Termostate comandate prin Internet si securitatea datelor / seriozitatea Producatorilor

automatizari pt. aplicatii termice, hidraulice si de climatizare, termostate, cronotermostate wireless sau cu fir

Moderator: fuji

Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Termostate comandate prin Internet si securitatea datelor / seriozitatea Producatorilor

Mesaj necitit de fuji »

Cred ca putem incepe sa ne punem problema despre Securitatea datelor personale incredintate unui Producator de termostate comandate de pe Smartphone, prin Internet.. :!:
Si nu numai seriozitatea Producatorului este in discutie.. sau solvabilitatea lui. Ci si securitatea serverelor web prin care se desfasoara aceste procese..

Producatorii consacrati (cum ar fi Bosch, Siemens, Honeywell, Danfoss, dar si altii) si-au pus de la inceput aceasta problema si au demarat astfel de proiecte de Termostate inteligente deabia dupa ce s-au asigurat ca totul este in siguranta si sub control.
-putem spune acelasi lucru si despre zecile sau sutele de producatori obscuri, din China sau de pe celallte continente, inclusiv Europa ?

Eu sunt uimit cum lumea.. beneficiarii.. isi incredinteaza datele sensibile fara sa-si puna macar problema ! Ca sa nu mai zic ca startup-urile astea azi sunt, maine nu (!), si atunci ce faci cu comanda pe un webserver inchis ?? :lol:

Avatar utilizator
doinastela
Specialist
Mesaje: 417
Membru din: 13 Iun 2009 01:42
Contact:

Protectia datelor utilizatorilor de termostate inteligente

Mesaj necitit de doinastela »

La termostatele Buderus TC100 v2 si Bosch CT200 EasyControl datele nu sunt stocate în cloud, ci chiar în termostatul EasyControl CT200 ! Atunci când se demonteaza termostatul EasyControl CT200 de pe suportul de perete, datele personale sunt în mâinile utilizatorului..
Astfel,utilizatorii sunt singurii deţinătorii ai datelor centralei termice. Atunci când se utilizeaza servicii suplimentare (de exemplu Bosch HomeCom Pro, IFTTT, Amazon Alexa / Echo), se partajeaza informaţiile cu terţe părţi.
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori