Cazane de sol FONTA sau OTEL, cu gaze sau motorina

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

Avatar utilizator
mediatecar
Mesaje: 1
Membru din: 26 Aug 2009 16:05

Cazane de sol FONTA sau OTEL, cu gaze sau motorina

Mesaj necitit de mediatecar »

Am in noua mea casa o Viessmann VITOTRONIC100 KC4 si dupa studierea pdf-ului de service (vezi aici http://rapidshare.com/files/271738987/V ... montaj.pdf, ca e prea mare pt a fi atasat) nu m-am lamurit cu 2 aspecte si se pare ca nici meseriasii din Arad nu prea "le au" cu asta, si anume:

1. De ce acest monstru ce CT, desi dubla ca si putere fata de Immergazul meu modest din fosta locuinta, nu e in stare sa-mi furnizeze constant apa fierbinte ca sa-mi pot umple un cadoi cu hidromasajde 1.85 pe 1.54 pe h 0.80?! Nu stie lua decat apa din cazan, cea incalzita constant la temperatura setata? E frustrant de-a dreptul, chiar nu are o codare care sa permita incalzirea instant dupa terminarea apei menajere din cazan? Ca sa nu mai zic de faptul ca tot mentinand apa din cazan la temp setata, creste consumul de gaz. Adica am n-am treaba, gazul se aprinde periodic ca sa aduca apa din cazan iar la 65 grade, deci am consum de gaz si daca nu folosesc apa calda o luna... :cry:

2. Mai face o faza terorista uzina asta, si anume: Dupa ce incalzeste apa la temperatura dorita in cazan porneste brusc pompa... de la incalzire! Si asta desi e in regim de vara! :shock: Am inteles ca elibereaza pe-acolo caldura din CT sau asa ceva, la codare e setat sa porneasca o data la 24h timp de 10 min (functia antiblocare), nu m-ar deramja ca nu merge cat sa incalzeasca casa dar am f aproape o baie si aia chiar apuca sa se incalzeasca pt ca acel calorifer si cu inca unul din casa sunt lasate pe direct, fara robinet termostatat, am inteles de la specialisti ca asa trebuie sa aiba ceva circuit permanent, si sa vedeti ce plcut e la 40 grade afara sa intri in baia aia si sa fie in ea tot 40 de grade, ofof...
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Vitotronic 100 KC4

Mesaj necitit de fuji »

mediatecar scrie:..o Viessmann VITOTRONIC100 KC4 si dupa studierea pdf-ului.. nu m-am lamurit cu 2 aspecte..
1. De ce ..nu e in stare sa-mi furnizeze constant apa fierbinte ca sa-mi pot umple un cadoi cu hidromasajde 1.85 pe 1.54 pe h 0.80?!
2...Dupa ce incalzeste apa la temperatura dorita in cazan porneste brusc pompa... de la incalzire! .
sa lamurim intr-o prima faza cativa termeni:
-cazan este echipamentul care produce agentul termic pt. incalzire. Inteleg ca in cazul de fata e vorba despre un cazan de fonta, insa nu reiese ce model anume: poate fi un cazan cu arzator atmosferic gaze (Vitogas 050, Vitogas 100) sau un cazan cu arzator cu suflanta (cum e Vitorond 100).
-prepararea apei calde e asigurata de un rezervor care functioneaza ca un schimbator de caldura, si este denumit Boiler.
-automatizarea cazanului este tipul Vitotronic 100 KC4, dupa cum ai precizat. Atasez o schema simpla cu cele 2 echipamente si cu automatizarea.
automatizare Vitotronic 100 KC4
automatizare Vitotronic 100 KC4
Disfunctionalitatile reclamate de tine sunt legate de modalitatile de comanda si reglaj ale acestei automatizari -am sa rog un coleg de-al meu sa-ti scrie mai multe in zilele urmatoare.. In principiu, automatizarea e destul de flexibila si are reglaje multiple.
Insa as vrea sa mentionez ca si cada cu hidromasaj nu e un consumator de apa calda uzual, ci unul care necesita un debit mare de apa calda, precum si o presiune destul de ridicata..
Avatar utilizator
jumpy
Senior
Mesaje: 96
Membru din: 12 Iun 2009 16:20
Localitate: Bucuresti
Contact:

mai multe detalii ..?

Mesaj necitit de jumpy »

mediatecar scrie:..o Viessmann VITITRONIC100 KC4 si dupa studierea pdf-ului.. nu m-am lamurit cu 2 aspecte..
1. De ce ..nu e in stare sa-mi furnizeze constant apa fierbinte ca sa-mi pot umple un cadoi cu hidromasajde 1.85 pe 1.54 pe h 0.80?!
2...Dupa ce incalzeste apa la temperatura dorita in cazan porneste brusc pompa... de la incalzire! .
Pt. a putea sa te lamuresc asupra problemei semnalate - cea cu cada cu hidromasaj- mi-ar mai trebui niste amanunte f. importante si anume :?: :
-in cat timp se umple cada respectiva, sa-mi dau seama de debitul cu care curge apa,
-ce putere are cazanul,
-ce volum are boilerul (cati litri).
Banuiesc ca nu incarci complet cada ci doar partial, probabil cam 0,5 m adancimea apei in cada, sau daca nu cat? Din ceea ce-mi descrii s-ar putea sa sa fie prost dimensionat sistemul, insa nu ma pronunt :roll: pana nu-mi dai toate datele.
Avatar utilizator
regla
Mesaje: 1
Membru din: 08 Iun 2010 15:02

lipsa gaze la Vitogas 100

Mesaj necitit de regla »

Salut.
Am si eu la firma o centrala Vitogas 100. Cateva zile nu a functionat din cauza ca au fost lucrari la reteaua de Gaz metan. Acum , cand s-au terminat, arzatorul nu mai porneste. Am apasat pe butonul de reset din interiorul centralei dar nimic. Se aude ca instlatia de aprindere vrea sa porneasca, dar nu face flacara.
Nu-mi dau seama ce ar putea fi, iar presiunea gazului sau arderea lui nu le pot testa pentru ca nu am aragaz sau alte echipamente care sa functioneze pe gaz.
Doresc sa stiu daca exista vreo solutie la indemana, daca nu voi chema persoane autorizate.
Multumesc
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

aer pe teava de gaze...?

Mesaj necitit de fuji »

daca au fost gazele inchise, inseamna ca a intrat aer pe teava de gaze..
Acum, cand cazanul incearca sa se aprinda, nu poate pt. ca-i vine aer.
-incearca sa-l resetezi de 20 de ori: cred ca va porni pana la urma. ;)
-daca nu, intr-adevar trebuie chemat service-ul..
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

cazan fonta Vitogas 050, automatizari Vitotronic

Mesaj necitit de and69 »

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o consultanta de specialitate .

Locuiesc la casa in Buc. Imobilul este compus din demisol, parter si pod mansardabil. Pt ca eram nemultumit de vechea centrala, printr-un complex de imprejurari am cumparat in 2008 un cazan Vitogas 050 echipat cu automatizare Vitotronic 200KW4. Suplimentar am achizitionat si o automatizae Vitotronic HK3S; motivul pt care am optat pt HK3S este faptul ca instalatia casei are 2 circuite de incalzire plus posibila extindere cu un al treilea catre mansarada; voiam ca sa optimizez consumul de gaz facand amestecul cantitativ si calitativ pe fiecare circuit, utilizand vana de amestec cu 3 cai! Mi s-a explicat la momentul respectiv de catre ing de vanzari ca cele doua automatizari nu se pot interconecta prin cablu de Bus dar ca pot fi asociate folosind pt ambele aceeasi panta/caracteristica...
In fine, dupa ce am cumparat echipamentele a intervenit ceva care m-a pus in imposibilitatea sa montez cazanul cu automatizarile pana in acest moment. Acum insa sunt pregatit sa ofac si vreau sa o fac temeinic!Pt aceasta apelez la Dvs cerandu-va ajutorul! Personal am incercat sa ma informnez cat mai bine despre ce trebuie sa cuprinda o instalatie si de modul de relizare profesionist al ei; spre exemplu, cred ca ar fi bine ca in noua configuratie sa utilizez separator hidraulic. Ce va solicit eu este o schema de principiu pt acest tip deinstalatie si cateva observatii vis avis de echipamentele folosite. Pt o cat mai buna intelegere a situatie, va precizez ca pt vanele de anestec am optat pt TAC tip VZ32 kvs 4 echipat cu motor Hanoywell M6410C/L, pompele sunt Wilo RS 25/7, cronotermostat Vitotrol 300. Va rog deasemeni sa-mi spuneti codurile de la senzori pt Vitotronic HK3S. mentionez ca boilerul este de 120L si nu este un produs Viessmann. Cu multe Multumiri, Andrei/ Buc

