Defectiune Saunier Duval ThemaClassic F25E

centrale termice murale, clasice sau cu condensare

Moderator: fuji

Avatar utilizator
fuji
Senior
Mesaje: 4073
Membru din: 11 Iun 2009 17:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Defectiune Saunier Duval ThemaClassic F25E

Mesaj necitit de fuji »

Dandumi scrie: 17 Ian 2021 04:35 La f 19, CTN încălzire desprinsă, ce înseamnă?
senzor incalzire neracordat.Trebuie verificat senzorul de tur si cablajul lui.
Avatar utilizator
Dandumi
Junior
Mesaje: 5
Membru din: 15 Ian 2021 05:29

Re: Defectiune Saunier Duval ThemaClassic F25E

Mesaj necitit de Dandumi »

Mulțumesc.
Avatar utilizator
adailton
Mesaje: 1
Membru din: 27 Ian 2022 12:13

Re: Saunier Duval ThemaClassic F25 - Nelamuriri si intrebari

Mesaj necitit de adailton »

brasoveanul scrie: 23 Apr 2015 17:04 Buna ziua,

In primul rand, am o intrebare referitoare le centrala pe care o folosesc, ThemaClassic F25. Centrala are doi ani si ceva vechime si a fost folosita moderat (inspre putin). De altfel, comportamentul care ma cam nemultumeste s-a manifestat din primele luni. Si anume, cand porneste in modul incalzire, la prima iteratie (temperatura pe tur este setata la 65 grade), in momentul cand ajunge pe la 50 grade pe tur(temperatura citita de centrala si afisata pe ecranul ei mic), incepe sa fluiere, la propriu, se aude un fluierat la inceput destul de discret, care apoi creste in intensitate si o tine tot asa pana pe la 60 si ceva de grade apoi descreste progresiv in intensitate pana dispare cu totul. In momentul in care temperatura setata este atinsa centrala se opreste (merge doar pompa), iar dupa ce reporneste, nu se mai aude nimic. Cu alte cuvinte, fluieratul se aude doar la prima iteratie dupa o perioada de repaus. Banuiesc ca vinovatul este sistemul de modulare a flacarii, insa eu as dori sa scap de acel fluierat(in rest, mi se pare o centrala buna si pana acum, fiabila). Ce s-ar putea face pentru a elimina fluieratul?

In alta ordine de idei, ar merita instalarea unei centrale mai puternice in respectivul apartament(aproximativ 70 mp, doua bai, bucatarie...), in ideea ca in viitor vor fi mai multe persoane in apartament care, poate, ar folosi apa calda menajera simultan, de exemplu? Sa zicem, un Ferroli DIvatop F37, sau un Saunier Duval IsoFast F35 H-MOD?

Si o ultima intrebare, cum s-ar putea rezolva, cat mai elegant din punct de vedere estetic, in ideea in care in viitor ma voi gandi sa instalez o centrala in condensatie, problema evacuarii condensului? Locul alocat pentru centrala este departe de scurgere, in bucatarie, in diagonala pe cealalta parte a bucatariei? Practic, ar trebui montat un furtun cu panta care ar arata groaznic si ar acoperi doi pereti ai bucatariei si nici nu stiu cat de realizabil ar fi dpdv tehnic? Nu m-ar incanta nici solutia cu butoias pe care sa il golesc periodic. Ce alte solutii ar mai exista? Multumesc pentru toate lamuririle anticipat!
Salut,
ati gasit cauza problemei dumneavoatra legata de acel fluierat?
intreb deoarece si la mine, la o centrala Ferolli Domina se manifesta exact acelasi lucru cu mentiunea ca atunci cand fluiera ,daca dau drumul la apa calda la chiuveta , acel fluierat se opreste si nu mai revine decat foarte usos odata cu trecerea centralei pe modul incalzire...

Mentionez ca zgomotul, fluieratul la inceput a fost slab si il anulam oarecum alimentand centrala cu apa,practic crestam presiunea intrucat vedeam ca ea scade .acum insa nu mai are acelasi efect.
Am chemat doua firme din oras si nu i-au dat de cap.
Multumesc
Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Ahrefs [Bot] și 20 vizitatori