Vreau sa imi cumpar o centrala termica pe condensatie pentru o casa in regim P+E cu o suprafata utila de 116 mp, cu incalzire prin pardoseala (atat parter cat si etaj). Casa ar trebui sa fie izolata destul de bine (pereti exteriori din caramida de 40 peste care vine polistiren de 10) deci nu-mi fac (inca) griji pe partea asta, din ce am calculat si mi-au recomandat si altii mi-ar fi suficienta o centrala de 24kW. Deocamdata as folosi centrala atat pt incalzire cat si pt ACM dar pe viitor ma gandeam sa fac o investitie in niste panouri fotovoltaice si un boiler electric care sa preia complet partea de ACM, ramanand ca centrala sa functioneze doar pe incalzire.
Si-acum intrebarile:
- Vitodens 100 de 26 kW sau Vitodens 050 de 24kW?
- Pe cat se poate, as prefera sa nu am diferente de temperatura cand fac dus, daca se da drumu la alt robinet prin casa. Din ce am vazut, e cam greu (/imposibil?) sa se intample asta la centralele pe instant, mi-ar trebui o centrala cu boiler separat. Asta inseamna ca 050 ar pica din start, ca din ce am citit are doar varianta pe instant. Totusi, sunt, din pacate, pe buget mai limitat si din ce am vazut, pe Vitodens 100 mai scot din buzunar vreo 800-1000 RON plus cat mai trebuie sa dau pe boiler. Dar daca imi iau pe instant, pe viitor cand o sa fac trecerea la boiler electric alimentat de la panouri fotovoltaice pot sa las centrala doar pe incalzire?
- Pt sistemul cu boiler separat trebuie sa modific instalatia existenta daca vreau sa-mi pun boiler-u in spatiul de sub scari, daca centrala e gandita sa fie in bucatarie (si din cate am vazut tevile sunt gandite pentru instant, pleaca de sub centrala vreo 4)? Ca in bucatarie nu am loc de boiler sub centrala

Mersi anticipat de raspuns(uri)!