PS Montajul va fi executat de un instalator. Am contactat o persoana in acest sens. Spre surprinderea mea, nu este de acord cu partitia pe zone. In plus, este de parere ca Vitogazul va consuma mult mai mult decat actuala centrala (sarcina termica a instalatiei fiind de cca 28KW; am luat in estimarea mea si aposibila extindere a instalatiei la mansarda)
Avatar utilizator
jumpy
Senior
Mesaje: 96
Membru din: 12 Iun 2009 16:20
Localitate: Bucuresti
Contact:

Viessmann Vitogas 050, automatizari HK3S..

Mesaj necitit de jumpy »

Citind mesajul dvs. imi dau seama ca instalarea propriu zisa poate fi o problema mai complicata decat pare...
Spuneti ca doriti sa realizati 2-3 circuite separate de incalzire comandate individual. Pt. a realiza acest lucru trebuie sa si existe circuitele respective, adica instalatiile respective sa fie separate si sa se intalneasca cum bine spuneti in butelia de egalizare.
Daca circuitele nu sunt separate la ora actuala inseamna ca trebuie sa refaceti integral instalatia de incalzire a imobilului.
Parerea mea este ca merita acest lucru doar daca sunt unitati locative diferite sau cu destinatie complet separata, la care este necesara realizarea unor programe de utilizare complet diferite. Altfel atat investitia cat si deranjul sunt foarte mari.

Automatizarea Vitotronic 050 HK3S este una neuzuala deoarece este pt. montaj in dulap de automatizare, deci trebuie sa confectionati si un dulap/panou in care sa integrati cele patru componente ale automatizarii. Uzual ar fi fost modelul HK3W, care este asamblat si integrat in tablou de comanda si necesita doar amplasarea pe perete. Gresala ofertantului, mai ales ca din cate stiu eu costul este acelasi.

O rezolvare mai simpla ar fi (in cazul in care nu aveti circuitele de incalzire separate si nu aveati in plan refacerea completa a instalatiei de incalzire) sa utilizati automatizarea cazanului pt. un singur circuit de incalzire si eventual reglaje locale cu robineti termostatici.

Pt. circuitul de apa calda menajera se utilizeaza senzorul livrat impreuna cu automatizarea cazanului, asa ca nu trebuie comandat suplimentar.
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

Re: Centrale termice Viessmann

Mesaj necitit de and69 »

Multumesc pt raspuns! Circuitele exista, dupa cum exista si materialele de care am vorbit. In medie, aceste circuite nu sunt f mari, concret cateva calorifere ( de fonta), mai exact cca 100 elem de 120W (623/4). Am investit deja.... voi recupera banii prin eficientizare randamentului, implicit a consumului de gaz????
PS HK3 n-a fost f scumpa....era singura.... lichidare stoc.... \\\\\.......Va rog mai multe detalii...... Ce ma fac acum cu ia??? Despre schema putem vorbi???/ Cazanul are 48KW!!!
Avatar utilizator
jumpy
Senior
Mesaje: 96
Membru din: 12 Iun 2009 16:20
Localitate: Bucuresti
Contact:

automatizare Vitotronic 050 HK3W

Mesaj necitit de jumpy »

and69 scrie:Despre schema putem vorbi?
uite toata documentatia (montaj si service) de la automatizarea Vitotronic 050..
-in principiu, daca respecti schemele de-acolo,precum si reglajele respective, o sa mearga. ;)
Fişiere ataşate
Vitotronic 050 HK3W Montaj+Service.pdf
Vitotronic 050 HK3W
(2.51 MiB) Descărcat de 601 ori
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

Re: Centrale termice Viessmann

Mesaj necitit de and69 »

Multam pt amabilitate. Nu vreau sa va dezamagesc, aveam aceasta documentatie.......nu stiu ce sa mai zic....sunt poate confuz. Va rog sa aveti un pic de intelegere. Reiau totul de la inceput in amanunt
Cu centrala ( Vitogas 050/48 Kw) m-am "pricopsit" neintentionat. Asa cum am mai spus, aveam probleme cu toaata instalatia de incalzire, inclusiv cu cazanul. Desi nu erau in exploatare de mai mult de 7-8 ani, adevarul este ca in casa n-am avut niciodata cald cu aceasta instalatie. Cum era si firesc m-am adresat unor specialisti. Am consultat cel putin doi ing de instalatii. Raspunsurile lor, desi in parte diferite, sintetizandu-le sunt urmatoarele:
- CAZAN aproape subdimensionat, cu randament mic ( functionand la capacitate maxima; eu stiam ca randamentul cel mai bun al unui cazan de fonta este la capacitate nominala, dar........) datorat si lipsei oricarei automatizari ( alta decat prioritate ACM si cronotermostat)
- INSTALATIA TERMICA prost dimensionata si executata; tevile sunt de Cu ( mai exact subdimensionate tevile adica atat coloanele cat si unele bransamente ) plus partitie defectuasa, cu importante pierderi de sarcina
- IZOLATIE deficitara a imobilului
Solutiile propuse:

1. Cea mai buna investitie dar si cea mai scumpa - anveloparea imobilului .... este preocuparea mea de capatai. Am facut un prim pas cumparand vata bazaltica cu folie de aluminiu cu care voi izola tavanele printre capriori- planseul podului
2. Refacerea partiala a instalatiei. Este exact un punct la care ma refeream in acest topic. Sunt pregatit sa o fac acum odata cu montajul!!!
3. Inlocuirea cazanului existent cu o centrala moderna cu randament net superior.
Dupa ce am cumparat cazanul, mai toti m-au intrebat de ce m-am complicat cu un cazan atmosferic in locul unei murale, chiar in condensatie?! Raspunsul: cazanul erau doar 2 buc dintr-o lichidare de stoc, ambele de 48 KW; cel expus si al meu.Se impunea o decizie loata pe loc; nu aveam rastimpul necesar consultarii unui expert. La magazin existau deja potentiali cumparatori. Decizia deci mi-a apartinut in totslitate; recunosc ca inginerul de vanzari mi-a atras atentia asupra potentialelor greutati privind montajul : renominalizarea instalatiei de gaz, suprafata vitrata, capacitate excedentara fata de necesarul actual, s.a.m.d Raspunsul meu: In zona in care locuiesc sunt numai case. Propietarii au fie cazane de pardoseala fie murale. Am constatat ca cei care au optat pt centrale murale, din 2000 in coace cam toti sunt la a doua centrala, si toti, absolut toti au schimbat centralerenumite, nemtesti. Mi-am dorit o solutie fiabila, pe termen lung!!! Am gresit??? Ma intereseaza cu adevarat parerea dvs, fara menajamente!
4. Cosul de evacuare al gazelor arse! Retencuit in pod si deasupra coamei acoperisului, temo izolat si facuta usa pt vizitare si strangerea condensului
5. Robineti termostatati ( i-am montat de ceva ani... Junkers in camere si Danfoss la celelalte calorifere. Stiu!!! unul trebuie sa stea tot timpul deschis- in special capatul de coloana
6. Caloriferele: parerire sunt impartite intre a le spala pe cele de fonta si a le inlocui cu unele noi din tabla. Eu asi opta pt prima varianta.

Obs. Continuu, de cca 3-4 ani citesc manuale si brosuri despre instalatii, urmaresc forumuri de specialitate, sunt abonat la diverse reviste in format electronic, vizitez expozitii, etc. Nu pretind ca m-am specializat in asa ceva, nu, nici nu ma cred un cunoscator! Incerc insa sa inteleg principiile. Din utilizator am devenit si pasionat. Asa ca partea cu HK3S mi-o asum chiar daca este o eroare!!! Incerc insa sa o transform in castig!
Pretul echipamentelor Viessman a fost bunicel, deloc de neluat in calcul. Pt ca este importanta si analiza rentabilitatii investitiei v-o comunic: Vitogas cu Vitotronic 200Kw4 + Vitotronic HK3S + Vitotrol 300........1500 euro fix la care se adauga servovanele 250 euro/ 3 buc si pompele Wilo
Va rog sa continuam acest dialog fie si pe MP. Cu respect, Andrei
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

montaj cazan fonta

Mesaj necitit de fuji »

