raduk scrie:..Acelaşi raţionament poate fi aplicat şi firmelor de service, pentru că acestea trebuie să treacă prin filtrul producătorului sau a reprezentanţei sale (după caz)..
In primul rand, Bosch are o reprezentanta nu serioasa, ci f. serioasa in Ro: nu de alta, dar deruleaza niste investitii f. importante in Ro (nu mai repet numele fabricilor). Dealtfel, niciunul din concurenti nu se poate macar compara ca nivel de organizare si logistica.
Insa in Ro orice firma germana sau elvetiana functioneaza si va functiona ..romaneste. Asta e si bine, e si rau (mie mi-ar place ca Bosch sa functioneze si mai romaneste.. ar trebui sa preia flexibilitatea si adaptabilitatea extrema de la romani).
Ref. firma de service, nu merge sa extinzi rationamentul. Bosch (sau Viessmann, Ariston) poate doar sa faca niste verificari minimale asupra retelei de firme de service din teritoriu. Doar in timp poate trage concluzii suplimentare. Pe scurt, nu vad vreo responsabilitate a Bosch fata de pregatirea firmei de service din tara -Bosch nu poate inlocui ISCIR si Facultatea de Instalatii.

(dealtfel, nici n-are competenta necesara de-a le inlocui..).
Reintorcandu-ne la cazul in speta, eu nu pot stii daca firma de service are vreo vina, iar Bosch nici atat. Mai apar uneori anomalii in instalatii, in functionarea centralei, uneori sunt chiar necesare echipamente de inregistrare (a parametrilor electrici) pentru observarea completa a manifestarilor unei centrale.
-dupa cum ai observat probabil, principala frica a lui giovanni e ca acele manifestari, acele anomalii nu se vor mai repeta cand vine firma de service... Si daca chiar asa se intampla, ce sa faca service-man-ul ..?!
Insa firma de service trebuie sa faca tot ce tine de ea ca orice caz, ciudat sau nu, sa-si gasesca o rezolvare, intr-un fel sau in altul.
giovanni scrie:..Bosch nu mai e ceea ce era acum 10-15 ani- Junkers erau unele dintre cele mai bune centrale.
Avem o centrala Bosch veche de 14 ani inca in functiune atentie -fara nici-o schimbare de piesa ! Deci pompa, vasul, vana de gaz, toate sunt cele de acum 14 ani. Revizii: cred ca in 14 ani s-au facut 2 sau 3 revizii (superficiale). Completare: centrala este cu racord la cos si este Eurostar generatia 3 (ZWE 24-3MFK).
-vana de gaz este made by Junkers / Bosch, vana de gaz tripla, cu control al etanseitatii
-placa electronica este deasemeni made by Junkers -nu exista stabilizator de tensiune la centrala..
..pe vremea aceea Bosch isi facea singur placile si vanele de gaz..
Insa nu puteau concura pe piata cu componentele fabricate de ei, atat timp cat concurenta folosea piese ieftine facute prin Italia sau mai stiu eu unde (..in primul rand Vaillant, ulterior Viessmann).