Recomandari alegere Centrala termica 2017-2023

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

Scrie răspuns
fuji
Senior

Re: Recomandari alegere Centrala termica 2017-2023

Mesaj necitit de fuji »

n3utr1n0 scrie: 24 Mai 2023 14:05Ce filtre anticalcar si antimagnetita ma sfatuiesti sa folosesc?
filtru anti-magnetita.. aproape oricare. Nu stiu daca merita sa investesti foarte mult intr-un Fernox de exemplu, Cleanex Mag HF1 (care e de fapt un produs Adey) e suficient. Sau orice altceva.

La calcar e mai problematic -nu prea exista filtre anti-calcar efectiva. Daca apa are duritate mare, e nevoie de statie de dedurizare (pentru toata casa, nu numai pentru centrala).
Duritatea apei trebuie sa fie Zero pentru echipamente / centrala, apa de baut de la retea are probabil 8 dH (grade germane). Daca ai o duritate de 10, max. 15 dH, poate scapi si fara statie de dedurizare (dar vor exista depuneri in timp).

Pana la urma calcarul va afecta in primul rand schimbatorul in placi, care va avea depuneri si la un moment dat va ascade transferul de caldura, se va si infunda. Inlocuiesti atunci schimbatorul in placi si gata ! Nu e chiar asa de scump.

Insa.. per total, la Apa e pe analizate. Conteaza cat e duritatea mai exact.
Dante

Re: Centrala termica pentru Casa 112 mp

Mesaj necitit de Dante »

fuji scrie: 19 Mai 2023 14:29 Ideal este centrală cu Boiler separat. Verifica dacă poți amplasa Boilerul în altă cameră anexă.
Dacă nu, atunci Vitodens 111. E suficient aparatul de 25 kW.

Ref. achiziție: cere pe email oferte de la câteva magazine, poate primești prețuri mai mici.
Revin cu intarziere.

Boiler in alta camera e mai greu de realizat. Pe viitor ma gandeam sa extind poate casa cu o camera tehnica dedicata, dar pana atunci ramane in bucatarie (destul de mica) deci nu am solutii foarte multe.
Avand in vedere ce sfaturi am mai gasit momentan ma invart intre Vitodens 100 35kw sau Vitodens 111-25kw.

Destul de greu de ales avand in vedere ca sunt preturi piperate, dar ma gandesc ca daca pe viitor imi pun si pompa de caldura (macar pentru incalzire) ar fi buna una cu boiler (incorporat pt moment).

Mersi de raspuns !
geox89

Centrala termica casa 119 mp incalzire in pardoseala

Mesaj necitit de geox89 »

Buna ziua am nevoie de un sfat privind achizionarea unei centrale termice in condensare pentru o casa nou construita 119 mp utili având 3 bai , bucătărie , 3 dormitoare și living . Sistemul de încălzire este prin pardoseala (tece) și am pus termostate in fiecare camera ( btcino https://m.vonmag.ro/produse/info/kg4441 ... QgQAvD_BwE )

Optez între 2 centrale
1. Viessmann Vitodens 100-W B1KF 25 kW combi
2. Vaillant VUW 236/7-2 eco tec Pure 23 kw

M-am uitat și la Ariston alteas one+ dar mi sa recomandat să mă feresc de ele ca sunt pline de probleme
La vaillant 8 din 10 persoane se plâng de zgomote puternice în timp . In principiu as merge pe Viessmann aveți alte sfaturi / păreri ?
fuji
Senior

Re: Centrala termica casa 119 mp incalzire in pardoseala

Mesaj necitit de fuji »

geox89 scrie: 27 Mai 2023 11:39casa nou construita 119 mp utili având 3 bai , bucătărie , 3 dormitoare și living .
la 3 Bai, daca sunteti mai multe persoane, ar fi buna o centrala cu Boiler (Vitodens 100- B1HF, deci nu B1KF care e kombi)
Andu
Junior

Re: Centrala termica Vitodens 050 sau 100

Mesaj necitit de Andu »

n3utr1n0 scrie: 24 Mai 2023 10:02 Salut si multumesc pentru raspunsuri. Radiatoarele sunt noi (Kermi x2 Compact) si sunt supradimensionate, temperatura din instalatie va ramane asa cum o va regla tehnicianul. Nu m-am atins de vechiul Ariston niciodata, dar din cauza caderilor de tensiune a trebuit sa-i schimb placa. Pentru noua centrala voi cumpara si un stabilizator probabil Ted de perete dar nu stiu daca de 500-600 sau de 1000VA. As alege calitatea materialelor in ceea ce priveste componetele interne ale centralei si as prefera una cat mai silentioasa - va fi montata intr-un balcon deschis catre living. Partea de wi-fi este optionala.Ca si service toate sunt la 50 de km de locatie. Citisem cate ceva despre centralele Daikin si asa am gasit acest forum si recomandarile tale. Cred ca voi alege Viessman si de aceea te intreb: Intre 050 si 100 exista diferente de calitate a materialelor din care sunt produse componentele interne: arzator, schimbator si pompa?
Ambele au componente de calitate, arzatorul Matrix cu arderea controlata lambda pro si schimbător de căldură Inox-Radial, dar vitodens 100 are automatizare mai complexa si un display mai mare
Scrie răspuns