centrala pana in termostat?
2. Deoarece am incalzire in pardoseala iar in distribuitor exista o pompa de recirculare a agentului termic, puteti va rog sa imi spuneti cum o sa trebuiasca legata pompa de recirculare din distribuitor? Ma gandesc ca trebuie actionatata de centrala cand porneste insa nu stiu cum poate fi actionata automat de centrala? Din ce am vazut pe pompa exista doua fire de comanda care probabil pot fi legate la centrala pentru a fi pornita automat de centrala.
Multumesc
Florin Radulea
Fişiere ataşate
Termostat.jpg.png
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Conectare termostat smart la centrala VIESSMANN VITODENS 050-W 33KW

Mesaj necitit de fuji »

radulea_florin scrie: 04 Ian 2020 23:29 As dori sa conectez termostatul Smart din imagine din linkul urmator la centrala VIESSMANN VITODENS 050-W 33KW.
ai uitat sa spui ce termostat e.. putem sa cautam si sa ghicim ca e vorba probabil despre o chinezarie de 30 $, ceva de genul:
https://www.zipy.it/p/ali/touchscreen-c ... 785767170/

Imagine

Sau poate e vorba de alt termostat, ca asta nu stiu daca e asa smart..

In orice caz, nu sunt convins ca acest termostat va functiona cu Vitodens 050-W.
Alimentarea e acolo unde scrie 240 V, L1-N1 e legatura spre centrala. Tot de la centrala poti lua si alimentarea electrica, daca n-o rezolvi local.
2. Deoarece am incalzire in pardoseala iar in distribuitor exista o pompa de recirculare a agentului termic, puteti va rog sa imi spuneti cum o sa trebuiasca legata pompa de recirculare din distribuitor? Ma gandesc ca trebuie actionatata de centrala cand porneste insa nu stiu cum poate fi actionata automat de centrala?
pompa ar trebuie sa fie electronica, modulanta si cu auto-adapt.. sa se adapteze singura. Si sa mearga intr-una. Acea pompa face parte probabil dintr-un Grup de pompare-amestec si nu, acea pompa nu va fi comandata de centrala termica.

Cei care iti vand astfel de componente ar trebui sa asigure si consultanta necesara unor instalatii asa de complexe. Altfel.. cu siguranta nu va functiona corespunzator instalatia respectiva.

P.S. Despre Modbus https://www.yoctopuce.com/EN/article/a- ... and-modbus

Intrebare: functioneaza Vitodens cu Modbus asta ?
Avatar utilizator
radulea_florin
Mesaje: 2
Membru din: 04 Ian 2020 22:58

Re: Conectare termostat smart la centrala VIESSMANN VITODENS 050-W 33KW

Mesaj necitit de radulea_florin »

Multumesc mult pentru raspunsul detaliat si bine explicat.
Intradevar, termostatul este o chinezarie https://www.wish.com/product/5be1456877abdc2fc343cc59 care are urmaoarele specificatii:

Power Supply: 95-240VAC, 50~60HZ
Fan Relay Amps: Resistance:5A; Inductive:3A
Valve Relay Amps: Resistance:3A; Inductive:1A
Sensor: NTC3950, 10K
Accuracy: +-0.5'C
Set Temp. Range: 5 -35'C
Dispaly Temp. Range: 5 ~ 99'C
Ambient Temp.: 0 ~ 45'C
Ambient Humidity: 5 ~ 95 % RH (Non Condensing)

Credeti ca nu o sa functioneze cu centrala Vitodens 050?

Legat de pompa, intradevar acea pompa face parte dintr-un grup de pompare-amestec care momentan e alimantata la curent si functioneaza continuu, insa vroiam sa intreb daca nu ar trebui actionata de centrala ca sa porneasca doar atunci cand centrala porneste incalzirea agentului termic.
Pompa este urmatoarea:
https://www.arenainstalatiilor.ro/pompa ... 1-7-p12113

Multumesc
Florin Radulea
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Conectare termostat smart la centrala VIESSMANN VITODENS 050-W 33KW

Mesaj necitit de fuji »

exista automatizari de instalatii care comanda diversele echipamente ale incalzirii in pardoseala si pot comanda si centrala termica, ca sa ai o oarecare coordonare intre ele. Exemplu: honeywell Evohome, Danoss Link, cred ca si Salus are.. Insa asta trebuia gandit de la inceput.
-acele automatizari pot fi controlate si prin Internet..

Instalatia de incalzire in pardoseala e un sistem de incalzire (foarte) inertial.. degeana pleaca centrala si baga cald, ca in camere se va simti peste 6 sau 8 ore, nu ? Doar dupa ce isi intra in regim instalatia e mai usor, ca temperatura trebuie doar mentinuta.
Prin grupul de pompare-amestec ai o instalatie practic independenta de rest -poti sa pui si cazan de lemne in locul vitodens-ului. Insa centrala trebuie sa functioneze permanent, ca sa-si traga instalatia de pardoseala agent termic cald cand are nevoie.
Ti-am spus ca mai indicat ar fi un Senzor exterior de temperatura pentru centrala. Insa poti pune si acel termostat de camera, sa comande centrala.. Dar cred ca va fi o functionare necorespunzatoare din punct de vedere termic (motivul e cel de mai sus: inertia pardoselii. Cand termostatul va comanda centrala sa plece, sa porneasca arzatorul, va fi degeaba, ca in casa in tot frig va fi cateva ore. Poti face probe, vezi daca gasesti un mod acceptabil.de functionare.
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori