kolin scrie:.. eu cred ca niste vase se pot spala si la un debit de 1,5-2l/min....
Noo, este incorecta modalitatea de spalare a vaselor:
vasele se umezesc intai, se curata superficial cu un spritz de apa, dupa care apa este inchisa (complet)
se trece la spalarea efectiva, cu detergent de vase, perii, ce-o mai fi -totul cu apa inchisa (deci cu zero litri/min.)
odata vasele curatate bine, se trece la clatirea acestora. Iar clatirea cu apa trebuie facuta cu un debit generos, apropiat de maxim.
Este gresit sa lasi sa curga chiuveta 20-25 min. incontinuu. Este si gresit si inutil -risipa curata. La "sapunirea" vasului nu te ajuta apa -din contra..
----------------------
Am cunoscut odata un beneficiar, care vroia un debit de fix 1 litru/min. (si centrala lui nu pleca pe apa calda la debitul asta): vroia sa lase sa curga acest debit incontinuu in cele 15-20 min. in care se barbierea.. Iarasi este incorect procedeul, si tot risipa inseamna..
Exista centrale care functioneaza si la un debit de 2 litri/min., ba exista si la 1,5 litri/min. (mai jos, nu cunosc), insa nu prea te ajuta la nimic asta..