Pagina 1 din 1

Centrala gaz paralel cu Cazan lemne

Scris: 10 Apr 2011 10:29
de boscuflorian
buna ziua ,locuiesc intr o casa in care incalzesc aproximativ 100 mp cu gaz,am o centrala viessman 31 kw.as dori avand in vedere pretul tot mai mare al gazului ,in paralel un cazan pe combustibil solid lemne sau carbune .ce ma sfatuiti.......

Centrala gaz paralel +Cazan lemne

Scris: 10 Apr 2011 19:26
de fuji
se poate pune -mai toate schemele cazanelor germane de lemne exact situatia asta o prezinta: cazan pe lemne + cazan pe gaze (foarte rar recomanda nemtii o schema doar cu cazan lemne, pt. ca gazele sunt practic prezente peste tot in tara..)

Centrala pe lemne in paralel centrala pe gaz

Scris: 08 Feb 2018 12:19
de Cris_ti18
Buna ziua,
Momentan am montata o cebntrala pe lemne de de 35 kw. as vrea sa achizitionez o centrala pe gaz pentru apa calda menajera vara.
Intrebarea este: se pot monta in paralel sa spun asa, adice daca intr-o zi nu fac focul la centrala pe lemne sa porneasca centrala pe gaz si sa incalzeasca casa, 2-3 zile fac focul si merge centrala pe lemne, si tot asa? este posibil sau intreb o idiotenie? :lol:
Va multumesc.

Re: Centrala pe lemne in paralel centrala pe gaz

Scris: 24 Feb 2018 10:07
de elixir
bineinteles ca da! trebuie sa pui una-doua supape/clapete de sens, ca sa separi circuitele(sa nu incalzesti si cazanul pe lemne din centrala pe gaz)