pai n-am scris in mesajul de mai sus ?
Daca insa le ignori, ia un Clas sau un Genus si gata. A treia recomandare e Alteas (cu si mai mare garantie, probabil si mai multe cadouri), dar nu stiu daca e in stoc.
Moderator: fuji
pai n-am scris in mesajul de mai sus ?
1. Am recitit mesajul tau initial si daca am inteles bine tu recomanzi Vitodens 050 24kW .GB172i 24 kW are putere de 28 kW pe Apa calda. Vitodens 050 24 are chiar 29 kW pe apa calda.
Genus ala.. nu-ti scade pretul daca il iei fara termostatul Salus ? Ca e plina piata de termostate. Dealtfel si filtre magnetice gasesti separat.
La Ariston am ajuns prin recomandarea unei cunostinte la bugetul dat de mine si prin oferta financiara mai atractiva,dar( ma repet ) asta nu inseamna ca sunt setat pe acest brand. Ideea este ca centrala veche nu mai tine si astazi ar trebui sa decid ce centrala sa cumpar si cu cat citesc mai mult cu atat e mai greufuji scrie: ↑06 Dec 2017 23:26 imi e greu sa raspund la intrebarea: Merita diferenta ? In ce sens ? La consumul de gaze nu se recupereaza diferenta, de exemplu..
Eu nu stiu cum ai ajuns la varianta Ariston.. de ce nu Immergas Victrix Tera ? Sau Motan Mkdens ? "Merita diferenta" pentru un Genus One ?
Dar Ferroli BlueHelix ? Sau poate un Vaillant VUW pure ?
ti-am spus: ia un Ariston, Clas sau Genus sau ALteas, ce gasesti in stoc. Astfel nu vei regreta ca n-ai mers pe impulsul initial si mergi si pe recomandarea cunostintei.
instalatorul ori e prost, ori e rau intentionat (ori amandoua).Imi spunea ieri un instalator ca centralele de 24kW au piese mai slabe calitativ decat cele de 30kW si ca pompa de la centrala de 24kW o sa fie fortata avand in vedere ca ap. este pe 2 nivele
opteaza pentru GB172i ! Daca vrei boiler, ia versiunea doar Incalzire si cumpara un Boiler separat.
teoretic, da.- am inteles ca cele cu schimbator in placi sunt mai sensibile din p.d.v al apei calcaroase si mai putin fiabile vs cele cu boiler cu serpentina...
Centrala cu boiler re-incalzeste permanent boilerul. Uneori apa din boiler este consumata, alteori nu, Din asta rezulta si pierderile energetice, consumul suplimentar. Consumul depinde de obiceiurile de consum al apei calde, nu ? Greu de cuantificat. Nu e un consum f. mare, ca tot consumul de gaz pentru apa calda nu e mare in comparatie cu cel pentru Incalzire.Care ar fii diferenta de consum intre cea cu boile incorporat si cea instant (sa zicem intr-o luna de iarna aprox. - 10 g.C, casa 140mp, temp:22.5g.C)?
reglezi termostatul de camera pe 10-12 grade si teoretic problema e rezolvata.Care ar fii modul cel mai optim sa lasi centrala daca lipsesti 1-2 ani si vrei sa nu iti inghete tevile din casa dar nici nu vrei sa se formeze ciuperci sau alte organisme intr-o centrala cu boiler incorporat?
deobicei, cine serviseaza Buderus, serviseaza si Bosch
da, merita.Luand in considerare ca modelul GB172-24T50 este la acelasi pret ca si modelul GB172i-35KW (aprox. 6000 RON), merita mai mult cea cu "i" chiar daca nu are boiler si sunt sanse mai mari sa se infunde din cauza calcarului?
d-aia zic: ia un Vitodens sau o Niagara: se infunda schimbatorul in placi, care incarca Acumulatorul.. il arunci si pui altul de 3-400 Lei. Nu dai 2500 Lei pe un alt boiler !(problema de apa calcaroasa in zona mea este de luat in seama)
e alta serie de schimbatoare... unele care se vand curent si in Germania (ma refer la cele de pe GB172i, 192i, etc.). S-au dovedit mai fiabiule in timp.In ce consta diferenta de de fiabilitate si performanta intre cele 2 modele? (ambele vin cu 5 ani garantie si am speranta sa ma tina macar 10 ani)
nu e o problema. E functia de dezinfectie termica, anti-legionella. Se poate anula.E problema daca centrala merge cam pe la aprox. 80 g. C cand incalzeste boilerul? (ma gandesc ca la o asa temp. scade durata de viata a centralei...)
pai Niagara C nu e scumpa (e sub cei 6000 Lei) -sau Ariston CLas B Premium, sora ei, daca vrei.. Mai sunt si alte variante -Beretta sunt cunoscute cu pret scazut la centrale cu boiler. Insa imi mentin recomandarile initiale."evident ca merita o centrala cu (orice) boiler, toata lumea ar trebui sa aiba.
Boilerul (sau Acumulatorul, tot aia e) ofera confort la apa calda si te scapa de dependenta de variatiile presiunii apei reci.
Dar o astfel de centrala e cu 60%-100% mai scumpa ! Deci trebuie sa ai si banii de investitie.. sau sa vrei sa-i dai."
in primul rand, nu sunt impotriva acestei centrale (si nici a surorii Bosch Condens 5000 WT). Sunt fan declarat al marcilor Bosch si Buderus.
da, orice centrala cu boiler furnizeaza apa la o temperatura relativ constanta (cel putin pana ii consumi rezerva).cel putin as vrea sa scap de problema care apare la orice centrala fara boiler (intern sau extern), cand sunt cel putin 2 consumatori de ACM si tie la dus iti vine apa ba calda, ba rece cand al-II-lea consumator da drumul, sa zicem, la robinetul de la bucatarie
nu se face nici-o revizie, ca n-ai ce sa-i faci boilerului. Dupa un timp, nici macar anodul de protectie nu mai poti sa-l schimbi. Se arunca si se pune unul nou, daca e cazul. Sa speram ca nu e cazul.
hmm, eu zic sa zici merci daca o sa vezi echipa de service la max. 2 ani (la reautorizarile ISCIR). La orice centrala actuala.
e bine -dar mai bine cu boiler extern.... inca indecis.... dar optez spre boiler....
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator