danmihaila scrie: ↑18 Ian 2017 01:38Mai am o problema cu apa calda, dar nu stiu daca nu cumva asa merge ea (am cumparat casa de curand cu tot centrala aceasta). Daca fac un dus nu foarte lung, de cateva minute, apa nu mai vine foarte fierbinte si chiar se raceste. Banuiesc ca se termina apa calda din boiler. Intrebarea mea e de ce totusi nu poate sa faca apa calda instant sau ceva mai repede?
asta suna mai nasol..
Daca e apa de la reteaua Popesti, atunci e apa dura, cu calcar (daca e din put, atunci e si mai dura). Probabil s-a depus calcar pe schimbatorul in placi si nu se mai face transferul termic bine
(aceasta centrala nu are Boiler cu serpentina, are un Acumulator, deci un Rezervor chior si un Schimbator in placi extern, care tine loc de serpentina de la boiler).
In orice caz, aceasta centrala a fost proiectata (la fel, si cumparata), ca sa ofere un confort suplimentar fata de o centrala care prepara apa calda Instant. Practic, ea livreaza apa calda instant deabia dupa ce s-a golit Acumulatorul de apa calda.
Dar Acumlatorul, relativ mic, e arhisuficient pentru un Dus. 50 de litri, incalziti la 60 grade echivaleaza cu aprox. dublu de apa la temperatura de utilizare (40 grd). Avem deci 100 litri gata pregatiri.
Ori la un Dus avem un debit de max. 10 litri/min... ar trebui sa curga 10 min. intruna dusul ca sa se goleasca Acumulatorul de apa calda !
Nu e normal comportamentul respectiv, probabil ar trebui o curatare chimica a schimbatorului in placi (sau schimbarea lui).
In fine, ar trebui analizata centrala din toate punctele de vedere, mai ales ca spui ca a fost o centrala mostenita, deci nu-i cunosti istoricul.
De retinut ca si temperatura apei reci e f joasa in zilele astea.. Poate avea si 1 grad.. fata de 5 grd sau 10 grd in toamna (si 15 grd vara !). Atunci si dT pe care trebuie sa-l asigure centrala ne duce la o temperatura finala mai joasa comparativ cu valorile din toamna.
-poate trebuie umblat si la reglajul apei calde.