e greu de dat sfaturi despre montaj de pe forum...
Si nici nu sunt convins ca sunt necesare aceste sfaturi: eu cred ca o firma serioasa de montaj rezolva montajul fara probleme (iar daca apar totusi probleme, le rezolva ulterior..).
Scriu doar cateva idei:
-calorifere fonta: curatate sunt f bune, nu vad de ce ar trebui aruncate..
-cazan fonta vs. cazan de perete: e mult mai durabil cazanul de fonta. E un aparat simplu si fiabil -adica exact opusul unei centrale de perete (cu condensare sau fara).
-ref. conditii ISCIR de montaj: numai o firma autorizata Iscir poate decide, la fata locului...
-ref. circuite si automatizari de circuite: asta trebuie sa decida firma de montaj (d-aia zic ca trebuie o firma priceputa de montaj, eventual si cu un automatist in dotare..). Daca cazanul e de la Romstal, atunci ei sa asigure toata treaba, direct sau printr-o firma colaboratoare..
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

montaj cazan Vitogas 050

Mesaj necitit de and69 »

fuji scrie:...Si nici nu sunt convins ca sunt necesare aceste sfaturi
Buna ziua! Sfaturile Dvs sunt extrem de pretuite si bine venite! Am sa va spun si de ce: recitind ultimul meu mesaj, am resimtit si eu ca textul lasa clar sa se inteleaga ca mi-am format o optiune de care nma cramponezi ca ma plimb ca un ipohondru pe la doctori, doar doar oi auzi ceea ce vreau... Ei bine, sa stiti ca nu e deloc asa.
Reformulez si precizez: am cerut de-a lungul timpului parerea la 2-3 ing de instalatii. Mesterii.... cate bordeie, atatea obiceiuri/pareri! Aceste investigatii au fost facute intr-un rastimp de cativa ani mai ales prin conversatii telefonice ori ca acesta in scris pe div.forumuri si mai putin la fata locului. In general mi s-au propus produse comercializate de firmele la care activau. Unul singur a venit la acasa si mi-a spus anumite lucruri in mare gen: distributia e varza, pompele Laing folosite actualmente sunt pompite, diametrul tevilor este in general subdimensionat si utilitatea montarii unui calorifer pe fiecare perete exterior al camerei si mi-a propus solutii ce plecau de la inlocuirea pompelor pana la reconfigurarea si executia unei noi instalatii. Cand am intrebat de automatizarere a recunoscut ca nu se pricepe. Urma sa mai discutam... cu RLV-ul in fata
Am dorit sa consult un expert Viessmann! Nu stiu ce sa fac cu vanele servo, cu HK3..., nu stiu daca-mi permit financiar sa apelez la o firma scumpa, daramite la Service Romstal care sunt tres cher pour moi!
Eu va rog sa faceti atat cat va sta in putinta... Restul vi l-am spus pe P.M
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

w

Mesaj necitit de and69 »

jumpy scrie:..doriti sa realizati 2-3 circuite separate de incalzire comandate individual. Pt. a realiza acest lucru trebuie sa si existe circuitele respective, adica instalatiile respective sa fie separate si sa se intalneasca cum bine spuneti in butelia de egalizare. Daca circuitele nu sunt separate la ora actuala inseamna ca trebuie sa refaceti integral instalatia de incalzire a imobilului. Parerea mea este ca merita acest lucru doar daca sunt unitati locative diferite sau cu destinatie complet separata, la care este necesara realizarea unor programe de utilizare complet diferite. Altfel atat investitia cat si deranjul sunt foarte mari.
Asa a fost....Am refacut integral instalatia. Deranj f, mult si costuri imense....Muuuuult peste asteptari. Proiectul si executia au fost asigurate de o firma austriaca cunoscuta in domeniul instalatiilor. Nu m-am asteptat la asa costuri....arata foarte tehnic, dar nepotrivit pt o casa normala. Este practic o uzina!!! Sunt 4 circuite, insemnad 4 pompe+ cea de pe cazan (by pass)+ pompa pt boiler,+ pompa de recirculare. Tevile sunt de Cu, fi=28, cazan-butelie, Cu fi=42...Aspectul este ingrijit si lucrat ergonamic. Daca a meritat aceasta investitie....pur si simplu NU STIU. Inca n-am facut PIF-ul
Si totusi, atata amar de investitie, munca si stres pt doar 450mc + o posibila viitoare mansarda?!Inca o data: Enorm!
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

