Pagina 1 din 1

Incalzire in pardoseala + Vitodens 050 W

Scris: 10 Oct 2017 11:26
de IPV_user
Va salut,
Se da un sistem compus din centrala Vitodens 050 W, incalzire in pardoseala si un cronotermostat de ambient tip contact.
Este adevarat ca setarea valorilor temperaturilor de pe tur respectiv termostat sunt in functie de izolatie, preferinte, etc dar in linii mari:

- In ce plaja minim/maxim T*C as putea incepe un reglaj din centrala tinand cont de faptul ca pe distribuitor exista un termostat setat la 45*C?
- In cazul incalzirii in pardoseala, din experientele voastre este mai indicat a se merge pe o temperatura constanta din Cronotermostat sau am putea avea o economie de gaz daca folosim un program orar cu temperaturi variabile?
- Ce temperatura minima de ambient folositi cand apartamentul este gol pe o perioada nedeterminata in anotimpul rece pentru a se evita aparitia umiditatii excesive, condensului, etc?

Luam in calcul un apartament cu clasa energetica A (A pe incalzire).
Va multumesc

Re: Incalzire in pardoseala + Vitodens 050 W

Scris: 10 Oct 2017 22:04
de fuji
1) Vitodens 050 e irelevant in cazul de fata -putea sa fie si un Motan Sigma !
2) Se monteaza destul de rar incalzire in pardoseala la apartamente de bloc.. pierderile de caldura se duc in parte la vecinii e jos.. inaltimea de montaj afecteaza inaltimea mica a camerei, etc.
3) Instalatiile de incalzire in pardoseala sunt sisteme inertiale din punct de vedere termic -sau ultra-inertiale. Sunt deasemeni sisteme foarte dependente de materialele de constructie in sau pe langa care sunt montate. Deci situatia unei instalatii, a unui apartament cu greu poate fi comparata cu alta instalatie, alt sistem.
Si apoi intervin si peferintele beneficiarilor.

Ca regula, la incalzirea in pardoseala nu (prea) se foloseste programarea incalzirii in functie de timp (cu un cronotermostat).

Re: Incalzire in pardoseala + Vitodens 050 W

Scris: 10 Oct 2017 23:14
de IPV_user
Bine de stiut va multumesc.
Intr-adevar mai putin conteaza modelul centralei putem face abstractie.
Nu am avut de ales, cu tipul acesta de centrala/sistem de incalzire a fost dotat apartamentul si nu am vazut in treaba asta un impediment, ma rog, ramane de vazut :)

Voi merge atunci pe o temperatura constanta pe perioada in care este locuit, pornesc cu 30 .. 35*C, 45*C fiind cum spuneam T max siguranta si vad cat pot obtine din termostatul de ambient in functie de pierderi si T exterioara in lunile de iarna.

Revin cu singura chestiune facand abstractie de orice altceva (preferinte, izolarea peretilor, etc) intr-un caz uzual sa zicem, ce temperatura ati recomanda la interior in lunile de iarna cand avem temperaturi negative, in momentul in care apartamentul nu este locuit pe o perioada nedeterminata?

Va multumesc,

temperatura in apartament nelocuit

Scris: 10 Oct 2017 23:17
de fuji
IPV_user scrie: 10 Oct 2017 23:14..ce temperatura ati recomanda la interior in lunile de iarna cand avem temperaturi negative, in momentul in care apartamentul nu este locuit pe o perioada nedeterminata?
macar 10 grade. Chiar si mai mult, dar creste consumul de gaz.