detalii

Mesaj necitit de fuji »

and69 scrie:.Sunt 4 circuite, insemnad 4 pompe+ cea de pe cazan (by pass)+ pompa pt boiler,+ pompa de recirculare. Tevile sunt de Cu, fi=28, cazan-butelie, Cu fi=42...
asteptam 1-2 poze :)
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

w

Mesaj necitit de and69 »

asteptam 1-2 poze
Desigur, si eu imi doresc acest lucru, numai ca depind de un tert pe care l-am rugat sa-mi faca cateva poze pt ca momentan nu dispun de aparat foto si nici de cablul cu care sa le descarc pozele in PC. Precizez ca Inca nu am montat automatizareile si nu am izolat ciurcuitele cu Armaflex. Promit insa sa revin curand si cu imagini!!!
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

Cazane de sol (FONTA sau OTEL), cu gaze sau motorina

Mesaj necitit de and69 »

and69 scrie:.Sunt 4 circuite, insemnand 4 pompe+ cea de pe cazan (by pass)+ pompa pt boiler,+ pompa de recirculare. Tevile sunt de Cu, fi=28, cazan-butelie, Cu fi=42...
Fişierul ataşat IMG_4845.jpg nu mai este disponibil
IMG_4845.jpg
IMG_4847.jpg
IMG_4847.jpg
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

poze Centrala termica Viessmann Vitogas 050

Mesaj necitit de and69 »

Se observa ca pozele sant facute cand inca nu se finalizase instalatia.... Centrala fusese pusa in functiune nu insa si automatizarea HK3S. Cam asta este.... Ceva observatii?
IMG_4850.jpg
IMG_4851.jpg
M-am cam incurcat in poze si atachement-uri...
Pozele au fost facute cand inca nu fusese finalizata intreaga lucrare ( puse izolatiile, montat HK3S, vana by pass-ului de pe cazan). Ce-i drept, nici la ora actuala nu am finalizat montajul la HK3S...dar am pus in functiune centrala si instalatia pe 30 noiembrie. Cam atat. remarcile, sugestiile dvs sunt bine venite.
PS: consum pana azi, 14 dec 250 mc gaz pt cca 450 mc volum incalzit.
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

comentarii schema instalatie

Mesaj necitit de fuji »

f. greu de descifrat care e schema instalatiei (sau schemele..).

Remarc ca butelia de egalizare e de fapt o butelie combinata cu un distribuitor/colector intr-o singura piesa.

Fugitiv am remarcat un robinet sferic cu maneta galbena (adica e pt. gaz, nu pt. apa), precum si o supapa de siguranta cu un loc bizar de amplasare (cea de langa pompa Wilo, ce probabil e pe circuitul dintre cazan si butelie).
Avatar utilizator
and69
Membru Activ
Mesaje: 38
Membru din: 21 Iul 2010 08:19
Localitate: Bucuresti

robineti gaz montati pe apa

Mesaj necitit de and69 »

Da, asa este, acei robineti pt gaz ii aveam de ceva vreme. Stiam ca sunt pt gaz dupa cum stiam ca pot avea probleme cu teflonul la apa calda/fierbinte. Mi-am asumat insa riscul sa-i folosesc. In cazul in care ar fi fost probleme la proba la cald, i-as fi inlocuit. Din fericire insa, pana acum nici o problema.
Am sa revin eu insa mai tarziu cu cateva intrebari. Cum apreciati ca s-a lucrat? Despre schema, descriptiv ea este urmatoarea: cazan-butelie de egalizare ( cu vana de amestec pe cazan )- 4 circuite dintre care 3 cu vana de amestec ( comandate de HK3S). Cam asa...
Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Butelie egalizare

Mesaj necitit de fuji »

..dar supapa aia.. ce e cu ea ? E supapa cazanului ? Ma gandesc ca nu trebuie sa fie nici-un organ de inchidere intre supapa si cazan.

Lucrarea arata bine, chiar impresionant datorita Buteliei de egalizare care are si rol de colector-distribuitor.
-unde s-a facut Butelia si cat a costat ?
-a calculat-o cineva ?
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Ahrefs [Bot] și 6 vizitatori